İlk turu kaybettik artık ne yapmalıyız?

Kılıçdaroğlu'na bayıldığımız için oy vermiyoruz, ampülden daha iyi olduğu için veriyoruz. Anlayın artık. Doların 19.6TL olmasının, ekonominin batmasın tek sebebi APK.

Hayır bir o kadar da başarısız muhalefetin etkisi var onlar zamanında başkanlık sistemi için bile anlatamadılar halka şimdi parlementoya döneceğiz diyor yapamıyorlar hocam bu parti kurtarmaz. Diyorsunuz yeter ki RTE gitsin Kemal'i değiştiririz ama o da kolay değil çok saçma geliyor bana bunlar.

Evet biz ilk turu kaybettik ama ilk defa AKP'de kaybetti. 28 Mayıs günü tekrar denemezsek 5 yıl sonra tekrar bir seçim bile göremeyebiliriz.

Biz iktidara oy vermediğimiz halde muhalefetin hatalarını eleştirirken burada ne yazık ki bazı demokrat dede destekçileri tarafından linçlendik, öyle ki bana yurt dışında yaşayan ve malum partinin partizanı olduğumu iddia eden bile oldu. Ne yazık günün sonunda onların değil de bizim gibi sözde muhalefete muhalefet edenler haklı çıktı. İktidar nasıl ki hatalı adaylar ile 2019 yerel seçimlerini kaybetti, 2023 yılında da 6'lı masa hatalı adaylar ile bu sonuca erişti. Bu şartlar altında bu vahim sonuca ulaşmak ekstra bir çaba gerektirirdi. Ne yazık muhalefet masa faciasından itibaren süreci yönetemedi, seçmene vaadlerini altını doldurarak anlatamadı. Masa kendi içinde o kadar vakit kaybetti ki devletten önce ulaştığı deprem bölgelerini bile adeta unutmuş havasını oluşturdu ve tepki oyu aldı. Bilhassa CHP seçmeninin önce iyi parti ve meral akşenere sert tutum, ardından ince ve oğan'a karşı sert tutumu işi bu noktaya taşıdı. Dün %1 oy alamaz dedikleri sinan oğan'ın tamamını konsolide edemeyeceğini bildiğimiz oyu için bile iki dudağı arasına bakar hale geldiler. Ne yazık ki muhalif troller bunlardan ders çıkartmayıp suçu kendilerinde aramak yerine şimdi de Anadolu seçmenine karşı adeta karalama kampanyası başlattı.
Muhalefet bence yanlış tercih olan Cumhurbaşkanı adayından ziyade hatalı millet vekili adayları ve ortak listelerde verdiği, götürüsü getirisinden az olan millet vekilleri ile kendi elini kolunu bağladı. Özellikle parlamenter sisteme dönmek isteyen bir ittifakın cumhur başkanlığından önce meclis çoğunluğunu alması gerekirdi ve bunu başaramadılar. Bu saatten sonra Kemal Kılıçdaroğlu %95 oy ile seçilse dahil parlamento elini kolunu bağlayacak, üstelik bu şartlar altında parlamenter sisteme dönmeside imkansız olacak.

Kk Cumhurbaşkanı olsun ilk parlamenter sisteme geçilmesi lazım diye AKP grubu bağıracak zaten ne bekliyorsunuz ki.

Evet biz ilk turu kaybettik ama ilk defa AKP'de kaybetti. 28 Mayıs günü tekrar denemezsek 5 yıl sonra tekrar bir seçim bile göremeyebiliriz.
Hocam Ak Parti neyi kaybetti tam olarak? Yanılmıyorsam MHP ile birlikte 268 + 50 milletvekili soktular meclise. Muhalefet olurken lütfen ama lütfen rica ediyorum bu kadar kör olmayalım. Bu seçimin en büyük kaybedeni CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Toplamı %2 olmayacak 4 partiye 37 milletvekilliği paylaştırdılar. Kısacası CHP eski Ak Partili vekiller tarafından KAZIKLANDI.

Biz siyasetin içine bu kadar girerek yanlışı yaptık iş işten geçti bile normalde olması gereken halkın oy verirken adayların vaadlerine yaptıklarına ve ideolojisine bakmak ama biz bunun dozunu aştık artık davaya dönüştürdük bunuda siyasetçilerin yaptığına inanıyorum halkın yarısı diğer yarısına düşman olmuş durumda aile içinde bile düşmanlıklar oluşuyor bu siyaset bizi parçaladı derhal sıyrılmamız lazım vatandaş seçmen olmalı siyasetçi ve partizan değil.

Hocam ak parti neyi kaybetti tam olarak? Yanılmıyorsam MHP ile birlikte 268 + 50 milletvekili soktular meclise. Muhalefet olurken lütfen ama lütfen rica ediyorum bu kadar kör olmayalım. Bu seçimin en büyük kaybedeni CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Toplamı %2 olmayacak 4 partiye 37 milletvekilliği paylaştırdılar. Kısacası CHP eski ak partili vekiller tarafından kazıklandı.

Bu arada ak parti tek başına kazanamadı MHP sayesinde girdiler.

Bu arada ak parti tek başına kazanamadı MHP sayesinde girdiler.
Hocam Ak Parti'nin tek başına kazanmaması durumu değiştirmiyor. Sonuçta AKP de MHP de aynı kararları uyguluyorlar. Birbirleri aleyhine alınacak kararı onaylamayacaklardır. Bunu tahmin etmek bu kadar zor olmasa gerek diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Hocam Ak Parti neyi kaybetti tam olarak? Yanılmıyorsam MHP ile birlikte 268 + 50 milletvekili soktular meclise. Muhalefet olurken lütfen ama lütfen rica ediyorum bu kadar kör olmayalım. Bu seçimin en büyük kaybedeni CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Toplamı %2 olmayacak 4 partiye 37 milletvekilliği paylaştırdılar. Kısacası CHP eski Ak Partili vekiller tarafından KAZIKLANDI.
Fark etmediyseniz söyleyeyim, Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında konuşuyorum. Milletvekili seçimi kimseyi şaşırtmadı sadece MHP şaşırttı o kadar. CHP'nin dediğiniz partilere milletvekilliği vermesine ben de karşıyım acaba ne amaçla yaptı bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı