marinethestriker
Centipat
Daha fazla
IMEI sorguladigimda bu mesaj geliyor. Birkaç yıl önce yurt dışından geldi ve pasaporta kayıtlı oldu. 2025'te yine IMEI kayıt yapılması lazım mı? Ben şimdi bunu satabilir miyim?
Merhaba. 2025 yılına kadar, telefon kimin adına kayıtlıysa sadece onun SIM kartı ile çalışıyor; sonrasında başkasının adına kayıtlı hatlarla da kullanılabiliyor.IMEI sorguladigimda bu mesaj geliyor. Birkaç yıl önce yurt dışından geldi ve pasaporta kayıtlı oldu. 2025'te yine IMEI kayıt yapılması lazım mı? Ben şimdi bunu satabilir miyim?
teşekkür ederim01.01.2025 tarihine kadar cihazı satamazsın. Satarsan alan kişi hattını takınca sinyal alamaz yani bu tarihe kadar sadece senin adına olan sim kartları ile kullanılabilir. Bu tarihten sonra ise kullanım sınırı açılır satabilirsin.
Hayır tekrardan kayıt gerekmiyor. Orada yazan tarih kimliği belirli kişinin adına olan hatların kullanım zorunluluğunun kalkacağı tarih. Misal o cihaz benim adıma kayıtlı ve 31 Aralık 2024'e kadar benim adıma olan bir hatla kullanılmak zorunda. Ancak 1 Ocak 2025'ten sonra senin adına kayıtlı bir hatla da çalışabilecek ve istediğin gibi de satabileceksin.
Rica ederim. Güle güle kullanın cihazınızı.teşekkür ederim
Sağ olun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.