Rehber iMessage ve diğer servisleri OpenCore ile düzeltme

  • Konuyu başlatan 453482
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 18B
Bu konu iMessage ve bunun gibi iServislerinde sorun yaşanlar için, gayet basit bir rehber ve bundan dolayı farklı rehberler gibi hatalara çok değinilmeyecek. Bu rehber çevirilmiş ve yeniden düzenlenmiş bir iServislerini düzelten AppleLife Rehberi'dir:
Как завести сервисы Apple - iMessage, FaceTime, iCloud.

Apple ID'niz iServislerini Doğru Kullanabilmek İçin En Önemli Bir Etken

Eğer Apple ID'niz ile bir Apple cihaz kullandıysanız, iPhone gibi, Hackintosh cihazlar için oluşturulmuş bir seri numarası kullanarak hiçbir sorun yaşamamanız lazım. Fakat hesabınızı kısa süre önce oluşturduysanız ve Apple ID'niz ile hiçbir Apple cihazı kullanmadıysanız veya App Store gibi uygulamalardan satın alma işlemi yapmadıysanız Apple'ı hesabınıza giriş yapmak için bir kez Apple'ı aramanız gerekebilir.

Aşağıdaki gereksinimleri oluşturacağız ve bunlar iServislerini kullanabilmemiz için gerekli olacak:

  • MLB
  • ROM
  • SystemProductName
  • SystemSerialNumber
  • SystemUUID
*ROM için, internet arayüzümüzün Mac adressini kullanacağız, küçük harflerle ve ":" harfi olmadan.*

Not: Siz veya sen kendi Apple ID'in için sorumlusun, rehberi dikkatlice oku ve bütün sorumlulukların sesin olacağından emin ol eğer işleri batırırsan. Dortania ve diğer rehberlerin yapımcıları dahil yapabileceğiniz şeyler hakkında sorumlulukları kabul etmiyor (bunu yazıyorum ve evet ben dahi olabilecek şeylerin sorumluluklarını üstlenmiyorum).

GenSMBIOS Kullanma

GenSMBIOS programını buradan indirin. macOS kullanıyorsanız"GenSMBIOS.command" , eğer Windows kullanıyorsanız "GenSMBIOS.bat" dosyalarını açın. Dosya açıldığında 1. seçeneği seçerek MacSerial'ı indirin ve bundan sonra 3. seçeneği seçerek yeni bir seri numarası oluşturun. Aradığımız şey geçerli bir seri numarası ve geçerli bir satın alma tarihi olmaması lazım.

1234.png


İpucu: 3. seçeneği seçtikten sonra SMBIOS girmeniz istenen bir kısım gelecek ve burada eğer 1'den çok SMBIOS oluşturmak istiyorsanız SMBIOS'unuzu "iMacPro1,1 10" gibi girerseniz 1'den fazla SMBIOS göreceksiniz ve eğer birçok seri numarası istiyorsanız bu işinize yarayacaktır.

"macserial" Kullanma

Bu yöntem Linux kullanıcıları için ve GenSMBIOS yerine bir alternatif. Bu program GenSMBIOS gibi aynı şekilde Serial ve Board Serial (MLB) seri numaralarını üretecek. Bu gerekli şeyleri üretmek için Macserial'e ihtiyaç duyuyoruz. Bu dosyayı OpenCorePKG'nin kendi sitesinden indirebilirsiniz ya da buradan geliştiriciler için olan Macserial'i indirebilirsiniz.

Kod:
git clone --depth 1 https://github.com/acidanthera/OpenCorePkg.git
cd ./OpenCorePkg/Utilities/macserial/
make
chmod +x ./macserial

"config.plist" dosyanızda (EFI - OC kısmında bulunması lazım eğer bitmiş bir EFI dosyasına sahipseniz) "SystemProductName" kısmını bulun (PlatformInfo - Generic kısmında bulunuyor). Bu sizin model numaranız olacak.
Orada eğer farklı bir SMBIOS varsa onu kullanacağınız SMBIOS ile değiştirin (örnek olarak "iMacPro1,1"). Bundan sonra seri numarası gibi şeyleri aşağıdaki kod ile oluşturacağız.

Kod:
./macserial --num 1 --model "iMacPro1,1"

Örnek olarak çıkması gereken kod bu.

Kod:
$ ./macserial \
 --model "iMacPro1,1"
Warning: arc4random is not available!
C02V7UYGHX87 | C02733401J9JG36A8

Sol kısımda yazan (C02V7UYGHX87) bizim seri numaramız. Sağ kısımda yazan ise MLB olacak.

-MAC adresi Seçme
Gerçek bir Apple Inc. Servislerine karşılık veren Organizationally Unique Identifier (OUI) sahip bir MAC adresi seçin.
Aşağıdaki listeye göz atın:
Örnek:

Kod:
00:16:CB Apple Apple, Inc.

Son 3'lüyü, sekizli olarak tamamlayın.
Örnek:

Kod:
00:16:CB:00:11:22

-Gerekli ROM Değerini Üretme

ROM, Mac adresimiz ile hesaplanıyor. ROM adresindeki büyük harfleri küçük harflere ve sayıların arasında olan ":" iki noktayı kaldırın.

Örnek:

Mac: 00:16:CB:00:11:22

ROM:: 0016cb001122

-UUID Oluşturma
Terminal programını açın ve "uuidgen" yazın.

Kod:
$ uuidgen
976AA603-75FC-456B-BC6D-9011BFB4968E

Bundan sonra kolayca az önce oluşturduğumuz verileri "config.plist" dosyamıza işliyoruz:

Anahtar (Key)Veri (Data)
MLBC02733401J9JG36A8
MAC Address00:16:CB:00:11:22
ROM0016cb001122
SystemProductNameiMacPro1,1
SystemSerialNumberC02V7UYGHX87
SystemUUID976AA603-75FC-456B-BC6D-9011BFB4968E
Not 1: Üst kısımda olan yersadece örnektir. Bunları kendinize göre ayarlayın.
Bunları ayarladıktan sonra Config dosyamızda böyle gözümesi lazım:

Kod:
 <key>MLB</key>
 <string>C02733401J9JG36A8</string>
 <key>ROM</key>
 <data>0016cb001122</data>
 <key>SpoofVendor</key>
 <true/>
 <key>SystemProductName</key>
 <string>iMacPro1,1</string>
 <key>SystemSerialNumber</key>
 <string>C02V7UYGHX87</string>
 <key>SystemUUID</key>
 <string>976AA603-75FC-456B-BC6D-9011BFB4968E</string>

Not 2: App Store'u kullanırken veya farklı iServislerinde sorun yaşıyorsanız EN0 için olan çözümü uygulamanız gerekebilir donanımınıza göre. Bunu uygulamak için de aşağıya inip "EN0 çözümü" kısmına inin.

Yeni Apple ID'ler çoğu zaman çalışmıyor. Başka gerçek Apple cihazların hesabınızda olması fayda edecektir çoğu zaman. Eğer destek hattı ile alakalı bir hata alıyorsanız "Müşteri Kodu olan Hata" kısmına gidin.

Seri Numarası Geçerliliği

Seri numaramızı kontrol etmek için Apple Check Coverage adlı siteye gidin. Buraya seri numaranızı girerek kontrol edin. 3 tane alabileceğiniz cevap var:

Özür dileriz, ancak bu seri numarası geçerli değilGeçerli Satış TarihiGeçersiz Satış Tarihi


1.png


2.png


3.png

Bizim istediğimiz "Geçersiz Satış Tarihi" olacak. Bunun nedeni ise seri numarasının kayıtlı ancak kimsenin kullanmıyor olması. Eğer "Geçerli Satış Tarihi" veya "Özür dileriz, ancak bu seri numarası geçerli değil" yazılarını görüyorsanız GenSMBIOS ile veya macserial ile yeni bir seri numarası üretmeyi deneyin. Şimdi geri kalan verileri Config dosyamızın config.plist -> PlatformInfo -> Generic kısmına işliyoruz:
  • Type = SystemProductName
  • Serial = SystemSerialNumber
  • Board Serial = MLB
  • SmUUID = SystemUUID
Not 1: "Özür dileriz, ancak bu seri numarası geçerli değil" çoğu kullanıcı için işe yarıyor fakat iServisleri ve Apple servislerini çalıştırmakta çok iyi bir şansınız olmayacağını not alın. Daha iyi bir çalışma şansı için "Geçersiz Satış Tarihi" olan seri numaralarını kullanmanız daha iyi olabilir.

Not 2: "Geçersiz Satış Tarihi" olan bir seri numarası kullanmak eğer başka bir sistemde bu seri numarası etkinleştirilirse sorunlara yol açabilir, ilk kurulum yapılırken işinize yarayabilir ancak uzun bir kullanımdan sonra "Özür dileriz, ancak bu seri numarası geçerli değil" olan bir seri numarasına geçmek daha mantıklı olabilir.

Not 3: Çok fazla seri numarası denemek bir süreliğine sizin giriş yapma gibi özellikleri kullanmanızı kısıtlayabilir. Bunu geçmek için bütün Cookie'leri temizleyebilirsiniz ya da IP'nizi değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

EN0 Çözümü

Başlamadan önce ilk olarak buradan Hackintool'u indirin (GitHub linki) ve bundan sonra System -> Peripherals kısmına gidin (eski Hackintool versiyonlarında Info -> Misc şeklinde olacaktır). Burada olan "Network Interfaces" kısmından (yani Ethernet kartı görseli) burada "EN0" yazısını arayın ve sağ kısımda olan "Yerleşik" (builtin) tikinin olduğunu veya olmadığını kontrol edin. Eğer orada bir tik var ise "ROM'u düzeltme" kısmına geçin. Eğer yoksa burayı okumaya devam edin.
Not: "EN0" Wi-Fi, Ethernet hatta bir "Thunderbolt" portu bile olabilir.

Eğer ben de EN0 hiç yoksa?1?

MacOS'i aşağıdaki kodlar ile yeniden başlatmak (normal bir yeniden başlatma değil, aşağıdaki kodlar ile internet ile alakalı şeyleri sıfırlayacağız) istiyoruz. Nedeni internet ayarlarının kurcalanmamış ve sıfırdan başlanmış olması gerektiği ile alakalı. Bunu yapmak için MacOS'de Terminal'i açın ve aşağıdakai kodları sırasıyla girin:

[CODE title="Kod"]sudo rm /Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist
sudo rm /Library/Preferences/SystemConfiguration/preferences.plist[/CODE]

Bu kodları girdikten sonra sisteminizi normal bir şekilde yeniden başlatın ve "Yerleşik" (builtin) tikini yeniden kontrol edin.

Eğer bu çalışmaz ise, NullEthernet.kext ve ssdt-rmne.aml dosyalarını EFI dosyanıza ve Config dosyanıza koyun veya işleyin. SSDT önceden derlendiği için ekstra bir işlem yapmanız geremiyor.
Hatırlatma: Önceden derlenmiş bir SSDT dosyası ".aml" uzantısına sahip olur ancak önceden derlenmemiş bir SSDT ".DSL" uzantısına sahip olur.

12.png


Bundan sonra PCI sekmesine geçin (PCI-e olarak da görünebilir) ve açılan kısımdan alttaki görselde belirtilen kısma tıklayın. Bu buton masaüstünüze birkaç tane dosya koyacaktır ancak bizim için önemli olacak "pcidevices.plist" olacak.

165.png


Bundan sonra masaüstünüzde olan "pcidevices.plist" dosyasını "ProperTree" ile açın ve "DevicePropertries", "Add" kısmına gidip internet kartınızın PciRoot kısmını bulun. Bizim için "PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x6)" olacak.

84.png


Şimdi PciRoot'umuzu bulduğumuza göre EFI dosyamızın Config dosyamızı "ProperTree" ile açıyoruz ve DeviceProperties -> Add kısmına girip az önce bulduğumuz "PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x6)" yazısı ile "Dictionary" şeklinde bir kısım oluşturuyoruz ve içine "built-in", "Data" ve "01" verisine sahip bir bölüm oluşturuyoruz.

PciRoot(0x0)/Pci(0x1f,0x6)Dictionary
built-inData01

484.png


ROM'u Düzeltme

Bu ayar genel olarak unutulan ve Config dosyanızda PlatformInfo -> generic -> ROM kısmında bulunur. Kendi Mac adresimizi/ROM değerini birkaç yerde bulabiliriz.
  • BIOS
  • macOS: Sistem Tercihleri -> Ağ -> Ethernet -> Gelişmiş -> Donanım -> MAC adresi
  • Windows: Ayarlar -> Ağ & İnternet -> Ethernet -> Ethernet -> Fiziksel MAC adresi

Not: "EN0" Wi-Fi, Ethernet hatta bir "Thunderbolt" portu bile olabilir. Sadece aşağıdaki şeylere göz atarak yaşadığınız sorunun çözümünü arayın.

Bazı kullanıcılar gerçek bir Mac cihazdan gerçek bir Apple MAC adresini config dosyaları için kullanıyorlar, bu rehber için biz cihazımızın gerçek MAC adresini kullanacağız ancak gerçek bir Mac cihazın MAC adresini kullanmanın da bir seçenek olabileceğini bilin.

Bunları config dosyanıza eklerken, "c0:7e:bf:c3:af:ff" olan bir ROM ":" işaretleri kaldırılarak "c07ebfc3afff" şekline dönüştürüp bunu "Data" şeklinde PlatformInfo -> Generic -> ROM kısmına koyun.

2318564.png

NVRAM'i Doğrulama

Çoğu kişinin unuttuğu bir iServisin önemli parçası olan NVRAM'i doğru çalıştırabilmek önemli. Bunun nedeni iMessage anahtarları ve benzeri şeyler NVRAM'de saklanıyor. NVRAM olmadan iMessage ve diğer bunun gibi servisler anahtarları göremeyecek veya saklayamayacak.

Bundan dolayı NVRAM'in çalıştığını doğrulamanız lazım, bazı firmware'lerde "çalışması lazım" denebiliyor ancak bazı firmware'lerde de eziyet olabiliyor.

NVRAM'in doğru çalıştığını veya yoksa nasıl emülasyon edileceğini buradaki rehber ile görün.

Eski Denemeleri Temizleme

Bu iMessage gibi servisler için eğer çok fazla deneme yapılmış ve başarısız olunmuşsa, başlamadan önce NVRAM'in temizlendiğine emin olmamız lazım. Bu ayarı OpenCore'un menüsünde görmek için config dosyanızı ProperTree ile açın ve Misc -> Security -> AllowNvramReset kısmına gidip bunu "True" yapın.

Bundan sonra macOS'den "Terminal" programını açın ve aşağıdaki kodları sırasıyla girin:

Kod:
bash
sudo rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.iCloudHelper*
sudo rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.Messages*
sudo rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.imfoundation.IMRemoteURLConnectionAgent*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.iChat*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.icloud*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imagent*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imessage*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imservice*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.ids.service*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.madrid.plist*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imessage.bag.plist*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.identityserviced*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.ids.service*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.security*
sudo rm -rf ~/Library/Messages

Bütün Yaptığımız İşlemleri Son Kez Kontrol Etme

"macserial" programını aynı şekilde OpenCorePKG'in kendi sayfasından indirin ve bu kodu çalıştırın:

Kod:
path/to/macserial -s

Bu kod bize sistemimizin kısaca bir özetini ssunacak ve yaptığımız işlemlerin doğru mu olduğunu kontrol edececk.

Apple ID'yi temizleme

  • Bütün cihazları Apple ID'nizden kaldırın: Cihazları yönetme
  • 2 faktörlü doğrulamayı etkinleştirin
  • Tüm iServislerini anahtar zincirinden kaldırın, örneği aşağıda var:

Kod:
ids: identity-rsa-key-pair-signature-v1
ids: identity-rsa-private-key
ids: identity-rsa-public-key
ids: message-protection-key
ids: message-protection-public-data-registered
ids: personal-public-key-cache
iMessage Encryption Key
iMessage Signing Key
com.apple.facetime: registrationV1
etc ...

Son olarak eğer Apple ID'niz sizin için önemliyse, kurcalamak için yeni bir Apple ID oluşturmanız ve yeni Apple ID'niz yasaklanırsa şüpheniz olmayacağından emin olmanızı sağlar.

İpucu: Yeni oluşturulmuş bir Apple ID için bir ödeme yöntemi ekleyerek ve birçok uygulama satın almak yeni Apple ID'nizin yasaklanmasını azaltacaktır. Yani Apple ID'nizi bir kredi kartı gibi düşünün. Birçok alışveriş yaptığınızda puanlar kazanıp size giriş yapmanıza ve bunun gibi yasaklanmanızın oranı azaltılan puanlar kazanıyorsunuz gibi düşünün.

Müşteri Kodu Hatası

4654.png


Evet... bunu becerdin. Apple ID'ni yasaklattın. Bunun aslında çözümü gayet kolay ancak çok hoş bir seçenek olarak olmayan şey, "kesinlikle" Apple'ı aramanız gerekiyor. Onun dışında Apple'ı aramak istemiyorsanız başka bir hesap oluşturmak dışında şansınız yok. Üstte yazılan ipucuları gibi en azından Apple ID'nize bir ödeme yöntemi eklemek hesabınızın bir bot olmadığına kanıt etmeye olanak gösterebilirdi.

Apple'ı ararken 2 tane kullanabileceğiniz yöntem var:

  • Apple'ın sizi araması: Apple'ın Destek kısmı. Buraya girdikten sonra "Apple ID" butonuna tıklayıp "iCloud", "Facetime & Messages" kısmında gidin ve buradan "Apple ile şimdi konuş" kısmına tıklayın (İngilizce olan versiyonu "Talk to Apple Support Now"). Bundan sonrar buraya telefon numaranızı girin ve Apple'ın sizi aramanızı bekleyin.
  • Eğer Apple'ın sizi aramanızı değil de kendiniz Apple'ı arayacaksanız buradaki sayfadan ülkeniz için olan numarayı bulun ve telefonunuz ile bu numarayı araryıp gerekli işlemleri yapın.
Kaynak: Fixing iMessage and other services with OpenCore | OpenCore Post-Install

Eğer bir Hackintosh kurduysanız iMessage ve Facetime çalıştıramamanız gayet normal. Bunun yapılması gereken ayarları bulunuyor. Bu ayarlara makalenin devamında ele alıyoruz.

Facetime ve iMessage çalıştırabilmek için Clover veya da Chameleon/Chimera bootloader kullanıyor olmanız gerekiyor. Bazı kullanıcılar Ozmosis bootloader kullanıyor. Onlar için tek çözüm yolu mevcut. Ancak Clover ve Chameleon/Chimera için oldukça çözümler bulunuyor.

1. Yöntem
– Ethernet bağdaştırıcısını EN0 olarak ayarlamak.

Sorun genellikle ağ kartının yapılandırılmasından kaynaklanıyor. Eğer bir Wireless modülü kullanıyorsanız %90 ihtimalle bağlantı kurduğunuz yonga 2. sıraya düşüyor ve iMessage bağlanmayı engelliyor. Aşağıdaki gibi olması gerek normalde.

Eğer tüm aygıtlarımız kurulumda çalışır hale geldiyse o zaman Finder üzerinden /Library/Preferences/SystemConfiguration dizinine gidelim ve aşağıdaki listedeki dosyaları silelim.
  • CaptiveNetworkSupport
  • com.apple.AirPort.preferences.plist
  • com.apple.eapolclient.configuration.plist
  • NetworkInterfaces.plist
Bu dosyaların silme işlemini yaptıktan sonra Hackintosh’u yeniden başlatın. Sistem olması gereken yapılandırmayı sağlayacaktır. Hemen ardından Sistem Tercihleri > Ağ ayarlarına girdikten sonra Ethernet’i ilk sıraya alın.

Ardından değişiklikten emin olmak için yine DPCI Manager kullanarak kontrol edebilirsiniz.

2. Yöntem
– SMBIOS Ayarlaması,

Clover Configurator yardımı ile sistemimize bir güncel SMBIOS ayarlamamız gerekiyor. Aynı gerçek bir Mac gibi işlem görebilmesi için bu gerekli. Clover Configurator açıp, SMBIOS kısmına tıklayalım.

SMBIOS kısmındaki sihirbaz kısmından bir SMBIOS oluşturabilirsiniz. Mac’e en yakın özellikteki Mac SMBIOS seçmeniz yararınıza olacaktır.

Daha sonra iMessage veya da FaceTime açın, size bir müşteri numarası verecek. Apple’ı arayarak onaylatmamız gerekiyor. Bu kodu onaylattıktan sonra iMessage kullanıma hazır.

Eğer yukarıdakı işlemleri uygulayıpta yine etkinleştirme hatası veriyorsa, Unibeast ile Vanilla bir Mac OS kurulumu yapın. MultiBeast ile sadece sistemin çalışması için gereken sürücüleri kurun. Bootloader olarak ise Chimera kullanın.

Eğer Clover bootloader kullanmıyorsanız bir sonraki adımda Chameleon/Chimera bootloader için SMBIOS oluşturmaya bakınız.

Kurulum tamamlandı. Artık anlatıma Chameleon Wizard ile devam edeceğim.

Clover Configurator ile oluşturduğumuz SMBIOS Chameleon Wizard ile sisteme gireceğiz. Onun için Chameleon Wizard çalıştıralım ardından SMBios bölümüne girelim.

Clover configurator’de yer alan ayarların karşılığı olan Chameleon Wizard’a tek tek el ile giriyoruz. Generate Serial bölümünü atlıyoruz. Advanced kısmınıda olduğu gibi bırakıyoruz.

Aynı yukarıdaki resimdeki gibi ayarlamaları yaptıktan sonra Save diyerek işlemleri bitiriyoruz.
Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda iMessage çalıştırınca etkinleştirme kodu vermesi gerekiyor. Eğer bu seferde olmazsa 3. adımdaki işlemleri uygulamanız gerekiyor.

3. Yöntem
– MLB Generator ile MLB Seri Numarası üretmek
  • Buraya tıklayarak MLBGen.txt dosyasını indirin. MLBGen.txt dosyası daha çok profesyoneller için hazırlanmış ancak biz onu terminalde çalışabilir şekilde ayarlayıp kullanacağız.
  • MLBGen.txt uzantısını command olarak değiştirin. Dosyanın yeni adı “MLBGen.command” olmalıdır.
  • Terminali çalıştırın, ve aşağıdaki kodu girin. Ancak MLBGen.command dosyası İndirilenler kısmında olacak yoksa aşağıdaki kod çalışmaz.
  • chmod +x Downloads/MLBGen.command
  • Artık MLBGen, bir MLB oluşturabilir hale geldi. Terminali kapatıp, MLBGen.command dosyasını çalıştıralım.
  • Seçili olan kısımda MLB Generator ile oluşturduğumuz Seri numarası bulunuyor.

Bu kodu not edin. Mac adresi olarak kullanacağız.

Sistem Tercihleri > Ağ > İleri Düzey > Donanım sekmesine geçelim. Orada görmüş olduğunuz Mac adresini not edin. Mac adresi “74:d4:35:88:ca:2e” olması gerekiyor. Ancak onu “74d43588ca2e” bu hale getirmemiz gerek. Aradaki iki noktalıları kaldırıp işleme devam edelim.
  • Clover Configurator çalıştıralım. SMBIOS bölümüne girelim.
  • RT Variables MLB ROM değerlerini girin. Bunun dışında SMBIOS’tan hiçbir ayarı değiştirmeyin.
  • İnterneti kapatın ve Hackintosh’u yeniden başlatın.
  • iMessage debug buradan indirin ve çalıştırın. Girdiğiniz değerler ile aynı olduğundan emin olun.
  • İnterneti tekrar açın ve iMessage çalıştırın.
  • Eğer etkinleştirme için Apple Müşteri Hizmetlerini arayın hatası alırsanız işlem tamamdır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
iMessage hepimizin bildiği üzere, Apple Platformunun en işlevsel uygulamalarından bir tanesi. iMessage sayesinde, telefonumuza ihtiyaç duymadan herhangi bir kişiye, mesaj gönderebilir, SMS atabilir, resim ve dosya gönderebiliriz.
Hackintosh kurulumu yapan bizler de, sistemimizi Mac'e en yakın biçimde kullanmak isteriz ve iMessage bunlardan birisi. Ancak çoğu zaman iMessage çalıştırmak için ciddi bir savaş vermek durumunda kalabiliyoruz. Bunun sebepleri yanlış kurulum ayarları, Apple’ın sistem kimliklerini bloklaması olabilir. Özellikle Yosemite sürümünden sonra, geçtiğimiz aylarda patlak veren iCloud hacklanmesi yüzünden Apple, kimi yeni güvenlik önlemleri uygulamaya başladı. Ve iMessage biz Hackintosh kullananlar için uzak bir hayal olmaya başlamıstı.

Ancak yakın bir zamanda Apple Ekim-Aralık öncesi cihazların SMUUID SMBIOS üzerindeki bloklamayı kaldırdı ve iMessage tekrar kullanılabilir hale geldi. Ancak bu demek değilki eskiye dönük yedeğiniz yoksa yada yeni bir kurulum yaptığınızda iMessage çalıştıramazsınız.

Bildiginiz gibi, yeni kurulum yaptığımız cihazlarda iMessage otomatik olarak aktif olmuyor. Bunun birçok sebebi var. Bizde bütün bu nedenleri ve çözümlerini tek bir rehberde toplamaya karar verdik.

Aşağıdaki rehberde anlatılanları doğru bir şekilde uyguladığınız takdirde iMessage kullanabilirsiniz.

Başlamadan Önce:
  • Bu rehberde anlatılan işlemleri uygularken, internet bağlantınız kesik olmalı.
  • iMessage çalışıyorsa, mutlaka sistem bilgilerinizin yedeğini alın. Bu sayede olası bir sorunda kolaylıkla iMessage aktive edebilirsiniz.
  • Eğer Chameleon / Chimera’dan Clover’a geçiş yapacaksanız, Clover için eski sisteminizin kimlik bilgilerini kullanın. ( iMessage’ın varolan sisteminizde çalıştığını varsayarsak)
Bu bilgiler :
  • SMUUID ( Bios Sistem Kimliği)
  • OSX S/N
  • MLB
  • ROM
Bu bilgileri iMessage Debug V2 ile alabilirsiniz.
  • Yeni kurulumda, iMessage girmeyi denediğinizde iMessage çalışmayacaktır.
  • SMUUID’nizi Clover Configurator / SMBIOS içinde SMUUID alanına koyduğunuzdan emin olun.
  • SMUUID’yi kesinlikle Clover Configurator / Sistem Parametreleri içinde ‘Custom UUID’ yazan yere koymayın.
  • Aynı sayfada ‘Inject System ID’ seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.
  • SMUUID ile Donanım ( Platform ) UUID’yi birbiri ile karıştırmayın. O yüzden, eski sisteminizden sadece SMUUID kopyalayın. Siz bu değeri Config.plist dosyanıza girdiğinizde, Clover Donanım kimliğinizi otomatik olarak üretecektir.

    Apple musteri kodu.jpg
  • Eğer “ Contact Apple with a Customer Code (Müşteri kodunuzla Apple ile temasa geçin)“ hatası alırsanız, bu noktada sizin yapabileceğiniz çok bir şey yok. Apple iMessage açmak için size ait müşteri kodu ile Apple kimliğinizi kullanır.
  • Bu hatayı ilk defa alıyorsanız, Apple’ı aramadan önce sistem kimlik bilgilerinizin, sistemin her açılışında MLB / ROM değerlerinin değişmediğinden emin olun.
Genel olarak sisteminizde şunları kontrol edin:
  • SID Hatası
  • Sistem seri numarasının Sistem modeli ile uyuşup uyuşmadığı
  • Kalıcı MLB ve ROM kullandığınızdan emin olmak.
  • FileNVRAM sıfırlamak ve iMessage Konfigürasyonu.
Rehberimizde bunları nasıl yapacağınızı ayrıntılı bir şekilde okuyabilirsiniz.
Yukarıdaki kontrolleri yaptıktan sonra ve herşeyin doğru yapıldığına eminseniz, Apple Müşteri Servisini arayın. Unutmayın; Apple servisini sadece bu mesajı alıyorsanız arayın.

iMessage Hata Kodlarının Tanımı

iMessage girmeye çalıştığınızda aşağıdaki resimdeki gibi hata alabilirsiniz:

iMessage-hata.png


Bu hataya neyin sebep olduğunu anlamak için ‘Console’ uygulamasını açın ve uygulama içinde sağ üstte, Search / Filter bölümüne “iMessage” yazın.

Burada iMessage ile ilgili olay günlüklerini görüntüleyebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken girdiler, hata kodu veren girişler.
Aşağıda paylaştığımız listede hangi hatanın ne anlama geldiğini ve açıklamasını ( genellikle disabled service = Servis Devre Dışı) görebilirsiniz.Buradaki bilgiler size iMessage hatasına neyin sebep olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir.

HataHata TipiAçıklamaSonuç
0[Warning] Failedunknown errorServisin devre dışı bırakılması
1[Warning] Failedno errorServisin devre dışı bırakılması
2[Warning] Failedregistration cancelledServisin devre dışı bırakılması
3[Warning] Failednot supportedServisin devre dışı bırakılması
4[Warning] Faileddenied by userServisin devre dışı bırakılması
5[Warning] Faileddelivered too many smsServisin devre dışı bırakılması
6[Warning] Failedtoo many sms delivery failuresServisin devre dışı bırakılması
7[Warning] Failedgarbage signatureServisin devre dışı bırakılması
8[Warning] Failedgarbage phone numberServisin devre dışı bırakılması
9[Warning] Failedserver not foundServisin devre dışı bırakılması
10[Warning] Failedserver not availableServisin devre dışı bırakılması
11[Warning] Failedserver errorServisin devre dışı bırakılması
12[Warning] Failednew signature requiredServisin devre dışı bırakılması
13[Warning] Failedbad signatureServisin devre dışı bırakılması
14[Warning] Failedbad push tokenServisin devre dışı bırakılması
15[Warning] Failedno device idServisin devre dışı bırakılması
16[Warning] Failedno push tokenServisin devre dışı bırakılması
17[Warning] Failedempty result codeServisin devre dışı bırakılması
18[Warning] Failedinvalid loginServisin devre dışı bırakılması
19[Warning] Failedinvalid passwordServisin devre dışı bırakılması
20[Warning] Failedlogin failedServisin devre dışı bırakılması
21[Warning] Failedaccount update neededServisin devre dışı bırakılması
22[Warning] Failednew password neededServisin devre dışı bırakılması
23[Warning] Failedpermanently blockedServisin devre dışı bırakılması
24[Warning] Failedtemporarily blockedServisin devre dışı bırakılması
25[Warning] Failedunconfirmed aliasServisin devre dışı bırakılması
26[Warning] Failedunconfirmed aliasServisin devre dışı bırakılması
27[Warning] Failedalias not availableServisin devre dışı bırakılması
28[Warning] Failedalias in useServisin devre dışı bırakılması
29[Warning] Failednot authorisedServisin devre dışı bırakılması
30[Warning] Failedbad invitation contextServisin devre dışı bırakılması
31[Warning] Failedabs in the error (MLB/ROM)Servisin devre dışı bırakılması
32[Warning] Failedrate limit errorServisin devre dışı bırakılması
33[Warning] Failedserver registration unsupportedServisin devre dışı bırakılması
34[Warning] Failedno alias setServisin devre dışı bırakılması
[TBODY] [/TBODY]

Bölüm 1: Apple ID Doğrulaması
Apple kullanıcı hesabı açarken, Apple sizden sadece geçerli bir email adresi ve geçerli bir kredi kartı bilgisi ister. Hesabınızın doğruluğunu kontrol etmek icin şu adrese gidin:

Apple - My Apple ID

Açılan sayfada hesabınızın doğruluğunu teyit edebilirsiniz.

Apple-kimlik dogrulama.jpg



Apple hesabi ile ilgili bilinmesi gerekenler:
  • Apple hesabı açarken guvenlik açısından mutlaka iTunes yada Appstore kullanın. Zira çoğu kullanıcı, İnternet üzerinden hesap açmaya çalıştıklarında, sahte sitelere denk geldiklerini rapor etmişler.
  • Apple hesabi açarken, mutlaka doğru bilgiler verin. Adres bilgileriniz, 3 aşamalı soru cevaplarınız mutlaka doğru olsun. Ve bunları mutlaka bir şekilde yedekleyin. Çoğu zaman, iMessage için aktivasyon yapmanız gerektiğinde yada Apple hesabınızla ilgili bir sorun yaşadığınızda Apple müşteri hizmetleri Sizden hesabinizi doğrulamanızı isteyecektir.
  • Apple hesabınızı açtıktan sonra verdiginiz kredi kartı bilgilerini silmeyin. Eğer bunu yaparsanız, iMessage aktivasyonunuz yeniden geçersiz kılınabilir.

Bölüm 2: Network Ayarları
iMessage çalıştırmak için bir diğer düzenlemede network ayarlarıdır. Ayrıca bu ayarlar sisteminizin iCloud,Appstore girmesinide saglayan düzeltmeleri içerir.
  1. İlk olarak sisteminizde, Menü bardan, Apple simgesine tıklayın. Açılan pencereden:
  2. Bu Mac hakkında / Daha fazla bilgi / Sistem raporu tıklayın ve açılan pencereden ethernet seçeneğine gelin.
  3. Açılan pencerede bir çok değer göreceksiniz. ( type, Bus, vendorID, DeviceID gibi) Bu parametreler icinde BSD names kısmına dikkat edin. Bu kısım şöyle olmalı: “en0”, “en1” gibi
Network ayarlari.png


Ethernet kartınız mutlaka “en0” olmalıdır. Ardından gelen wifi pci yada usb ise “en0” ardışık sayılar olarak takip etmelidir. “en1” “en2” gibi.

Network ayarlarını düzeltmek:
  1. Finder kullanarak şu dosya yoluna gidin:

    /Library/Preferences/SystemConfiguration/
  2. Açılan klasörde, şu iki dosyayı bulun ve silin:

    NetworkInterfaces.plist
    preferences.plist
  3. Şimdi çöp kutusunu boşaltın ve sisteminizi yeniden başlatın. Sıralama otomatik olarak sistem tarafından yapılacaktır, System Preferences/ network (Sistem Tercihleri/Ağ konumu) giderek Ethernet kartını ilk sıraya alınız.

    network ethernet.png
  4. DPCIManager indirin. http://sourceforge.net/projects/dpcimanager/files/
  5. Yapılandırmanın doğruluğunu kontrol edin.

    DPCIManager rapor.png
  6. Eğer ethernet kartınız, hala işaretli değilse, boot.chameleon.org.plist içinde şu komutları koyun:(sadece Chameleon / Chimera için)

    Kod:
    <key>EthernetBuiltIn</key>
            <string>Yes</string>

    Çoğunlukla, yukarıdaki işlemler ile Ethernet kartınız doğru bir şekilde tanıtılır. Ancak nadirende olsa, ethernet kartınızı manuel olarak tanıtmanız gerekebilir.
  7. Bunun için DPCI manager içinden, ethernet kartınızın olduğu dizeyi bulun ve en solda ki göz işaretine tıklayın. Açılan pencerede Ethernet kartınzın EFI dizisini göreceksiniz.

    Ethernet EFI String.png
  8. Açılan penceredeki anahtar komutu ve diziyi, mouse ile seçin ve org.boot.chameleon.plist içine kopyalayın.
  9. Clover için ise, ‘Config Configurator’ ile Config dosyanızı açın ve Devices Sekmesinde, Properties içine, EFİ String kopyalayın. Ve alt seçeneklerden, ‘inject’ seçin.
Bölüm 3: iMessage Konfigürasyon dosyalarını
sıfırlamak

Eğer temiz bir kurulum yaptıysanız, bu bölümü geçebilirsiniz. Ancak yine de, iMessage aktivasyonu için sistem kimliğinizi ve Apple kullanıcı kimliğinizi değiştirdiyseniz, iMessage önyükleme ve yapılandırma dosyalarını sıfırlamanız gerekebilir. Bu işlemleri yaptığımızda iMessage uygulaması kendini sıfırlar ve konfigürasyon, ön yükleme dosyalarını yeniden oluşturur.

  • Buradaki işlemleri, eğer Sistem kimliğinizi değiştirdiyseniz (SmUUID- S/N ) yapmanızı öneririz.
  • Eğer Chamaeleon / Chimera kullanıcısı iseniz, buradaki işlemlerden sonra fileNVRAM.plist dosyanızı sıfırlayın.
  • Burada anlatılan işlemler için, gizli dosyalara erişim gerekmektedir. Bunun için aşağıdaki uygulamayı indirin:
ShowallFiles
  1. Showallfiles ile gizli dosyaları görünür hale getirin.
  2. Finder’da şu dosya yolunu bulun:

    /StartupDrive/Users/~Username/Library/Caches
  3. Açılan dosyada, öneki aşağıdaki listedeki gibi olan bütün dosyaları silin:

    com.apple.iCloudHelper
    com.apple.Messages
    com.apple.imfoundation.IMRemoteURLConnectionAgent
  4. Aşağıdaki dosya yolunu bulun:

    /StartupDrive/Users/~Username/Library/Preferences
  5. Açılan klasörde, aşağıda listelenmiş bütün dosyaları silin.

    com.apple.iChat.
    com.apple.icloud.
    com.apple.imagent.
    com.apple.imessage.
    com.apple.imservice.
    com.apple.ids.service.com.apple.madrid.plist.
    com.apple.imessage.bag.plist.
  6. Aşağıda verilmiş dosyayı bulun ve silin.( Bu dosya, sizin mesajlarınızı saklayan önbellek dosyası. Bu yüzden yedeğini almanızı öneririz.)

    /StartupDrive/Users/~Username/Library/Messages
  7. Yukarıdaki işlemlerden sonra çöp kutusunu boşaltın ve sisteminizi yeniden başlatın.
Çoğu durumda, yukarıda sildiğimiz önbellek dosyaları çöp kutusundan tamamı ile silinmiyor. Bu yüzden bu dosyaları kalıcı olarak silmek için sistem başladığında;
  • Clover boot menü ekranında Sisteminizin yüklü olduğu disk seçili iken, <boşluk> tuşuna basın.
  • Açılan menüden “Single User Mode” seçin. Açılan terminal ekranına, şu komutları sıra ile girin:

    Kod:
    /sbin/fsck -fy
    /sbin/mount -uw /
    sudo rm -rf ˜/.Trash/

    Chameleon / Chimera kullanıcılarının sistemlerini sadece -x komutu ile başlatmaları yeterli.
Yukarıda yaptığımız işlemler iMessage düzeltmek için çoğu zaman yeterli oluyor. Ve sisteminizde herhangi bir sorun yaratmaz. Ancak tekrar hatırlatmak isteriz ki, kullandığımız cihazların Hackintosh olduğu düşünülürse, yukarıdaki dosyaları silmeden önce yedeklerini alın.

Bölüm 3 - A: Güvenlik Servisi Ayarlarını Sıfırlamak

Kimi durumlarda, Apple’ ın sunucu servisleri , yukarıdaki işlemlere rağmen iMessage aktive yapmayabilir. Bu gibi durumlarda aşağıdaki işlemleri yapın.

  • Açılan dosyada, öneki aşağıdaki listede ki gibi olan bütün dosyaları silin:
com.apple.identityserviced
com.apple.ids.service
com.apple.security
  • Eğer dosyaları silemiyorsanız, Activity Monitör açın ve aşağıda listelenmiş servislerin çalışmasını durdurun:
identityserviced
imagent
securityd
securityd_serviceand
  • Silme işlemini sonrasında çöp kutusunu boşaltın ve sildiğiniz dosyaların sistemden kalıcı olarak kaldırılması için yukarıda anlatıldığı gibi, Boot ekranında ki işlemleri yapın.
Bölüm 4: Sistem Seri Numarası
iMessage Aktivasyonunda bir diğer önemli kriter kullandığımız MAC OS X seri numarasıdır. Aşağıda nasıl doğru bir şekilde seri numarası üretebileceğinizi ayrıntılı bir şekilde okuyabilirsiniz.

Bilinmesi gerekenler:
  • Kullandığımız sistem numarasının geçerli olması ve başka bir sistem üzerine kayıtlı olmaması gerekiyor. Şunu kesinlikle belirtmekte fayda var. Hiç bir koşulda, başkasına ait kayıtlı bir Seri Numarası kullanmayın. Zira başka bir sisteme ait seri numarasını kullandığınızda Apple, cihazınıza blok koyacaktır.
  • Eğer o sistem donanımı sizin kullandığınız seri numarası ile uygun değilse, sistem uyuşmazlığı yaşanır ve iMessage aktivasyonunda başarısız olursunuz.
  • Bir diğer önemli ayrıntıda, sisteminizde kullanacağınız seri numarası her aktivasyon denemenizde değiştirmemeniz. Zira her kullandığınız farklı seri numarası, Apple servisi tarafından algılanır ve Sisteminizin UUID’ si ile ilişkilendirilir. Dolayısıyla, yapacağınız her değişiklik, Apple’ ın sistem UUID’sine blok koyması riski taşıyor.
Kısaca özetlersek, kullanacağımız seri numarası başka bir sistem tarafından kullanılmıyorsa,
Seri numarası Sistem ve Donanım bilgilerimiz ile doğru bir şekilde eşleşiyorsa,
iMessage aktivasyonunda başarılı bir sonuç alma ihtimalimiz daha yüksek olacaktır.

Bölüm 4-A: Sistem Seri Numarası

2010 sonrası üretilen Apple ürünleri 12 haneli seri numarası kullanır ve şu sekilde oluşturulmuştur:

Kod:
AA B CC DDD EEEE
  • AA = Üretildiği Ülke/ Tesis - 2 haneli alfanümerik
  • B = Genellikle 2.nesil olduğunu temsil eder. Daha erken dönem üretilmiş Mac’lerde, (Mac Pro 3.1 gibi) bu değer bulunmaz.Dolayısıyla erken üretilenlerin seri numarası 11 hanelidir.
  • CC = Üretim yılı ve haftası - 2 Haneli alfanümerik
  • DDD = Eşsiz 3 haneli numara- alfanümerik
  • EEE = Sonek = Model tipi & Yıl / Tip 4 haneli alfanümerik
Ayrıca bakınız, Alfanümerik nedir ?
  • Önek (prefix) olarak gelen (AA ) bize cihazın hangi ülkede ve tesiste üretildiğini gösteriyor. Bu bilgiyi doğrulamak biraz güç ancak şu ana kadar doğruluğu onaylanmış Ülke kodlarını, aşağıda görebilirsiniz.
    • QP : USA
    • G8 : USA
    • CK : Ireland
    • C0 : Taiwan (Quanta Computers)
    • YM : China
    • W8 : China
    • RM : Remanufactured Model
Clover Configurator ve Chamaeleon Wizard ile seri numarası üretirken her iki uygulamada, seri numaralarında önek olarak ‘CK’ ve ‘CO’ kullanır. Zira diğer Ülkelerin tesislerinde bir yada iki model ürettilirken bu iki ülkedeki tesislerde birçok Apple ürünü üretilir ve tamiri yapılır. Clover Configurator ve Chamaeleon Wizard bu bu iki ülke kodunu kullanarak doğru bir seri numarası üretir.
  • Sonek ( Suffix ) olarak gelen (DDDD) Model tipine ve üretildiği yıla bağlı olarak, 4 haneli rakamlardan oluşur. Sisteminizde kullandığınız seri numarasının sonekinin doğru olduğunu kontrol etmek için, aşağıda paylaştığımız linklerde ki listeleri kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca kullandığınız seri numarasının sonek ve onekinin doğru model tipini gösterdiğinden emin olun.


Örnek vermek gerekirse;

Sizin kullandığınız sistem, MacPro 6.1 olsun ve kullandığınız seri numarası öneki CO yada CK ile başlıyor.
MacPro 6,1 için bu önek hatalı olacaktır zira bu modeller, Austin Teksas’da üretildikleri için ‘CO’ ve ‘CK ‘ önekli bir seri numaraları olamaz.
İkinci örneğimizde Sizin kullandığınız sistem Mac Book PRO mid 2012 olsun. Bunun son eki şöyle olmalı
.= ‘F51R’ . Eğer kullandığınız sonek, iMAC mid 2011” e ait ’F610’ ise bu yanlış üretilmiş bir seri numarası olacaktır.

Bölüm 4-B: Seri Numarasının Kayıtlı Olup Olmadığını Kontrol Etmek

Apple’ın sitesinden kullandığınız seri numarasının doğru olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
SelfsolveAPPLE adresine seri numaranızı girin:

  • Eğer şu mesajı görürseniz, kullandığınız seri numarası Apple’ın doğrulama kontrollerini başarı ile geçmiş demektir. Ve başka bir cihaza ait bir seri numarası kullanmadığınızı öğrenmiş olursunuz.
“We're sorry, the number you have provided cannot be found in our records. Please verify the number and try again”
“Üzgünüz, girdiğiniz numara kayıtlarımızda bulunamadı. Lütfen geçerli bir numara girin ve tekrar deneyin.”

  • Eğer aşağıdaki resimdeki gibi bir mesaj görürseniz, girdiğiniz seri numarası başka bir cihaz üstüne kayıtlıdır ve kullanılmaması gerekir. Çünkü konu başında da belirtildiği üzere, başka bir sisteme ait seri numarasını kullandığınızda, cihazların çakışması olasılığı var ve Apple, cihazınıza blok koyabilir.
Selfsolve-tamam.png

  • Son olarak aşağıdaki gibi bir mesaj alırsanız, yanlış bir seri numarası üretmişsiniz anlamına gelir ve yeniden seri numarası üretmelisiniz.
“We're sorry, but this serial number is not valid. Please check your information and try again”
“Üzgünüz, girdiğiniz seri numarası ne yazıkki geçerli değil. Lütfen bilgilerinizi kontrol edin ve tekrar deneyin.”


Bölüm 5: OS X SMBIOS (Sistem Modeli)

iMessage aktifleştirmek için gerekli olan en önemli kriterlerden bir tanesi de, sistemimizin modelini, kimliğini tanımlayan SMBIOS’un (Sistem Türü) kullandığımız donanım ile uyumlu olması gerektiğidir.

Eğer sisteminizde hangi Sistem modeli kullandığınızı bilmiyorsanız, Mac Tracker adlı uygulama ile bunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Bu program ile sisteminizde kullandığınız Anakart chipset, CPU modelinizi Apple ürünleri ile karşılaştırabilirsiniz. Bu karşılaştırmada, Grafik kartı uyuşmazlığı önemli değil bu arada. Zira Grafik tanımlarını Bootloader seçeneklerinden yapabiliyoruz.

Buradaki en önemli kriter kullandığınız CPU ve Chipset donanımına en yakın Apple ürününü bulabilmek. SMBIOS’un önemi şurda ortaya çıkar:

Eğer doğru bir SMBIOS kullanıyorsanız, Apple Ivy Bridge / Haswell Tabanlı sistemlerin sistem optimizasyonları aktive edilir.

Ancak bir çok Hackintosh kurulumunda hala daha stabil bir kurulum sağladığı için Mac PRO 3,1 sistem konfigürasyonu kullanılmakta. Ne yazıkki bu tercih iMessage etkinleştirmede sorun yaratmaktadır. Çünkü Mac Pro 3,1 seri numarası 11 haneli ve dolayısıyla MLB değeri yanlış olacaktır.

OS X, Apple’ın gelişmiş Kernel özelliklerini kullanabilmek için, sisteminizin Sistem Türü Kimliğini (System Type ID ) ve PID, VID ( PID=Product ID ( ürün kimliği) VID= Vendor ID ( Satıcı kimliği) kullanır.
Bunu örneklendirmek gerekirse; Sisteminiz Haswell Z87 tabanlı olsun. Ancak kullandığınız Sistem Türü ilk dönem Sandy Bridge Mimarisi kullanan Mac Pro 3,1 olsun. (Mac Pro 3,1 üretimi 2009 yılından sonra durduruldu. Dolayısıyla Donanım özellikleri çok eski.) Bu durumda OS X, Haswell mimarisi güç tasarrufu ( Power Saving) özelliklerini kullanamayacaktır.

  • Mac Pro hakkında bilgi için bakınız: Mac Pro
Özetlersek, hem iMessage için hemde sistemimizin daha stabil çalışması için donanımıza uygun Sistem Türü kimliği kullanmalıyız.

Bölüm 5-A: Chimera / Chameleon için SMBIOS & OS X Seri Numarasını Güncelleme

  1. Program içinde SMBIOS seçeneğini açın.
  2. Açılan pencerede “Open” tıklayın ve ‘Extra ‘ klasörünüzdeki SMBIOS.plist dosyanızı programa gösterin.
  3. Chameleon Wizard indirin.
  4. Editor tarafından kullandığınız SMBIOS dosyası içeriği, tüm ayrıntıları ile görüntülenir. Bu sayfada Sistem Türü için kullanacağınız Seri Numarasının sonekinin ( Suffix) seçtiğiniz sistem türü ile uyuştuğundan emin olun. (Bakınız Sistem seri numarasi )

    C-wizard.png
  5. Sistem türü ayarlarını doğru yaptığınıza kanaat getirdikten sonra, Random tuşlarına bir kaç kez basarak yeni seri numarası ve Üretim haftası üretin.

    Önemli: Sakın Chamelon Wizardın ilk ürettiği seri numarasını kullanmayın. Her zaman yukarıdaki gibi Random tuşlarına bir kaç kez basarak yeni seri numarası ve Üretim haftası üretin.
  6. Save tuşuna basarak işlemi bitirin.
Bölüm 5-B: Clover için SMBIOS ve OS X Seri Numarası Güncelleme
  1. Clover Configurator indirin
  2. Sistem EFI bölümünü Configurator yardımı ile açın. ( Mount )
  3. Clover Configurator ile, EFI / CLOVER içindeki Config.plist dosyanızı açın.
  4. Sol Kolondan SMBIOS seçin. Magic Wand ile önceden hazırlanmış SMBIOS seçebilirsiniz. Tabiki siz sisteminize uygun bir şekilde bu bölümdeki tanımları değiştirebilirsiniz.

    Önemli: Sakın Clover Magic Wand kullandığınızda, çıkarmış olduğu ilk Seri numarasını kullanmayın! ( Chamaeleon Wizard gibi) Zira bu seri numaraları, Apple tarafından kara listeye alınmış durumda.
  • Ayrıca Chamaeleon Wizard kullanarakda, Clover ayarlarınızı yapabilirsiniz.
  • Ayrıca SMUUID manuel eklemek için SMUUID nedir ve SID hatası konularını inceleyin.
Magic Wand.png


Son olarak:
  • İşlemleri doğru yaparsanız, iMessage aktivasyonu başarılı bir şekilde yapabilirsiniz. Yukarıda anlatılan rehber ve daha önceki konular ile ilgili olarak tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum.
  • Bu ve diğer rehberlerdeki işlemleri yaparken, internet bağlantınızı kesin. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra internet bağlantınızı açın.
  • iMessage Aktivasyonu için düzenlemeler yaparken, Sistem kimliğiniz / SMBIOS bilgilerinizde çok fazla değişiklik yapmamaya özen gösterin.
  • Eğer başarılı olur ve iMessage aktive edilirse, mutlaka ve mutlaka SMBIOS dosyanızın ve iMessage Debug ile MLB ve ROM yedeklerinizi alın ve sisteminize format atmak zorunda kalırsanız bu yedekleri kullanın. Bu sayede sisteminiz Apple kara listeye girmez ve her zaman iMessage aktivasyonu ile uğraşmadan hazır olur.
Bölüm 6: SMUUID Ve SId Hatası

SmUUID (BIOS kimiıği) nedir ?

Her Anakart BIOS’unun Sistem kimliği yada SmUUID olarak bilinen 128 bitlık eşsiz kodları vardır. Karşılaştırmak gerekirse, Ethernet kartlarına üreticisi tarafından verilen her kod, o karta özel olur ve değiştirilmesi nerdeyse imkansızdır. Yanı dünyada aynı adrese sahip iki ayrı cihaz yoktur. SmUUID içinde aynı şey geçerlidir.
Dolayısıyla, Mac sistemi Bios’unuzun Sistem kimliğinin bir kısmını donanım kimliği kodu üretmek için kullanır. Eğer BIOS’unuz, donanım kimliği üretmede başarısız oluyorsa, BIOS’unuzun ürettiği bu kimliğin başka bir cihaz tarafından kullanıldığı anlamına gelir.
Bu problem yüzünden bir çok donanım kimliği Apple tarafından kara listeye alınmıştır.

SId hatasi nedir?

Bazı anakartların BIOS’u varsayılan olarak doğru bir donanım kimliği üretmez. Şu örnekteki gibi “00020003-0004-0005-0006-000700080009” yada buna benzer.. Bununla ilgili anakart örnegi ise Asrock markalı anakartlar. Asrock markalı bazı anakartların sadece sıfırlardan oluşan sistem kimliği ürettiği bilinmektedir.

  • BIOS’unuzun sid bug hatası verip vermediğini öğrenmek icin, IORegistryExplorer indirin ve program içerisinde su yolu takip edin:
<IODeviceTree : efi / platform / system-id>
ioreg-platfom-id.png


Burada göreceğiniz 16’li sistem kimliği sadece sıfırlardan yada buna benzer şekildeyse, sistem kimliğiniz geçersizdir. Zira 16’lik sayı sistemi 10 tanesinin rakamlarla (0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9), geri kalan 6 tanesinin ise harfler(A, B, C, D, E, F) kullanılmasıyla oluşturulur.(Ayrıca Heksadesimal nedir?)

Bazı anakartların sistem kimliğinde, iki bölüm eşsiz olabilir. Örneklendirmek gerekirse, Gigabyte H/Z 77/87 N-Wifi anakartlarının sistem kimliği şu şekilde diyelim: AAAAAAAA-BBBB-CCCC-DDDD-EEEEEEEEEEEE. Ve diyelim ki, bu kimlikte sadece DDDD ve EEEEE.. bölümünün ilk iki rakamı farklı olsun. Bu bolümdeki farklılık, iMessage çalıştırmak icin yeterli olabilir.

Ancak bu demek değil ki, yukarıda anlattığımız Sistem kimliği ( sadece iki bölümün iMessage etkinleştirmek icin yeterli olması ) iMessage icin yeterli.. Zira Apple blok listesine, yukarıda anlattığımız iMessage icin yeterli olan kimlikleride ekledi. Ancak bir diğer şüphede, kimi BIOS’ların, 128 itlik Sistem kimliği üretmek yerine sadece 32 yada 64 bitlik deger üretmesi. Dolayisiyla iMessage’in sistem kimliğini tanımamasının bir sebebide bu olabilir.

Ayrıca daha açıklayıcı olması için aşağıda bazı geçersiz örnek sistem kimlikleri paylaşıldı:

  • AAAAAAAA-BBBB-0001-0002-0003-00040005
  • AAAA0003-0004-0005-0006-BBBB-00070008
  • 00000000-0000-0000-AAAA-BBBB-CCCC0000
  • 00080009-AAAA-0001-BBBB-0002-0000CCCC
Bu örneklerde, harflerden oluşan diziler rastgele değerler olarak verilmiş. Sayı dizileri ise ontanımlı
yada düzeltilmiş..
Eğer Chimera yada Chamelon kullanıyorsanız BIOS’unuzun Sid hatası verip vernediğini anlamanın
bir diğer yoluda, Extra dosyası içinde bulunan nvram.UUID.plist dosyasını kontrol etmek. Bu dosya
iMessage çalıştırmak için kritik bir öneme sahip. Zira bu dosya sistem açılışında FIleNvram önyük
leme modülü tarafından üretilir ve sistem veri anahtarları ve özel ayarlarınız bu dosyaya
kaydedilir.

NVram hakkında bilinmesi gereken en onemli şey, NVRAM’in, boot yükleyicisinin sistem
kimliğine gerek duymasıdır. Eğer BIOS’unuz sistem kimlik hatası veriyorsa, nvram.UUID’de
gecersiz olacaktir.
Sistem Kimliği hatası veren confirme edilmiş anakartlar aşağıda listelenmiştir:

  • Gigabyte GA-Z77X-UD5-TH
  • Gigabyte GA-Z77X-UD5H
  • Gigabyte GA-Z87X-UD4H
  • Gigabyte GA-H77N-WiFi
  • Gigabyte GA-Z77N-WiFi
  • Gigabyte GA-H87N-WiFi
  • Gigabyte GA-Z87N-WiFi
  • Gigabyte P67A-UD3-B3
  • Gigabyte GA-X58A-OC
  • AsRock Z77 Extreme 6
  • AsRock H77 Pro4-M
Bölüm 6-A: Sıd Hatası Düzeltme

Gereken Programlar:
  • Textwrangler yada alternatif olarak Champlist
Chamelon / Chimera icin:
  • Eğer V3.0 öncesi Chimera kullanıyorsanız Çözüm A takip edin
  • Eğer V3.0 sonrası Chimera kullanıyorsanız Çözüm B takip edin
  • Eğer r2284 öncesi Chamaeleon kullanıyorsanız, Çözüm A takip edin
  • Eğer r2284 sonrası Chamaeleon kullanıyorsanız, Çözüm B takip edin
  • Eğer Clover kullanıyorsanız direk olarak Çözüm C takip edin
Çözüm A
  1. Textwrangler ile SMBIOS dosyanızı açin ve şu yolu bulun ve silin ;

    Kod:
       <key>SMsystemuuid</key>
    
       <string>********-****-****-****-************</string>
  2. org.Chameleon.Boot.plit dosyasını açin ve eğer yok ise, aşağıdaki kodları ekleyin.

    Kod:
    <key>SystemId</key>
       <string>BURAYA UUID GELECEK!!</string>

    **Eklediğiniz anahtar kodun “SystemId” oldugundan emin olun! ( SystemID yada benzeri değil. Direk yukarıda ki kodda yazan sekilde! )
  3. Bu işlemleri yaptıktan sonra Çözüm C takip edin
Çözüm C
  1. Clover Configrator en son surumunu indirin.
  2. Config.plist dosyanızı Configrator ile çalıştırın ve Sol kolondan SMBIOS seçin ( ÇÖZÜM A B ve C İçin )
  3. Terminal açın ve şu komutu girin:

    Kod:
    uuidgen
  4. Terminalde oluşturduğunuz UUID’yi kopyalayın. Eğer Clover kullanıyorsanız, Clover Configurator içinde sol kolonda seçmis olduğunuz SMBIOS SmUUID içine yapıştırın ve dosyanızı kaydedin.
  5. Chimera yada Chamaeleon için ise ürettiğiniz UUID kodunu, kopyalayın ve çözüm A ve B’de kodları girdiğiniz “BURAYA UUID GELECEK” yazan yerlere yapıştırın. Ve dosyalarınızı kaydedin.
  6. Chimera,Chameleon kullananlar Extras / Modules içerisinde ki FileNVRAM.dynlib dosyasının en güncel sürümünü kullandığından emin olsunlar.
  7. FileNVRAM’in plist dosyasını resetleyin. ( Bakınız FileNVRAM Resetlemek )
  8. Sisteminizi -f komutu ile yeniden başlatın. ( -f komutu, sisteminizi önbellek kullanmadan yükler )
Sisteminizi tekrar başlattığınızda, OS X sizden sistem şifrenizi doğrulamanızı isteyebilir. Bu doğrulamayı istediğinde herhangi bir kişisel dosya yada uygulama verilerinizi kaybetmezsiniz. Ancak kimi zaman, profil tercih ayarları resetlenebilir. (Touchpad, mouse ayarları vb. )

Yukarıda anlattıklarımız ile çoğu kişinin iMessage sorunu çözülüyor. Ancak bazı durumlarda, Bootloader ve FileNVRAM düzgün çalışmayabilir. Buna yol açan etken sizin halihazırda kullandığınız MLB /ROM değerleri olabilir. (Bu sorundan Clover etkilenmiyor. Sadece Chimera ve Chamaeleon) Önerimiz SId Hatası yönergelerini uyguladıktan sonra, MLB / ROM degerlerinizi kontrol etmeniz ve gerekiyorsa bunları düzeltmeniz. ( Bakınız MLB & ROM )

Bölüm 7: FileNVRAM Düzeltmek

FileNVRAM (Geçici olmayan rasgele erişimli bellek)

NVRAM nedir?

RAM, "Random access Memory" yani rastgele erişimli bellek demektir. Veri depolanabilir, silinebilir, okunabilir, değiştirilebilir. Elektrik kesintisi veya makineyi kapatma durumunda Ram bellekteki tüm bilgiler silinir Başka bir deyişle RAM bellek boşalır.

NVRAM kavramı İngilizce "Non volatile random access memory" kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Türkçe'de "Geçici olmayan rasgele erişimli bellek" anlamına gelmektedir.
NVRAM; Güç kesildiğinde dahi bilgiyi koruyan rasgele erişimli belleklere verilen isimdir.
Sadece güç uygulandığında verileri koruyan RAM'in tam tersidir.

NVRAM belleğinin en bilinen biçimi bugünkü flaş belleklerdir. NVRAM'de güç kapatıldığında içeriğini kaydetmek için EEPROM yongaları kullanılır.

Kaynak: nvramnedir?

Bütün gerçek Mac’ler, önemli sistem anahtar ve verilerini başlangıç diskinizin plist yada
config dosyasına yazmak yerine NVRAM içinde saklar. Bu anahtar veriler, OS X güvenliği ve kimlik
doğrulaması için kritik önemdedir.

iMessage, Apple iMessage sunucularına bağlanmak istediğinde, NVRAM içindeki bu kayıtlı verileri
kullanır. Eğer NVRAM içndeki bu anahtar kimlik verileri, sistemin her açılışında değişiyorsa
iMessage aktive edilmeyecektir.

  • Clover Kullanıcıları:

Eğer sisteminizi Clover ile kullanıyorsaniz, birşey yapmanıza gerek yok zira Clover OS X’in
NVRAM özelliklerini, detaylı bir şekilde taklit eder ve sistem açılışında kapsamlı bir
önyükleme belleği oluşturur. ÇÜnkÜ OS X yükleme esnasında kalıcı RAM’den bilgi okumak
yerine NVRAM degerlerini önyüklemeden okur. Clover’da bunu taklit ederek OS X’in
Apple olmayan donanımların sorunlarını görmezden gelmesini sağlar.

  • Chameleon / Chimera kullanicilari:
İlk olarak aşağıdaki linklerden Chimera / Chamaeleon için FileNVRAM indiriyorsunuz.
İnen dosyada FileNVRAM.dylib ve FileNVRAM.kext adlı iki dosya göreceksiniz.
  • dylib uzantılı dosyayı, “Extra / Modules içine kopyalayın.
  • kext.uzantılı dosyayı herhangi bir kext yükleyici ile yükleyin.
Önemli :

Apple Nisan 2014’ten beri iMessage icin UUID değerlerine bakıyor. Bu yüzden kullandığınız
değerlerin doğru ve geçerli olduğuna emin olun. (Sistem ve Donanım kimliği ile ilgili
çözümleri rehberimizde bulabilirsiniz.)


Bölüm 7-A: FileNVRAM Resetlemek

Bazen FileNVRAM’in plist dosyasında saklanan sistem kimlik bilgileri, sisteminizin kullandığı sistem kimlikleri ile uyuşmayabilir. (Eğer yeni bir MLB ve Rom kullanırsanız bu sorunu alabilirsiniz.) Bu gibi durumlarda FileNVRAM resetlenir.Bunun için:

  1. Internet bağlantısını kesin
  2. Extra / Modules içerisindeki FileNVRAM.dylib dosyasını masa üstüne kopyalayın.
  3. Extra / Moules icerisindeki FileNVRAM.dylib dosyasini silin
  4. Sisteminizi yeniden başlatın.
  5. Sistem açıldıktan sonra Extra içerisindeki nvram.uuid.plist dosyasını silin ve çöp kutusunu boşaltın.
  6. Sisteminizi yeniden başlatın.
  7. Extra klasörü içinde nvram.uuid.plist dosyasının olmadığından emin olun.
  8. SMBIOS içerisinde gerekli değişikleri yaptıktan sonra; Masa üstüne kopyaladığınız FileNVRAM dosyasını tekrar Extra/ Modules klasörü icine kopyalayın.
  9. Terminal açın ve şu komutları girin:

    Kod:
    sudo nvram boot-args=""

    *bu komut boot argümanları (OS X NVRAM önbelleği için kullanılan yükleme argümanlarını) temizler veyeni bir nvram.uuid.plist yaratır.
  10. Sisteminizi yeniden başlatın.
  11. Extra klasörünün içinde, yeni nvram.uuid.plist oluştuğundan emin olun.
  12. IORegistery programını açın ve şu yolu takip edin:

    Kod:
    IORegistry: IODeviceTree : efi / platform / system-id
  13. iMessage Debug ile MLB ve Rom değerlerini kontrol edin.
  14. MLB ve ROM değerlerini tekrar girmek zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden sisteminizi tekrar başlatın ve MLB / ROM değerleriniz değistiyse uygun terminal komutları ile MLB / ROM tekrar girin, sisteminizi yeniden başlatıp iMessage Debug ile tekrar kontrol edin.
  15. Bütün işlemlerin doğru olduğuna emin olduktan sonra, internet bağlantınızı açın.
Bölüm 8: MLB & ROM

“Apple Şubat 2015 tarihinden itibaren iMessage doğrulama konusunda esnek davranmaya başladı. Burada anlatılan yöntem ile bir çok kişi başarılı bir şekilde iMessage aktivasyonu yaptığını forumlarda paylaşıyor. Bizde burada anlatılan rehberi muhakkak uygulamınızı öneriyoruz.”

iMessage aktivasyon yapılırken en önemli kriter MLB ve ROM değerleridir. MLB ve ROM değerlerini kontrol etmek icin iMessage Debug programını kullanabilirsiniz. Aşağıdaki iki linkte iki farklı versiyonu paylaşılmıştır.

iMessage Debug Programini çalıştırdığınızda şöyle bir Terminal penceresi göreceksiniz.
iMessage Debug V2 versiyon icin Ornek Resim:

Imessage-Debug-V2.png


Bu pencerede sisteminizin bütün kimliklerini görebilirsiniz. iMessage Debug diğer versiyonunda, yukarıdaki gibi ayrıntılı bir pencere göremezsiniz. Eski versiyonda MLB ve ROM dikkat etmeniz gereken bölüm şöyle gözükecektir.( XXXXX yazan bolümler , ROM ve MLB )

4D1EDE05-38C7-4A6A-9CC6-4BCCA8B38C14:ROM <xxxxxx...>
4D1EDE05-38C7-4A6A-9CC6-4BCCA8B38C14:MLB xxxxxxx…


Not: iMessage Debug eski versiyonda,ROM degerinin 8. ve 9. haneleri arasında bir boşluk gösterir. (Ornek: <XXXXXXXX XXXX> gibi.) Bu uygulamanın bir hatası. ROM degerinin 12 haneli ve birleşik olduğunu unutmayın.
  • Eğer ROM ve MLB yazan bolümler boş ise yada sadece sıfırlardan oluşuyorsa, iMessage aktivasyon yapmaya çalıştığınızda hata alırsınız. Ayrıca yukarıda örnekte gördüğünüz üzere, MLB ve ROM değerleri öncesinde gelen sayısal değerlerin Platform UUID ve SM-UUID ile ayni olmamasına dikkat edin.
  • Eğer 11 haneli OS X seri numaranız varsa, MLB değerinizin 13 haneli olması gerekiyor.
  • Eğer 12 haneli bir OS X seri numaranız var ise MLB değerinizin, 17 haneli olması gerekiyor.
  • ROM degerinin ise 12 haneli olmasi gerekiyor.
Ek olarak, MLB ve ROM degerli kalici olması kritik öneme sahip. Eğer, sisteminizi her başlattığınızda
  • NVRAM, MLB ve ROM değerlerini kalıcı olarak tutmuyorsa,
  • Clover yada NVRAM size, her sistem başlattığınızda yeni bir MLB ve ROM degeri veriyorsa,
iMessage aktivasyonunuz başarısız olacaktır.

Bölüm 8-A: MLB Generator ile MLB Üretmek

Eğer sisteminiz her açılışta yeni bir MLB üretiyorsa, aşağıdaki adımlar ile MLB entegre edebilirsiniz.

Tekrar hatırlatmak gerekirse;
  • Eğer 11 haneli OS X seri numaranız varsa, MLB değerinizin 13 haneli olması gerekiyor.
  • Eğer 12 haneli bir OS X seri numaranız var ise MLB değerinizin, 17 haneli olması gerekiyor.
  • ROM degerinin ise 12 haneli olmasi gerekiyor.
MLB generator ile, (11 haneli seri numarası kullanıyorsanız,) başarılı bir şekilde 13 haneli MLB üretebilirsiniz. Zira MLB Gen, 2011 / 2012 oncesi Apple ürünlerinin seri numaralarında kullandığı Syntax / Formatı büyük ölçüde çözebilmekte.
Ancak 12 haneli bir seri numarası kullanıyorsanız, (2011 / 2012 sonrası) MLB generator 17 haneli doğru bir MLB üretemeyebilir. Çünkü yeni çıkan Apple ürünlerde, 17 haneli MLB degerinin, seri numarasına olan ilişkisi hala tam olarak anlaşılabilmiş değil. Bunu göz önünde bulundurun.

Bölüm 8-B: MLB Generator ile MLB Üretmek ve ROM Değerini Bulmak

  1. MLB Gen İndir ( İnen dosyanın Downloads klasöründe olduğundan emin olun)

    *Inen dosya "MLBGen.txt" seklinde inecek.. Biz bunu ustune tiklandiginda otomatik hale getirecegiz:
  2. MLBgen.txt dosyasının uzantısını " Command" olarak değiştirin.
  3. Terminal açın ve şu kodu girin:

    Kod:
    chmod +x Downloads/MLBGen.command

    Terminali kapatın.
  4. Simdi MLBgen dosyasi otomatik olarak MLB üretecek hale geldi.
  5. Dosyaya çift tıklayın.
  6. Açılan Terminal Penceresinde MLB seri numarasını göreceksiniz:

    MLB Terminal.png


    Burada yazan değeri not edin.
  7. ROM Değeri: System Preferences / Network / Ethernet / Advanced penceresine tıklayın.
  8. Açılan yeni pencerede Hardware sekmesine gidin. Ve 12 haneli Mac Adresinizi bir yere not edin.

    Örnek Mac adresi : 23:f4:e7:65:4a:44

Bölüm 8-C: Chimera / Chamaeleon İçin MLB & ROM Ayarlamak

Terminal açın ve aşağıdaki kodlarda MLB ve ROM= sonra gelen ‘XXXXXXX’ yerlere MLB ve ROM değerlerini girin.

MLB değerlerini girmek için:
  • Terminal açın ve aşağıdaki kodu girin:
Kod:
sudo nvram 4D1EDE05-38C7-4A6A-9CC6-4BCCA8B38C14:MLB=xxxxxxxxxxx
*MLB değeri XXXXXXXXXXXX yazan yere gelecek.
  • MLB ve ROm öncesinde gelen UUID değerleri standarttır ve her ikiside aynıdır. Ancak yinede kontrol etmek için iMessage Debug ile kontrol edeblirsiniz.
ROM değerlerini girmek için :
  • Ethernet MAC adresiniz: Örnek: 23:f4:e7:65:4a:44
  • Bu adresi terminale girerken, aralarındaki her iki değerin arasında bulunan iki nokta işaretini kaldırıp yerine ‘ % ‘ işareti koyuyoruz. Şöyle olacak:
Kod:
sudo nvram 4D1EDE05-38C7-4A6A-9CC6-4BCCA8B38C14:ROM=%23%f4%e7%65%4a%44
  1. OS X’ in yeni değerleri tanıması için sisteminizi yeniden başlatın.
  2. Yeni girdiğiniz değerlerin entegre olup olmadığını kontrol etmek için, sistem yeniden başladığında iMessage Debug çalıştırın.
Eğer MLB ve ROM, her açılışta farklı bir değer veriyorsa, Boot yükleyicisi ve NVRAM arasında uyumsuzluk olabilir. Bunu düzeltmek için,
  1. Chameleon Wizard indirin
  2. Install menü açın
  3. Install Method menüsünde, Update seçin
Update menüsü altında “Update more bootloader files” seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.
4. Sol alltaki “Install” butonuna tıklayın.
wizard guncelleme.png

  • Chimera kullanıyorsanız yada Chimera geçiş yapmak istiyorsanız, Chimera en son sürümünü indirin.
  • Eğer hala farklı değerler alıyorsanız, Sistem Kimliği ve SId Hatası bölümünü inceleyin.
Bölüm 8-D: Clover İçin MLB & ROM Ayarlamak

RT Variables.png

  1. Clover Config.plistdosyasini Clover Configurator ile acin veRT Variables icine MLB ROM degerlerini girin. Bunun dışında Symbios içinde hiç bir şey değiştirmeyin.
  2. Interneti kapatin.
  3. Biligsayarınıza restart atın.
  4. iMessage Debug indirin ve iMessage debug çalıştırıp MLB ve Rom değerlerinin sizin girdikleriniz ile aynı olduğunu onaylayın.
  5. İnterneti tekrar açın.
  6. iMessage girmeyi deneyin.
  7. Eğer Clover Configurator kullanmıyorsanız, Config.plist dosyanızı herhangi bir text düzenleyici ile açın ve şu kodları ekleyin:

    Kod:
    <key>RtVariables</key>
    <dict>
        <key>MLB</key>
        <string>XXXXXXXXXX</string>
        <key>ROM</key>
        <data>YYYYYYYYYYY</data>
    </dict>
Bölüm 8-E: Clover İçin MLB & ROM Ayarlamak (Alternatif ROM Metodu)
  1. Clover Configurator açın ve SMBIOS sekmesine gelin
  2. Bölüm 4 ve Bölüm 5 adımlarını takip ederek doğru bir Sistem Tipi ve SMBIOS oluşturun.
  3. Bölüm 6’ da anlatıldığı gibi Terminal / ‘uuidgen’ ile SmUUID oluşturun
  4. Oluşturduğunuz değeri, Clover Configurator / SMBIOS içindeki SMUUID alanına yapıştırın.
  5. Ethernet MAC adresinizi arasında boşluk olmayacak şekilde düzenleyin:

    MAC adresiniz = 23:f4:e7:65:4a:44 şöyle olacak; 23f4e7654a44
  6. 23f4e7654a44 değerini, son 6 hanesi ile değiştirin.
  7. MLB generator kullanarak ürettiğiniz MLB’yi ‘Board Serial Number’ bölümüne girin.
  8. Config dosyanızı kaydedin ve sisteminizi yeniden başlatın.
SMUUID Manuel girme.png


Bölüm 9:Apple Desteğe Başvurmak

Apple musteri kodu.jpg


Eğer iMessage için yaptığınız denemelerde yukarıdaki resimdeki pencere geliyorsa, bu şu ana kadar yaptığınız işlemlerin doğru olduğunu gösterir.

  • Bu mesajı aldığınızda, Hackintosh kullanıyorsunuz diye Apple müşteri hizmetlerini aramaktan kesinlikle çekinmeyin.
  • Müşteri temsilcisi ile görüşmeden önce kullandığınız OS X seri numarasının kayıtlı olmadığından emin olun.!
  • Müşteri temsilcisi ile görüşürken, temsilci sizden örnek resimde görünen Costumer Code ( Müşteri kodunu isteyecektir. Kodu verin.
  • Eğer sizden cihazınızın seri numarasını isterse. Şu anda cihaz başında olmadığınızı söyleyin. Deneyimlerime dayanarak söyleyebiilirim ki temsilci çok ısrar etmeyecektir.
  • Temsilci sizden Apple kullanıcı kimliğinizi onaylamak için, Apple kullanıcı kimliği yaratırken kullandığınız kredi kartının son numaralarını ve cevapladığınız kişisel soruları size soracaktır.

    (3 soru ve doğru cevap vermeniz gerekiyor. Apple kimliği için Bölüm 1 bakınız.)
  • Bu kısmıda geçtikten sonra temsilci size cihazınızın aktive edildiğini soyleyecektir.
Artık iMessage deneyebilirsiniz.
montezuma 2015® - Technopat.net

İndirilecek Programların Tam Listesi
Kaynak:
 
Son düzenleme:
Clover configurator yardımı ile SMBIOS'a gireceğimiz verileri /EFİ/Clover/config.plist üzerine kayıt ediyoruz, değil mi ? Yanılıyor muyum yoksa ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir noktada aydınlanmam lazım :) Bu aşamaları sırasıyla deniyorum fakat 2. sıradaki SMBİOS uygulamasından sonra "3. MLB Generator ile MLB Seri Numarası üretmek " kısmını uygularken sonuçta bir önceki yaptığımız değişikliklerde config dosyasında kayıtlı , Bu bir sorun oluşturur mu ? Yoksa SMBIOS u sıfırlamak mı gerekir ?
 
MLB & ROM eğer senin sistemin doğru bir şekilde üretmiyorsa kullanacaksın. Eğer böyle bir durum varsa, ürettiğin MLB' yi kullanabilirsin.. Bu konu hakkında kapsamlı bilgi için aşağıda linkini paylaştığım konuya bakabilirsin.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/imessage-bütün-Çözümler.176153/
 
İmessage'a giriş yaptığımda müşteri kodu veriyor ve Apple ile iletişime geçmem gerektiğini söylüyor. Bu konu güncel midir ? Yakın zamanda arayıp aktive edebilen var mı?
 
Uzun zamandır kimse bu konudan muzdarip değil. Muhtemel sebepler Chamelon kullanıyorsan çalıştıramıyor olabilirsin. SMBIOS hatalı olabilir. MLB ve ROM hatalı olabilir. Kullandığın ürün kimliği orijnal bir Mac' e ait ise bloke olmuş olabilirsin. Bunları kontrol et.
iMessage Bütün Çözümler
 
Merhabalar

Öncelikle detayla anlatım için teşekkür ederim.
Fakat ben bi türlü beceremedim bu imessage sorunlarını. Uzaktan bağlanıp bakabilecek biri var mı?
ROM, MLB, UUID doğru girdiğimi düşünmüyorum bi türlü bulamadım.
Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı