Arkadaşlar öncelikle selam. Bu konu hakkında yardımınıza gerçekten çok ihtiyacım var o yüzden hemen anlatmaya başlayacağım. Ortalama 1-2 ay önce telefonumun ekranı bozuldu ve geçici olarak yeni telefon almaya karar verdim ve 2.el GM9 GO cihaz buldum. Gittim cihazı aldım ve bu süre zarfı boyunca hiçbir sorun ile karşılaşmadım. Fakat dün gece saat 03,00 sularında telefonun "yalnızca 4cil aramalar için" yazdığını fark ettim ve sabah hallederim dediğim için fazla kafaya takmadım. Sabahleyin okula gittim hattımı çıkardım taktım başka arkadaşımın hattını taktım ama nafile. Telefon hangi SIM kartı takarsam takayım sürekli "yalnızca 4cil aramalar için" yazısını yazmaya devam etti. Aklıma IMEI numarasını sorgulamak geldi ve sorguladım. Ama o da ne durumda "bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir." yazısını gördüm. Ve General Mobile'nin (telpa) müşteri hizmetlerini aradım. Kendilerine IMEI numaramın kopyalandığını anlattım ve bana beyanname gönderip fatura ve kimlik fotokopisi istediler. Bende telefonu aldığım adamı aradım ve gerekli belgeleri istedim. Adam faturayı attı fakat ne yaparsam yapayım kimliği atmadı. Nerede kullanacaklarını bilmiyorum diyerek konuyu kapattı. Şimdi sizlere asıl sorum şu bu cihazın IMEI'si kopyalandığı için kullanılamaz hale mi geldi? 2.sorum ise bu cihaza farklı IMEI atılırsa SIM kart etkinleşir mi? (yarısının boş olduğunun farkındayım ama hepsini okuyun. Siz okurların yardımına ihtiyacım var.)