Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
IMEI kaydı yapmadan önce yurt dışına mı çıkılmalı?
Selam, dayım Amerika'dan 14 Pro getirecek bana. Kaydi kendi üzerime yaptıracağım. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Kayıt yapmadan önce benim yurt dışına çıkmam mi lazım?
Pasaport üzerine kayıt yapılıyor. Yurtdışına çıkan kişinin IMEI kayıt hakkı oluyor ve IMEI kayıtsız telefonun IMEI kaydını kim yaparsa telefonda ilk 3 yıl yalnızca o kişinin üzerine olan hatlar çalışıyor.
Ayrıca illa vize gerektiren yerler olmasına gerek yok. Bulgaristan da olur, Kıbrıs da olur. Yurtdışına çıkınca o hakka sahip oluyorsunuz.
Bu durumda 2 şey yapabilirsiniz.
Dayınız telefonu getirecek ve IMEI kaydını kendi üstüne yapacak. Kendi hattınızı veya yeni alacağınız hattı (artık siz hangisini yapıyorsanız) dayınızın üstüne geçireceksiniz. SIM'i siz kullanmaya devam edeceksiniz.
Bi' yurtdışına çıkıp geri geleceksiniz. Yurtdışında uzun süre bulunma tarzı şartları yok. Başka ülkeye resmî olarak giriş yapın, o hakka sahip oluyorsunuz. Telefonu kendi üstünüze kaydedeceksiniz.
Bu 3 yıl geçtikten sonra telefonda herkesin SIM kartı çalışır hâle gelecek.
Benim kuzen kayıtsız 14 Pro max aldı Ankara'da bir telefoncudan ardından gürcistana gitti geldi, e-devlet üzerinden ödemesini yaparak kendi adına kayıt yaptırdı.