iMac'i Mojave'den Monterey'e güncellemeli miyim?

Alperen Ceylan

Kilopat
Katılım
19 Ekim 2014
Mesajlar
771
Makaleler
3
Çözümler
1
Yer
Istanbul/Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Aviyonik Sistemler Mühendisi
Merhaba iMac 27" 5K retina 2015 late kullanıcısıyım 1 ay önceye kadar Big Sur sürümünü kullanıyordum fakat yaşadığım ciddi performans sorunları sonrası Apple teknik desteğe başvurdum 2 saat 45 dakikalık telefon görüşmesi sonrası teknik destekteki arkadaş güncelleme yaparken anlık ağ kopmasından kaynaklanan bir sorundan dolayı dosyaları eksik alabilmiş olacağını ve bundan çalışmayan yazılımlar olup performansa etki edebileceğini söyledi, sonrasında bilgisayarı ilk alınan sürüme güncelleyim tercih olarak Mojave'e güncelledim. Şu anda sorum şu cihazımı Monterey'e güncellemeli miyim performansta artış yaşar mıyım ya da şu anki aldığım performans düşer mi merak ediyorum aydınlatırsanız sevinirim.


Bilgisayarın özellikleri şu şekilde;
iMac 27" 5K retina 2015 late.
3.2 GHz Intel i5 işlemci.
32 GB 1600MHz DDR3 RAM.
AMD Radeon R9 M390 2 GB GPU.
 
Monterey daha tam çıkış yapmasa RC sürüm yayınlandı. iOS 15 betalarında olduğu gibi Universal Control hariç sorun yaşanmıyor. 3 gün sonra tam çıkış yapacak. Big Sur’dan farklı bir performans sergileyeceğini düşünmüyorum. Yine de upgrade yapıp şansınızı deneyin çıktığında, çünkü cihazdan cihaza değişiyor.
 
Sorun şurada denemek istemiyorum bu sefer performans düşüklüğü yaşarsam downgrade işlemi eziyet oluyor. Mojave'deki performansımı kaybetmekten korkuyorum bu konuda size danışıyorum..
 

Yeni konular

Geri
Yukarı