Imola GP'de kazanan Verstappen

Verstappen başlangıçta harika bir çekiş yakaladı, pite girdikten sonraki 1 tur haricinde önde götürmeye devam etti. Yeniden başlandığında ufak bir hatası oldu ama toparladı, bence de hak etti kazanmayı. Perez bugün Maldonado gibiydi, gününde olmayan bir yarış geçirdi. Başta yaptığı hata akıl almaz derecede basitti, cezası da eksik olmadı.

Hamilton uzun süreden sonra ciddi bir hata yaptı. İlk bulunduğu konumda geri vitese takma hakkı vardı ama dönmeyi tercih edince kanadı kırdı, pit süresinde toplamda 35-40 saniye ve yola dönüşte 25-30 saniye civarında vakit kaybetti. Kırmızı bayrak onun şansına oldu, yoksa podyuma erişemeyecekti.

Bottas - Russell olayında Bottas çok fazla aracı çizgiden uzaklaştırıp yol kapattı. Centilmenlik dışı hareketi Williams'lardan birinin yarış dışı kalmasına ve kırmızı bayrak çıkmasına neden oldu. Kırmızı bayrak takım arkadaşına yaradı tabii. Serhan Acar'ın laneti işin içine dahil olmuş olabilir. :D

Norris iyi sürüş yaptı, oyumu ona verdim ama kalkışta kötüydü. Kaybettiği sıraları sonra fazlasıyla geri alsa da bu belki ona 3 puana mal oldu. Hamilton'ı 3-4 tur arkasında tutmayı başardı, DRS ile gelen Hamilton'a karşı yapabileceğini yaptı. Ricciardo yarış temposunda bu sezon geri durumda, Norris ile performans olarak yerlerinin değişik olacağını tahmin ediyordum ama 2 yarışta da geride kaldı beklenenden.

Leclerc arabasından alacağı şeyi maksimumda aldı, başladığı gibi bitirdi. Sainz'ın yarış temposu çok iyiydi ama çok sayıda hata yaptı.

Gasly başlangıçta yanlış lastik seçimi yüzünden sürekli geçildi, kırmızı bayrak olmasaydı daha geride bitirecek sürücülerden biriydi. Tsunoda'nın ilk yarışında verdiği umut bu yarışta yoktu, ilk yarışta çok ayarlı bir agresiflik gösterip gayet iyi yerde bitirmişti.

Raikkönen de yanlış hatırlamıyorsam epey sıra kazanıp puan aldı. Tecrübesini gösterdiği bir yarış oldu.
 
Aynı durum Hamilton için de geçerli.
Hamilton uzun süre sonra ilk defa ciddi bir hata yaptı. Bir sürücü 100 yarış büyük hata yapmayıp 1 yarışta bugünkü gibi olsa (1 majör hata) F1'de bu kadar yarış yaptığı halde bu kadar hata yapıyor mu denilir? :D

Perez bugün kötüydü ama o da aşırı hata yapmaya meyilli bir sürücü değil. Her insanın iyi ve kötü günleri olur, başarıda devamlılığı da kötü gün sayısı ne kadar azsa o belirler.

Bilgisayar oyununda bile sana 1 virajı 10 defa dön desek hatasız şekilde 10 defa dönemezsin. Bu insanlar her yarışta yüzlerce virajı hatasız dönüyorlar, toplamda kim bilir kaç bin virajda hatasız dönüş yapıyorlar ama herkes gibi onların da odaklanamadıkları gün oluyor. Normal.
 
Son düzenleme:
Açıkçası Perez'e hiç üzülmedim. Mazepin hariç diğer çaylaklar bile bu kadar hata yapmıyor.
Kötü bir gün oldu, Perez uzun süredir ilk kez bu kadar dağınık. Yağmur altında hata yapmakta kolay elbette. Leclerc, Verstappen, HAM, Sainz, Tsunoda, MS, Mazepin, Latifi, Gasly bu pilotların hepsi de pist dışına çıktı.
Ben hala Hamilton toparlayabilsin diye Bottas'ın bilerek yaptığını düşünüyorum nedense.
Adamlar ölümden dönüyordu ya, niye bu kadar hevesliniz komplo teorileri üretmeye?
 
Son düzenleme:
Kara oğlan ne yaptı, ne etti yine farkı kapattırmadı. :D

Genel olarak güzel bir yarıştı. Max'i, Norris'i ve Leclers'i tebirk etmek lazım. Geçen senelerde "Acaba Norris Mclaren için fazla mı gevşek?" diye düşünüyordum ancak görüyorum ki bu çocukta ciddi bir performans var.

Sezon gelen olarak Mercedes vs RedBull ve Ferrari vs Mclaren olarak geçecek gibi duruyor, hai bakalım. :)

Ayrıca Senna'dan sonra, yani 30 sene sonra ilk kez Honda motorlu bir araba Imola'da kazanmış. Duygulanmadım değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Perez çok fazla hata yapmadı mı hocam yarışta sizce de? Red flag sonrası izlemeye başladığım halde bir sürü hatasını gördüm. Pek iyi süremedi bugün.

Geçen sene yarıştığı araçtan bambaşka bir felsefeye sahip araçla yarışıyor. Perez'den daha iyi adapte olmuş, yeni takım değiştirmiş bir pilot göstersene bana... 🤣

Perez'i sevdiğimden değil ama dün o arabayla sıralamalarda ikinci oldu. Bunu da hatırlatırım.
 
Bottas kazada Russell'ı suçlamış ve orta parmak işareti yaptı Russell'a. Russell'da onun kaskına vurdu, sular ısınıyor, loser seneye kesin yolcu. Bıktık, usandık bu memurdan.
 
Aston çok kötü gidiyor şu ana kadar
Otmar Szafnauer düşük eğimin getirdiği dezavantajdan dolayı FIA'yla görüşecekti. Eğer Lawrence Stroll ikna edebilirse bir sezon ortası kural değişikliği ile belki ilk 5'e bile oynayabilir.
Bottas kazada Russell'ı suçlamış ve orta parmak işareti yaptı Russell'a. Russell'da onun kaskına vurdu, sular ısınıyor, loser seneye kesin yolcu. Bıktık, usandık bu memurdan.
O kaza kesinlikle Bottas'ın hatası. Bakalım kaç ceza puanı alacak?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı