İlk mesajda uyarı mı uzaklaştırma mı?

Hatalı ilk mesajda ne yapılmalı?

• Uyarılmalı

Oy: 64 88,9%
  • Bir gün uzaklaştırılmalı

Oy: 8 11,1%

• Oy verenlerin toplamı
    72
Makaleler
287
Yer
İstanbul
Merhaba,

uzun süredir kendi aramızda da karara varmakta zorlandığımız bir konu var: kullanıcı ilk mesajında Türkçe hatası yapınca uyarı mı almalı, bir gün uzaklaştırma mı?

Şu anda varsayılan işlem uyarı. Lakin daha önce de gördüğümüz gibi kimse uyarıları dikkate almıyor. Ancak 24 saat uzaklaştırılınca kuralları okuyup uymaya başlıyor.

Bu durumda sizce ilk mesajında hata yapan kullanıcılar uyarılmalı mı? Uzaklaştırılmalı mı?

Elbette uyarilmali. Ben ceza aldigi icin Türkce'yi harika konusan kimseyle tanismadim daha sitede hatta ben dahil.
Hatta uzun yazilarda bazi kücük hatalar gözardi edilmeli bence, hic unutmam carsaf kadar bir ileti yazdiktan sonra noktadan sonra bosluk birakmayi unuttugum icin uzaklastirildigimi :)

Hayir hepsini tane tane okuyup nasil o boslugu buldun ey yetkili :)

İlk kez konu açan arkadaşların genellikle problemleri acil oluyor ve çözümü bu forumda arıyorlar şimdi ilk hatada uzaklaştırma verilirse, konu açan arkadaşın problemi çözümsüz kalacak, çözümü bulmak için kıvrım kıvrım o forum, bu forum dolaşacak. Bence ilk hatasında uyarı ile birlikte forum kurallarının dikkatli okunması bildirilebilir ve ikinci hatasında uzaklaştırma alacağı belirtilir ise daha isabetli olur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı