IMEI'li telefonlar satın alınır mı?

Sahibinden.com üzerinde ucuza yurt dışı telefonlar satılıyor. Onlar ne oluyor açıklayabilir misiniz?

IMEI klonluyorlar. Eski telefonların IMEI'lerini kopyalayıp telefonu resmi olarak o telefonun imeisiyle çalıştıroyarlar. Daha basit açıklamak gerekirse. Eski bir telefonun kimliğini yeni telefona veriyorlar.
 
Bütçem 2500 TL. Yurt dışı telefon almayı düşünüyorum. IMEI kaydedildikten sonra ne gibi sorunlar çıkıyor? Garanti olmaması benim için sorun değil. Yurtiçi telefondan farkı oluyor mu? Detaylı bir şekilde anlatır mısınız? İyi forumlar.

Eğer IMEI sorgulamada alacağın telefonun modeli yazıyorsa hiçbir sıkıntısı olmaz IMEI kaydetmek yanlış bilmiyorsam 1500TL
 
Eski tuşlu/akıllı telefonunuzun IMEI'sini attırabilirseniz garantisi dışında hiç bir problemi olmaz. Zaten aramızdan kaç kişinin telefonu garantiye gitmiştir ki? Bu arada yaklaşık 1000₺ olan(daha fazla da olabilir .) IMEI kayıt ücreti sandığınız şey değil aslında. Yurtdışı bir telefonun "aynı" IMEI ile artık Türkiye cihazı olmasıdır. Halihazırda TR IMEI olan bir cihazın IMEI'sini cihazınıza atarak paradan tasarruf edebilirsiniz. Eski tuşlu telefonlar favorim. Ne çok IMEI demişim ya :D.
 
Telefoncuların attığı imeileri kastediyorsunuz galiba. Eğer öyleyse; imei atıktan sonra cihaz güncelleme almıyor(Güvenlik güncellemeleri hariç).
Derken xiaomi mi-9 yurtdışı kullanıyorum aldığımda MIUI 10 sürümü kullanıyordum şimdi MIUI 12 kullanabiliyorum istediğiniz gibi rom kurabilirsiniz güncelleme alıyor yurtdışı telefonlar sadece imei silinmemesi için güncellemeyi twrp gibi programlar üzerinden yapmanız gerekmektedir.
 
Bu arada 2012'den eski model telefon IMEI devlet tarafından kapatılıyor yani atılacak IMEI yeni sayılabiecek bir cihazdan olmalı 2015 vs.
 
Ben kendi IMEI mi kendim yapmıştım hiç sıkıntısıda olmamıştı ama yasal değilmiş yeni öğrendim bunu.
 

Geri
Yukarı