İnan Kıraç, TOGG projesinden çekildi

Fabrikası bi kurulamıyordu. Aslında böyle olacağını geçmişi biraz araştırmakla öğrenebilirsiniz. 2023'te ama yine dile getirilir. Seçim malzemesi olarak kullanılır arabanın fabrikası olmasa bile. Bir de şuna yerli araç demeyin her şeyi yurt dışından alıp birleştirmişiz.

Fabrikası bi kurulamıyordu. Aslında böyle olacağını geçmişi biraz araştırmakla öğrenebilirsiniz. 2023'te ama yine dile getirilir. Seçim malzemesi olarak kullanılır arabanın fabrikası olmasa bile. Bir de şuna yerli araç demeyin her şeyi yurt dışından alıp birleştirmişiz.
Bir tarafı savunduğum yok yanlış anlaşılmasın ama BMW, Mercedes vs araçlarında hepsi %100 yerli değil ki hepsinin parçası ayrı yerde üretiliyor mesela Renault araçların egzoz boruları Türkiye'de üretiliyor ama Renault araçlar Fransız malı.
Bunu söyleyenin sözde mühendis olduğunu sanmıyorum.
Sizin kendi fikrinizdir saygı duyarım ben şuan bu treni de kaçırırsak bir daha asla araç üretemeyeceğimizi düşünüyorum.

Bir tarafı savunduğum yok yanlış anlaşılmasın ama BMW, Mercedes vs araçlarında hepsi %100 yerli değil ki hepsinin parçası ayrı yerde üretiliyor mesela Renault araçların egzoz boruları Türkiye'de üretiliyor ama Renault araçlar fransız malı.

Sizin kendi fikrinizdir saygı duyarım ben şu an bu treni de kaçırırsak bir daha asla araç üretemeyeceğimizi düşünüyorum.

Hocam %100 yerli falan olsun demiyorum. Fakat araçta yerli bir şey yok. Bildiğimiz tüm malzemeleri almışız yurt dışından sonrasında birleştirmişiz. Yoksa bildiğim kadarıyla %100 yerli bir araç yok.

Hocam %100 yerli falan olsun demiyorum. Fakat araçta yerli bir şey yok. Bildiğimiz tüm malzemeleri almışız yurt dışından sonrasında birleştirmişiz. Yoksa bildiğim kadarıyla %100 yerli bir araç yok.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil TOGG'un yüzde 51 yerlilikte piyasaya çıkacağını, araçtaki yerlilik oranının 2026 yılında yüzde 68 seviyesine yükseleceğini söyledi.
Söylenilene göre başlangıçta %51 yerli olarak piyasaya sürülüyor.

Söylenilene göre başlangıçta %51 yerli olarak piyasaya sürülüyor.

Hocam bu oranı kim neye göre hangi kriterlere göre veriyor? Neyi baz alıp %51 yerlilik oranı dediler? Bu soruların cevabını ben bulamadım. Bildiğim kadarıyla hiç gündeme de gelmedi. Neyse çok ta uzatmayalım konu dağılmasın. Gerekirse farklı konu açarız.

Çok basit bir gerçek var chip üreten ülke herşeyi üretebilir ,üretemeyen ise argesi dahilinde satın alır ve kendi ürettiği ürünler için yolunu belirler, bizim gibi inşaata ve şişrilmiş gayrimenkuller ülkesinde en fazla konyadan oyuncak robot çıkar.Bırak elektrikli arabayı geçtim asıl olayı pil zaten. Avrupa bile buna tam hazır değilken ( en erken 2030 yılına kadar 5 ve 6 jenerasyon dizeller dışında kullanılmayacak ve kadameli olarak elektrikli arabalara geçiş planlanırken) birisinin çıkıp buna hazır değliz demesi sadece objektif ve bir okadarda gerçekçi bir bakış açısıdır.

Hocam bu oranı kim neye göre hangi kriterlere göre veriyor? Neyi baz alıp %51 yerlilik oranı dediler? Bu soruların cevabını ben bulamadım. Bildiğim kadarıyla hiç gündeme de gelmedi. Neyse çok ta uzatmayalım konu dağılmasın. Gerekirse farklı konu açarız.

İnternette ki neredeyse tüm kaynak aynı bilgiyi vermiş muhalif veya iktidar medya fark etmeksizin. Neyse dediğiniz gibi konu dağılmasın uzatmaya gerek yok.

Bu ülkeyi kurtarmak için tek bir çözüm var o da Mustafa Kemal gibi büyük adamların ülkeye bir çekidüzen vermeliler. Yoksa 10 sene sonra arapların himayesi altında asimile olmak istemiyorum. Şu an 15 yaşındayım ve gerçekten üniversite okuduktan sonra veya okurken gerçekten şu ülkeyi terk edeceğim. İllaki Amerika, İngiltere gibi büyük ülkelere gerek yok Norveç gibi küçük yer olsa da olur. Para değeride iyi. Sıkıntıda çekmem. Burada yaşayıp 3 kuruş maaş için hayatımı harcayacağıma, ekonomik sıkıntılar çekeceğime, buradan giderim daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı