Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
İncehesap bozuk monitör değişiminde süreç nasıl işliyor?
Model bu, bahsettiğim gibi kutu içeriğinde strafor yok katmanlar arasında.
Ayrıca ben İncehesap'ın da çok masum bir firma olduğunu düşünmüyorum. Gaming Gecesi'nde iade ürünler, kullanılmış ürünler gönderme olayları olan bir firma zaten. Geçmişte örnekleri var, bakalım sonuç hakkında konuyu bilgilendireceğim.
Aynen gaminggecesinde iade ürünler çıktığına dair daha önce de konular açılmıştı. Bak misal aşağıda random Aoc monitör açılışı videosu şu şekilde olması gerekir kutu içinin, böyle değilse bir yamuk söz konusu.
Hocam katman dediğiniz ne tam olarak? Standart monitör kutusunda 2 tane strafor olur arasında da monitör olur. Bu monitörün straforsuz gelmesi imkansız.
Direkt olarak strafor köpük yok kutu içeriğinde. Yumurta kolisi gibi bir karton üzerinde kablolar ve monitörün standı vardı, altında da direkt olarak ekran bulunuyordu. Tabii ekranın dış kısmında yumuşak köpük yapıda bir poşet vardı, bahsettiğim poşette oldukça ince bir yapıya sahip.
Direkt olarak strafor köpük yok kutu içeriğinde. Yumurta kolisi gibi bir karton üzerinde kablolar ve monitörün standı vardı, altında da direkt olarak ekran bulunuyordu. Tabii ekranın dış kısmında yumuşak köpük yapıda bir poşet vardı, oldukça ince bir yapıya sahip zaten.
Hocam baştan desenize bizde ona göre yorum yapalım. Neyse yine de monitöre 3-5 yumruk atıp stresinizi attıktan sonra yeni bir ürün bakmak dışında çıkış yolunuz yok diye düşünüyorum.
İncehesap bu sabah tarafıma geri gönderim kodu iletti, monitörü Yurtiçi Kargo şubesine teslim ettim. Süreç hakkındaki gelişmeleri buradan paylaşacağım.
İncehesap bu sabah tarafıma geri gönderim kodu iletti, monitörü Yurtiçi Kargo şubesine teslim ettim. Süreç hakkındaki gelişmeleri buradan paylaşacağım.
Şu an için herhangi bir gelişme yok. Ancak aşağıya benimle benzer sorunları yaşayan insanların şikayetlerini eklemek ve bazı detayları sizlerle paylaşmak istedim.
Öncelikle İncehesap'tan monitör, kasa gibi kırılma riski taşıyan ürünleri almanızı kesinlikle önermiyorum. Çünkü firma, ürünleri direkt olarak kendi kutusuyla yolluyor ve üzerine "kırılabilir" ürün olduğuna dair etiket bile yapıştırmıyor sağ olsun.
Yolladıkları geri gönderim kodu da zaten sigortasız gönderim; yolda ürünün başına bir şey geldiği taktirde sorumlu yine tüketici oluyor. Sıfır bir monitör alıyorum, bana rezil ve güvenliksiz şekilde yollanan ürünü geri yollarken bir de kargo sigortası için ödeme yapmam bekleniyor sanırım ? Ürün bana nasıl gönderildiyse aynen o şekilde kendilerine kargoladım. Kargo firması kutulamanın bu ürün için "güvenli" olmadığını ve gönderimin sigortasız olacağını belirtti. İşin komik kısmı, ürün zaten bana İncehesap tarafından bu şekilde (güvensiz) yollanıyor . Bu kısımda tüketiciyi mağdur etmek ve değişim/iade sürecini baltalamak için ellerinden geleni yapmışlar, sağ olsunlar.
Bu konuya gelip bana haksız imasında bulunan arkadaşlar için de üzülüyorum açıkçası; bu tarz firmaları savunmak size kalmamalı. Tüketicinin tüketiciyi savunması gereken yerde saçma sapan yorumlarda ve imada bulunmaya gerek yok gerçekten.
Emin olun ki ben bu ürünü değiştireceğim ve eninde sonunda o ürünü veya iadeyi alacağım. Sonuna kadar da bu işin peşini bırakmayacağım.
İncehesap Gaming Gecesi’nde satın alınan monitörün bozuk çıkması sonrası değişim süreci nasıl ilerliyor? İşte tüketicilerin bilmesi gereken adımlar ve detaylar.
faynet.com.tr
Bu bağlantıda da sanırsam benim konuma istinaden bir yazı paylaşılmış. Muhtemelen Technopat Sosyal'den bir kişi, teşekkür ederim her kimse.
Bu konuya gelip bana haksız imasında bulunan arkadaşlar için de üzülüyorum açıkçası; bu tarz firmaları savunmak size kalmamalı. Tüketicinin tüketiciyi savunması gereken yerde saçma sapan yorumlarda ve imada bulunmaya gerek yok gerçekten.
Emin olun ki ben bu ürünü değiştireceğim ve eninde sonunda o ürünü veya iadeyi alacağım. Sonuna kadar da bu işin peşini bırakmayacağım.
Bize yükselmenize gerek yoktu, 3 kuruşluk şey için tartışmaya değmez. Burada bir konu açıyorsanız biz de size şimdiye kadarki tecrübelerimize dayanarak cevap veririz, şahsen ben şimdiye kadar böyle bir durumda değişim yapabilen birini görmedim. Değiştirirseniz şimdiden hayırlı olsun, konu hakkında kimsenin yorum yapmasını istemiyorsanız baştan buraya yazmanız hataydı zira dediğim gibi buradaki insanlar tecrübeleriyle cevap veriyor.
Ayrıca kimsenin firmayı savunduğu falan yok, konuda değişim yapamayacağınızı söyleyen herkes genelleme yaptı, ben de dahil. A firması kırık monitörü değiştiriyor ama B firması değiştirmiyor diye bir şey yok; şimdiye kadar gördüğüm böylesi her durumda kullanıcının elinde kaldı ürün. Tekrar söylüyorum; umarım sizinki değiştirilir.
Biz size haksızsınız da demedik zaten, ürünün paketlemesine hepimiz çok şaşırdık fakat böyle paketlenmesine rağmen yine de ürünün kırk şekilde geldiğini kimse kanıtlayamaz. Tekrar diyorum; biz size inanıyoruz ama firma inanmamak isteyebilir ve THH falan da bu konuda bir şey demez.
Bize yükselmenize gerek yoktu, 3 kuruşluk şey için tartışmaya değmez. Burada bir konu açıyorsanız biz de size şimdiye kadarki tecrübelerimize dayanarak cevap veririz, şahsen ben şimdiye kadar böyle bir durumda değişim yapabilen birini görmedim. Değiştirirseniz şimdiden hayırlı olsun, konu hakkında kimsenin yorum yapmasını istemiyorsanız baştan buraya yazmanız hataydı zira dediğim gibi buradaki insanlar tecrübeleriyle cevap veriyor.
Ayrıca kimsenin firmayı savunduğu falan yok, konuda değişim yapamayacağınızı söyleyen herkes genelleme yaptı, ben de dahil. A firması kırık monitörü değiştiriyor ama B firması değiştirmiyor diye bir şey yok; şimdiye kadar gördüğüm böylesi her durumda kullanıcının elinde kaldı ürün. Tekrar söylüyorum; umarım sizinki değiştirilir.
Bu ekonomide sizin için "üç kuruş" olan şeyler herkes için "üç kuruş" olmuyor maalesef. Kimsenin yorum yapmasını da istemiyorum gibi bir şey demek istemedim kesinlikle, orada şu an ki sürecin siniriyle yanlış bir cümle kurmuş olabilirim. Tabii istediğinizi yazabilirsiniz. Haksız olduğum imasında bulunulmasına gerek yok sadece bunu belirtmek istedim.
Emin olun monitörü Amazon veya Hepsiburada üzerinden alsaydım değişim/iade süreci anında onaylanırdı. Ki bu tarz bir olay geçmişte Hepsiburada üzerinde başıma geldiğinden dolayı biliyorum, ürün monitör değildi ama sonuçta kırık teslim edilmişti. Kırık gelen ürüne de herhangi bir "tutanak" tutmamama rağmen Hepsiburada tarafından yenisiyle değiştirildi.
Biz size haksızsınız da demedik zaten, ürünün paketlemesine hepimiz çok şaşırdık fakat böyle paketlenmesine rağmen yine de ürünün kırk şekilde geldiğini kimse kanıtlayamaz. Tekrar diyorum; biz size inanıyoruz ama firma inanmamak isteyebilir ve THH falan da bu konuda bir şey demez.
Sizin lehinize sonuçlanmasını umuyoruz. Onun dışında Amazon konusunda haklısınız fakat HB çok masum değil, örneğin bir ürün piyasa fiyatının altındaysa ve satıcısı HB ise genellikle iade edilmiş ürünleri satıyorlar.
Daha geçen Amazon satıcılı aldığım bir monitör iç ekranında siyah izlerle gelmişti ve müşteri hizmetlerine yazdığımda aynısından sıfır liraya bir tane daha almışım gibi sipariş oluşturmuştu ve ben elimdekini kargo şubesine verdiğim gün yenisi kargolanmıştı, ne resim istediler ne de ulaşıp incelenmesini beklediler. Bu belki sorun bariz üretim hatası olduğu için olmuştur, kırık gelseydi aynı tepkiyle karşılaşır mıydım bilmiyorum. Hatta değişim ürününde de ölü piksel çıktı ve geri yolladım, depoya ulaştığı gün param hesabıma yattı.
Bir de şöyle bir şey var, böylesi durumlarda müşteriyi hiç uğraştırmadan iade/değişim yapan firmalar (örn. Amazon) bunu kendi inisiyatiflerinde yapıyorlar. Yani kırık bir monitör için video yoksa istemeseler hiçbir işlem yapmazlar mesela. Yani kısaca böyle bir durumda firma müşterinin arkasında durmak isterse durur fakat istemezse durmaz. Bundan böyle böylesi pahalı teknolojik ürünleri fiyatı piyasaya göre biraz pahalı olsa bile Amazon satıcılı görürseniz düşünmeden oradan alın derim, ben öyle yapıyorum.
Hocam ben Amazon'dan aldım bana da ek paket gelmedi direk kendi paketi ile geldi LG 27 inç 1080p monitör. Bir problem çıkmadı fakat memnun kalmadım iade ettim. Sorgusuz sualsiz iade oldu. Daha sonra 2K modelini aldım oda aynen öyle kendi kutusu ile geldi. Hiçbiri ek paket ile gelmedi.
Ama netten sadece Amazon'dan aldım başkasından da almam. Bundan önce hep Vatan'dan almıştım pahalı da olsa misal 1K bile fark olsa Vatan'dan gidip orada ölü pixel testi yaptırıp inceleyip öyle alıyordum. Yoksa diğer firmalardan çekiniyorum.
Amazon'un harika bir iade sistemi var. Sorgu yok sual yok. Adamlar alıyor. Bu kadar iyi ve anlayışlı olmalarına rağmen anormal olaylar bile yapılmış onu da çeşitli yerlerden duydum ürünün içine başka ürün koyup yollayanlar falan. Çünkü daha sonra süreçler uzamaya başladı artık dönen ürünü sıkı kontrol ediyorlar.