İlk supplement deneyimi için tavsiyeler

emir312

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
1 yıldır spor yapıyorum ve ilk defa supplement kullanmayı düşünüyorum. Aşağıda fotoğrafını paylaştığım Proteinocean'ın fitness paketi - large ürünü hakkında sorularım var. İçinde whey protein, BCAA, kreatin ve bir shaker bulunuyor. Bu ürünlerin nasıl kullanılacağı, fiyatının uygun olup olmadığı konusunda görüşlerinizi bekliyorum. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• se.png
    se.png
    587,4 KB · Görüntüleme: 60
Merhaba arkadaşlar,
1 yıldır spor yapıyorum ve ilk defa supplement kullanmayı düşünüyorum. Aşağıda fotoğrafını paylaştığım Proteinocean'ın fitness paketi - large ürünü hakkında sorularım var. İçinde whey protein, BCAA, kreatin ve bir shaker bulunuyor. Bu ürünlerin nasıl kullanılacağı, fiyatının uygun olup olmadığı konusunda görüşlerinizi bekliyorum. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Bütçeyle ilgili bir probleminiz yoksa HİQ protein ve Bcaa ile başlayabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda Kreatin kullanıp güç takviyesi alarak daha fazla ağırlık kaldırıp setlerde nefes nefese kalma düzeyinizi minumum a indirebilirsiniz. :)

HIQ'den uzak dur. Pahalı ve alman hammadesi diyerek insanları kazıklıyorlar. Fitness camiasındaki herkes nasıl bir yüzsüz olduklarını bilir. Burada çok o konulara girmeden, paket uygun fakat BCAA+ çok işine yaramayacak. O protein sentezini 400-300 gram tavuktan da sağlayabilirsin. İlk supplement olarak whey protein ve creatine almanı tavsiye ediyorum. Creatine ağırlıklarını arttırmanda yardımcı olacak ve kaslarını daha dolu gözüktürecek. Whey protein ise kas kazanımında sana yardımcı olacaktır.

Yan etkilerine gelirsek:
Creatine'i çok abartılı kullanır ve vücuda dinlenme vakti vermeden bilinçsizce kullanırsan böbreklerine zarar verirsin.
Whey'de de aynı şekilde geçerli.

Creatine 5GR veyahut 3GR arası yeterlidir. (1 ölçeğe denk geliyor.)
Whey için antrenman sonrası 1 ölçek yeterli.

Supplementler hakkında daha detaylı bilgiyi buradan alabilirsin.

BCAA + protein iyi olur hocam takviye olarak. Kreatin ben önermiyorum açıkçası ama kullanılır tabii. Ayrıca kütle koymak gibi bir hedefiniz varsa gainer alabilirsiniz ek proteine de ihtiyacınız kalmaz.

BCAA'ya iyi deyip kreatini önermiyorsunuz? Saçmalığa bak.
BCAA protein tozu ve yenilen proteinler varken tamamen saçma bir ürün zaten whey proteinde fazlasıylsa BCAA ve eaa var.

Bütçeyle ilgili bir probleminiz yoksa HIQ protein ve BCAA ile başlayabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda kreatin kullanıp güç takviyesi alarak daha fazla ağırlık kaldırıp setlerde nefes nefese kalma düzeyinizi minimum a indirebilirsiniz. :)

BCAA gereksiz, amino asit olduğu için içtiği su miktarını artırması gerecek, kreatin içeceği içni de artırması gerekecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı