Öncelikle şekli seç ,kalem aracıyla o kesişen 2 noktaya tıkla ,orada bağ noktaları oluştur
Sonra doğrudan seçim aracıyla o alanı seç ve delete tuşuna tıkla.yapamazsan tekrardan yaz resimlerle vs anlatabilirim
teşekkür ederim. Oldu. Uygulamayı türkçe kullanmayın demişsiniz evet doğru ama ben daha yeni öğreniyorum ve türkçe kullanmazsam hangisi ne işe yarıyor anlayamam muhtemelen.Öncelikle şekli seç ,kalem aracıyla o kesişen 2 noktaya tıkla ,orada bağ noktaları oluştur
Sonra doğrudan seçim aracıyla o alanı seç ve delete tuşuna tıkla.yapamazsan tekrardan yaz resimlerle vs anlatabiliri
yanlış hocam. shape builder veye divide ile yapabilir. bir de bu saçma sapan türkçe şekilde kullanmayın programları. kalem aracı nedir?
öncelike sana iki yöntem veriyorum. bu örnekteki resimde attığın gibi o keseceğin yeri aynı öyle pencil tool ile orayı daire içine al. sonra bütün hepsini seç ve pathfinder aracından divide ila parçala sonra ungroup yap.
ikincisi yine en pratik yöntem shape builder. yine hepsini seç ve shape builder'a bas kesişen alanların tek bir shape olduğunu göreceksin ve ister siler ister doldurursun.
türkçe kullanmayın kaynak sıkıntısı çekersiniz.
çok teşekkür ederimÖncelikle şekli seç ,kalem aracıyla o kesişen 2 noktaya tıkla ,orada bağ noktaları oluştur
Sonra doğrudan seçim aracıyla o alanı seç ve delete tuşuna tıkla.yapamazsan tekrardan yaz resimlerle vs anlatabilirim
bir soru daha sormak istiyorum, siz iyi biliyorsunuz illustrator kullanmayı sanırım.yanlış hocam. shape builder veye divide ile yapabilir. bir de bu saçma sapan türkçe şekilde kullanmayın programları. kalem aracı nedir?
öncelike sana iki yöntem veriyorum. bu örnekteki resimde attığın gibi o keseceğin yeri aynı öyle pencil tool ile orayı daire içine al. sonra bütün hepsini seç ve pathfinder aracından divide ila parçala sonra ungroup yap.
ikincisi yine en pratik yöntem shape builder. yine hepsini seç ve shape builder'a bas kesişen alanların tek bir shape olduğunu göreceksin ve ister siler ister doldurursun.
türkçe kullanmayın kaynak sıkıntısı çekersiniz.
yok iyi biliyorum demek küstahca olur hocam haddime değil vasatça eh işte hallice diyelim. yoksa koca derya.teşekkür ederim. Oldu. Uygulamayı türkçe kullanmayın demişsiniz evet doğru ama ben daha yeni öğreniyorum ve türkçe kullanmazsam hangisi ne işe yarıyor anlayamam muhtemelen.
çok teşekkür ederim
bir soru daha sormak istiyorum, siz iyi biliyorsunuz illustrator kullanmayı sanırım.
Yüklediğim görseldeki renkli çizimi illustratorde yapıyorum. Üçgenin alt kısmını görüyorsunuz. Bir kısmı mor çizginin üstünde geri kalan gövde ise altta kalıyor. Bunu illustrator de yapma şansım var mıdır?
Çok teşekkür ederim. Zahmet verdim size de. İngilizce konusundaki tavsiyenizi de dikkate alacağım. Çok sağolun.yok iyi biliyorum demek küstahca olur hocam haddime değil vasatça eh işte hallice diyelim. yoksa koca derya.
soruna gelirsek az önce bahsettiğim toollar ile yapacaksın daha sonra alt üst ilişkisi ile sınıflandıracaksın.
şimdi o mor çizgi ayrı union bir shape olmalı. daha sonra arkadaki üçgen de. daha sonra hepsini seçip shape buildera bas. her bir parça ayrı bir parça haline gelecektir.
daha sonra üçgenin altta kalmasını istediğin o mor parçaları arkaya atacaksın. parçaları sağ tıkla arrange ve send to back de.
türkçe kullanmamaya da özen göster kimse zaten yabancı anlamının ne olduğuyla ilgilenmiyor
iyi ve sağlam kaynaklar hep ingilizce olduğundan öğrenmede zorluk çekersin. senin iyiliğin için de hep ingilizce komut söyledim. alışırsın ezberlersin emin ol.
Çok teşekkür ederim. Zahmet verdim size de. İngilizce konusundaki tavsiyenizi de dikkate alacağım. Çok sağolun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.