İmam hatip lisesine gidilir mi?

Ben orta okulu İmam Hatip'te okudum, müfredatta olmamasına rağmen evrim anlatan hoca vardı. Başka yerde zor denk gelir. Her yer aynı değil. Şu ufacık yazıyı okumayıp da başlığa göre tavsiye verenin tavsiyesi zaten önemsenmemeli.

Sakın aman öyle bir hata yapma imam hatip diye ismi öyle diye sakın dindarmış düzgün insanlar var diye şey yapma meslek lisesi bile daha iyi ben hayatımın hatasını yaptım gittim ikinci gün anne kurtar dedim beni meslek lisesine geçtim bitti.
Tamamdır. Zaten o liseye gitmemin sebebi imam hatip olması değil başarısının iyi olmasıydı.

İmam hatipe gitmeyin çevrenin gazıyla, çok pişman olursunuz. Çok var öyle, çevre gazıyla imam hatipe gidip sonra nakil için uğraşan.

Gidiciler zaten. Kim gelirse gelsin umarım kapatır şu lise türünü. Adam başı imam hatip lisesi ya da ortaokulu var.

Yine ön yargıyla yaklaşmayacağım (Çünkü akademik olarak başarılı bir okul) Ama dedikleriniz aklımda olacak. Teşekkürler :)

Gidiciler zaten. Kim gelirse gelsin umarım kapatır şu lise türünü. Adam başı imam hatip lisesi ya da ortaokulu var.
Belki bir umut benimkini Anadolu ya da Fen yaparlar...

Sadece başlığı okuyarak yazıyorum, kesinlikle girilmez. Gidenler hiç memnun değil, dindar insanları bile dinden soğutan bir yer. Ortamı da iyi olmaz.

Kötü ortam en iyi liselerde bile var, burada önemli olan öğrencinin iyi ev ahlakı görmüş olup olmaması. Ayrıca imam-hatip liselerin bir avantajı YKS de ekstra puan eklenmesi. Dinden soğutma kısmen öğretmen ve öğrenciye bağlıdır. Dini ezber olarak gören bir öğretmense gerçekten can sıkıcı olur. Ama bunu çok iyi işleyen öğretmenler de var. Şahsen insanların sırf öğretmenden dolayı kendi dininden soğuyacaklarını sanmam. Eğer okul yakınsa tercih edin derim. Çünkü nereye giderseniz gidin çok kötü öğrenciler çıkıyor. Yakın yer her zaman biraz daha iyidir. Yolculukta ruhunuz çürümez.

Sana kalmış da sonra keşke imam hatipe gitmeseydim deme. Pişman olacağını belirtiyoruz, yol gösteriyoruz.

Evet, daha kötü Anadolu lisesi olsa bile gitmelisin.

Fen lisesi proje imamhatipler YKS'de başarılı öğrenciler çıkarıyor. Önyargıdan öte ilerisini de düşünmek gerekiyor. Sırf imam hatip diye iyi bir eğitimden vazgeçmek doğru olmaz diye düşünüyorum. Konuda geçen okul ise normal bir imam hatip sanırım. Bu yüzden bir şey diyemem. Toplumdan dışlanma konusuna gelirsek tekrardan 25 yıl öncesine döneceğimiz bir çağa girmezsek ve insanları inançlarına göre dışlayacak bir toplum oluşmazsa bir sıkıntı olmaz.

Bu yıl LGS'de nispeten iyi bir puan aldım. (%8'lik dilimdeyim) ama şehrimde bu puana çok iyi fen ve Anadolu liseleri bulunmuyordu. Ve işinde uzman öğretmenlerim de bana bu okulu tavsiye etti. Okuldaki hocalar genelde KPSS'de derece yapmış hocalardı. Okulun öğrencileriyle konuştum (yaklaşık 10-15 kişiyle konuştum) ortamın ve hocaların iyi olduğunu söylediler. Okulun başarılarına baktım ve her yıl ortalama 10-15 tıp, 20 mühendislik, 5 hukuk gönderiyor. Zaten okulu da 2. tercihlerde tutturabildim. Ama imam hatibe gittiğim için ileride önüm kesilebilir mi? İleride toplumda dışlanır mıyım? Kötü olmasına rağmen başka bir liseye nakil yapmalı mıyım? Saygılı olup ve dalga geçmeden cevap verirseniz sevinirim.

İmam hatip ortamını hiç kimseye yaşattırmamak lazım anlatılmaz yaşanır o berbat ortam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı