İlk kez eve kedi almak

Ya ben hangi barınaktan alabileceğimide bilmiyorum İstanbul Avrupa yakasında nereden alabilirim acaba? Barınaktan alırken kedi için para ödüyor muyuz?
Bildiğim kadarıyla para değil ama mama alıyorsun barınağa. Avrupa yakasını bilmiyorum anadolu yakasında ataşehir beykoz ve tuzlada barınak var diye biliyorum. Avrupa yakasını belediyeyi arayıp sorabilirsin.

İzninle kendi deneyimlerimi aktarayım:
  • Kedi satın almak yerine sahiplenmek daha güzel bir davranış olur. Çünkü sokakta bakıma muhtaç bir sürü hayvan var veya kedisini muhtelif nedenlerle sahiplendirmek isteyen bir sürü insan var. Onlarla iletişime geçmek uygun olur.
  • Biri erkek biri dişi iki tane tekir kedi besledim. Diğer cinslerin ne farkı var bilemiyorum. Erkek olan çok uysalken dişi olan biraz huysuzdu. İkisi de çok tatlıydı.
  • Zilli bir tasma nerede olduğunu ve hareket etmeye başladığını uzaktan anlamana yardımcı olur.
  • Yavruyken edinsen daha iyi olur çünkü yavruların eve ve insanlara alışmaları daha kolay olur.
  • Yedirdiğin mamanın kalitesi hayvanın sağlığını, dolayısıyla da tüy dökme durumunu etkiler. Tüy dökme dönemlerinde de ne yaparsan yap tüy dökerler. Tarakla veya tüy toplayıcı rulo veya eldivenle düzenli olarak tüylerini alırsan ev temiz kalır.
  • İlk aşılar hariç olmak kaydıyla senede bir defa kuduz aşısı ve karma aşısı, altı ayda bir defa da iç ve dış parazit aşıları yaptırman gerekir. İlk aşıları daha sık yaptırılır. Aşı yaptırmaya başlayabilmen için çip taktırman gerekir. Çipsiz kediye hiçbir veteriner aşı yapmaz. Bir kere çip taktırdın mı kediyi sokağa salamazsın. Salarsan ve birisi bulup bu kimin kedisiymiş diye veterinere götürürse çipten adını adresini bulurlar, kediyi alman için seni çağırırlar ve adına para ceza kesilir.
  • Tuvaletini kedi kumuna yapar. Kaliteli kum, kedinin sağlığı ve evin temizliği için önemlidir. Kapalı tuvalet ve tuvaletinin önüne de paspas koyarsan daha temiz olur. Temizlemesi daha kolay olur.
  • Tüm tek seferlik masrafları çıktıktan sonra senelik masrafı ₺4.000'ya yakın tutar. Karşılayamayacak durumdaysan hiç girişmemeni öneririm.
Önerdiğim ürünler:
Mama: https://www.hepsiburada.com/n-d-pri...an-mersinli-kedi-mamasi-pm-ptfar8010276024961
Kum: Ever Clean Total Cover Kedi Kumu 10 Lt Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Tuvalet kabı: Yıldızhane Xxl Büyük Boy Kapalı Kedi Tuvaleti Ve Kürek Hediyeli - En: 39 Genişlik :53 Yükseklik: 41 Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Paspas: PetGross Büyük Boy Kedi Tuvaleti Önü Elekli Kedi Kumu Paspası Gri Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Hocalarım öncelikle mesajlarınız için çok teşekkür ederim.

Ekran görüntüsü 2023-08-30 231512.png

Bu tarz kediler var bunlardan birisini sahiplenmek sizce nasıl olur?

İki kedim var. Biri 4.5 yaşında, diğeri ise 6 aylık olmadı bile daha. Masrafı var, bunu bilin. Evde bekleyen çocuğun varmış gibi yaş mama, pate, vitamin pastası,oyuncak, mama, kum derken sürekli bir şeyler alıyor insan. Onun dışında bir de ilk zamanlar kedi yavruysa çip ve aşılar biraz uğraştırabilir. Yaşı ilerledikçe aşıların sıklığı azalıyor ve düzene oturuyor. Siz de alışmış oluyorsunuz o zamana kadar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı