İmkanınız olsa hangi ülkeye gidersiniz?

Hangi Ülkeye Kaçardınız?


  • Oy verenlerin toplamı
    152
Yani şahsi fikrim bu. Görüntüsü pek hoş değil. Tadını bilemem ama görüntü önemli.
Ben genelde görüntülere o kadar takılan birisi değilimdir. Sushi gibi yiyecekleri de çiğ etten parazit bulaşma riskinin çok yüksek olmasından dolayı tercih etmiyorum(hiç de yemedim ki). Ama yine de haklısınız, genelinin göze çok hitap etmediği doğru.
 
Liyakat, adalet ve refahın olduğu bir Türkiye'de yaşamayı çok isterdim.

İlk madde olmayacaksa ve ailemi yanımda götürebilirsem ABD derdim.

ABD olmazsa yine ailemle gideceksem Kanada derdim.

İngilizce dışında dil öğrenmek zor gelecek yoksa Kuzey Avrupa ülkeleri olabilirdi.
 
Zaten istediğim an İngiltere'ye yerleşebilirim fakat şu anda yaşadığım çevre için çok fazla emek verdim, yaşadığım yerden ve çevremdeki insanlardan o kadar memnunum ki sponsorlukla orada çalıştığım şirketin ofisine geçmek yerine uzaktan iş yapmayı tercih ediyorum.

Açıkçası burada standartlarımı koruyarak mutlu yaşayabildiğim sürece kalacağım, benim için gitmek son seçenek. 2 yıl önce gitme konusunda daha hevesliydim ama "gerçekten" gitmem teklif edildiğinde oturup düşündüm, büyüdüğüm bu yerden kolay kopamayacağımı fark ettim. Yine de her ihtimale karşı bir ayağım orada ama mümkün olursa hep burada olmayı tercih ederim. Sevdiğim çevre, sevdiğim insanlar, bir şeyleri daha iyi hale getirmek için mahalleliyle birlikte verdiğim emeklerin olduğu yerde şu anda her şeye rağmen mutluyum.

Yalnız ABD diyen arkadaşları uyarayım, eğitim ve çalışma olarak 1.5 yıllık tecrübem var. Başka bir ülkenin hayalini kursunlar, hiçbir şey umdukları gibi değil. O tünelin ucu çoğu kişi için kötü bir yere çıkıyor. :D
 

Geri
Yukarı