İllere göre haftalık vaka sayısı (100 bin kişide)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı.

EvzPzeVXYAIoh1x.jpg


Haftalık verilere göre Samsun, Sinop, Giresun, Ordu ve Trabzon, 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller oldu.
 
Pazartesi günü 25-30 kilometrelik bisiklet turuna çıktım. Gözlemlediğim kadarıyla 20 yaş altı ve 60 yaş üstü insanlar maske ve mesafe kuralına neredeyse hiç uymuyor. 20-40 yaş arası biraz daha duyarlı. Gençlerde "bana bir şey olmaz" vurdum duymazlığı, yaşlılarda ise boşvermişlik var.
 
Bu mantık inanılmaz saçma, Trabzon 800 bin nüfuslu, çok yüksek riskli. İstanbul 16milyon nüfuslu. Sadece yüksek riskli, bu ne saçmalıktır? İstanbul'da çok daha fazla korona vakası varken sadece yüksek riskli demek nedir yahu. Utanmasalar orta risk grubuna koyacaklar.
Nüfusa göre vakaya bakmıyorlar mı? Trabzon'un 700 binli vakalı olsa tabii ki yüksek riskli koyacaklar.
 
Nüfusa göre vakaya bakmıyorlar mı? Trabzon'un 700 binli vakalı olsa tabii ki yüksek riskli koyacaklar.

Hocam anlatmak istediğim şu, biri 800 bin içinde 10 bin vaka olsun. Diğeri 16 milyon için 100000 bin olsun. Oran olarak Trabzon evet yüksek çıkar ama İstanbul'da daha fazla hasta insan var. Bunu saçma buluyorum.
 
Samsun'da ne var diye düşünüp duran ben. Turistik gezi zamanı da değil şimdi. Nüfusu da çok yok yani. Az evde dursalar geçecek de herkes dışarıda.
 
Pazartesi günü 25-30 kilometrelik bisiklet turuna çıktım. Gözlemlediğim kadarıyla 20 yaş altı ve 60 yaş üstü insanlar maske ve mesafe kuralına neredeyse hiç uymuyor. 20-40 yaş arası biraz daha duyarlı. Gençler bana bir şey olmaz, yaşlılar da ise boş vermişlik var.

Bende aynı şekilde bisikletimi alıp 4 arkadaşımla kaleiçine gittik insanlar iç içe ellerinde biralar tıklım tıklım maske ne gezer buram buram tarih kokuyor diye gittik üstümüzde alkol kokusuyla döndük ara sokaktan geçerken yan tarafımızda 40-60 yaş arası grup aynı masada çorba içiyorlar ellerinde sigara hunharaca gülüyorlardı maske yok tabii ki de üstte bir restoran vardı aynı şekilde dönerciler tıklım tıklım yüksek bir yer var tam girişinde kaleiçi'nin korkuluk yok aşağısı uçurum herkes bir köşeye oturmuş müzik açmışlar içiyorlar içmeleri mesele değil ama.
10cm aralarında mesafe varsa insan değilim benden bu kadar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı