IMEI kopyalanması sorunu

Anıl Güler

Hectopat
Katılım
17 Ekim 2019
Mesajlar
56
Arkadaşlar garip bir durum yaşadım az önce, fikirlerinizi bekliyorum.
GM 4G telefonumda rootlu bir şekilde crackling lineage 17.1 official ROM kullanıyorum. Babamın telefonu da 4G ancak onda orijinal stok ROM kurulu. Babamın telefonunda Wi-Fi hotspot açık bir şekilde kendi telefonumda Wi-Fi'den internete bağlanıyordum. Garip bir şekilde benim telefonuma gelen SMS'de babamın telefonuna ait IMEI numarasının kopyalandığı bilgisi vardı. e-Devlet'ten kontrol ettim eve IMEI kopyalanmış. Kendi telefonumu kontrol ettiğimde ise herhangi bir IMEI sorunu yok. Babamın telefonunun IMEI sinin kopyalandığı bilgisi neden benim telefonuma geliyor, saçma geliyor ancak Wi-Fi hotspot un ve de benim rootlu telefon kullanımımın böyle bir karışıklığa yol açabilme ihtimali var mı acaba?
 
Daha önce kendi hattınızı babanızın telefonuna taktıysanız mesaj size gelebiliyor. Telefonun faturası var ise hiç korkmayın sadece tek operatörde çalışan İMEİ tanımlatırsınız. Bu işlemi telefonun yetkili servisi yapıyordu diye hatırlıyorum.
 
@Pitbull hocam IMEI kopyalanmasından ziyade uyarı mesajının benim telefonuma gelmesi korkuttu açıkçası. Acaba Wi-Fi ağında bir açık mı oluştu diye endişelendim çünkü IMEI numarası kopyalanan telefon üzerinden 2 bin TL kadar dolandırıldık daha önce. Eski telefon fatura vs de saklamadık haliyle. Hatta nereden aldığımızı unuttuk. Yoğun uğraşlar ve uzun telefon görüşmeleri sonucu faturamıza ulaştık sanırım. Ancak benim tahminim yaşadığımız iki sorun da babamın telefonu pek güvenilmez bir yerde daha önce tamire bırakması. Teknolojiyle arası iyi olmayan büyükler aman dikkat :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı