Vive L'athéisme
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- 11th Gen Intel i3-1115G4 (4) @ 4.100GHz
16GB RAM
- Meslek
- Elektrik-Elektronik Teknikeri, Software Developer
Başta ben böyle düşünmüyordum fakat daha sonra CS50 derslerini aldıktan sonra fikrim değişti. C ile başlanmalı çünkü o zaman C# ve Java gibi yüksek seviye dillerde farkına varamayacağın şeyleri öğreniyorsun. Stack, Heap gibi kavramları, stackoverflow gibi hataları, en önemlisi memory management öğreniyorsun ki daha sonra C#, Javascript kullandığında garbage collector senin için neler yapıyor fark edesin. Ayrıca şu konuda da önemli mesela C# dizileri default olarak heap'te tutuyor olduğu için birisiyle Array stack'te tutulmaz dediği için bayağı tartışmıştık. C#'ta default heap'te tutuluyor diye sanıyor ki doğrusu bu. Neyse detaylara girmeyeceğim sadece neden C ile başlanılmalıya örneklerle destek olmak istedim. C zaten elli tane anahtar kelimesi olan bi' dil. Gidip sana C ile bana oyun yaz vs demiyoruz. Başla C ile bahsettiğim konuları hatta ingilizce biliyorsan Youtube'a gir, CS50 yaz orada her yıl yeni bölümleri çekilip atılıyor. Onlara başla. Algoritmalar, memory management, bu bahsettiğim şeyler orada var. Onları bitir, ödevleri yap sonra hangi dili yazmak istiyorsan yaz. Harvard programlamaya giriş dersinde C öğretiyorsa bir bildiği vardır değil mi? ^^ Türkçe kullanmaya özen gösterdim ama programlama terimleri için türkçe kullanmayı pek sevmiyorum. Kusura bakmayın.C tabii ki. Aksini kimse iddia etmesin.