İncehesap, N11 mağduriyeti

WhiteWalker23

Megapat
Dostlar merhaba. Dün bir hevesle N11 üzerinden Aorus 16X 4060 modelini 46.500 TL fiyata satın aldım. Kredi kartımda bana özel bir kampanya vardı, 1.100 TL'de puan tanımladılar cihaz bana 45.400 TL'ye geldi.

Ekran görüldüğü üzere siparişim onaylandı ürünün kargoya verilmesini beklerken 1 gün sonra yani bugün sabah aşağıdaki gibi SMS'ler ve mailler aldım.

Önce İncehesap müşteri hizmetlerini aradım. Ben kargo beklerken böyle bir mail ve SMS aldım, dedim. Bana; N11 tarafından cayma/iptal talebinde bulunulmuş biz de ona istinaden işlem yapmışız, iptal işlemleri başlatılmış, denildi.
Sonra N11'i aradım, siparişiniz aktif, firmanın kargolaması bekleniyor, bizim iptal gibi bir talebimiz bulunmuyor, bir firma ile iletişime geçelim, dediler.
Sonrasında tarafıma N11 geri dönüş yaptı ve firma ile görüştüğünü sorunu çözdüklerini söyledi.
Ben de emin olmak için tekrar İncehesap müşteri hizmetlerini aradım. Depoda bir sıkıntı olduğunu, hatalı bir işlem yaptıklarını, problemi düzelttiklerini gün içinde ürünün kargolanacağını söylediler.
Ancak gün içinde ürün kargolanmadı. Yaklaşık 8 saat sonra tekrar incehesabı arayıp durumu sordum. Bu sefer başka bir müşteri hizmetleri çalışanı çıktı telefona ve sabahki müşteri hizmetleri çalışanın yanlış bilgi verdiğini, N11 tarafından iptal talebi yapıldığını, ürünün iptal edildiği bilgisini verdi.
Tekrar N11'i aradım. Ancak 3 kez aramama rağmen N11, İncehesap ile iletişim sağlayamadığını yarın tekrar aramam gerektiğini veya son kargolama tarihine (Kasım 8) kadar beklememi söylediler. Yarın tekrar arayacağım bakalım.

Özetle; dalga geçer gibi ne yaptıklarını anlamadım. Bir firma neden sattığı ürüne ısrarla yalan söyleyerek iade işlemi başlatır? Bugün 40 dakika telefonda bir onu bir onu arıyorum bir cihaz aldım belaya düştüm. Yaptıkları işe zerre güvenmiyorum açıkçası. Ne olacağı da belli değil. İlk defa böyle bir şey başıma geliyor. İncehesap şaşırtmıyor. Bir de mailin altına eşsiz müşteri deneyimi diye logo basmışlar. Hayret bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Garip normalde ince hesapta bu tarz durumlar olmaz. Benim 3 ay kenarda tutup PC'ye taktığım bi ssd vardı. Üşenip kenarda bekletmiştim ve taktığımda bozuk çıkmıştı. Onu bile iade aldılar. Birkaç garanti durumu içinde yardım oldular. Yarın arayın olmazsa THH'ye başvurun ama süreç uzun sürer.

Daha önce bir kez kulaklık alışverişim olmuştu. Hiç kullanmamıştım sadece kutusunu açmıştım, hijyen ürünü diyerek iade almamışlardı.

Şu an THH başvurusu oluşturun. Gösterilen ürünü satmak zorundalar.

THH ile çözülür hocam da uzun iş. 50k para bağladım beklemek bana zarar yazar. Kart limitim dolduğu için başka cihaz da alamam bu süreçte.

Açıkçası bir hayli soğuttu beni bu durum. Acaba iptal edip başka cihaza, satıcıya mı yönelsem.

Bu linkteki cihaz neo 16 mı? Forumda başka bir arkadaş benim aldığımın yerine önermişti. Kararsızım açıkçası, alernatif hangi cihaza yönelebilirim?

THH süreci uzun sürer uğraşmayıp direk iptal edip yeni ürün almak daha mantıklı hazır kasım fırsatlarındayız. Durumun sonuçlanması minimum 2-3 ay sürer o süreçte de istediğin gibi bir sonuç alamayabilrisin. Yarın ara olmadı iade talep et. O bütçede başka bir fırsat ürünü alırsın.

Araştırmaktan yoruldum açıkçası. Hangisine baksan bir kronik sorun bir ısınma vs. bir şey. Şikayetlerin az olması ve kalite konusunda en son bu cihaza karar kılmıştım. Çok bir alternatif de yok. Hemen hemen tüm laptoplar sorunlu nedense. Yıl olmuş kaç millet havada roket yakalıyor bunlar laptop üretmeyi başaramamışlar maalesef. Kimse diyemiyor ki şu cihazı al power tuşuna bas kullan. Öyle bir dünya yok anladığım kadarıyla... hepsinde bir sıkıntı bizi bekliyor. Açıkçası bana 2050 ekran kartı bile yeter sırf kaliteli olsun diye bu fiyatlara çıktım, tamamen ihtiyaç fazlası.

Kronik sorun çoğu laptopta yok. Isınması tamamen kullanıcı ile alakalı adam 2 senedir laptopun içini açmamış fanları temizlememiş laptop ısınıyor diyo. Biz masaüstü kasaları bile 6 ayda bir temizliyoruz. Laptopta ufacık fanlar var bikaç tane onları da bakmazsan haliyle ısınır. Fan olmuş seyit onbaşı 300 kilo toz taşıyor üstünde.

Sonra kullanıcı ama ısınıyor diyo.

O yüzden iyi teknik detaylı ekran kartına yeterince watt ayıran. Ram ve ssd kapasitesi iyi bir laptop bak. En kötü kasalı laptopa bile düzgün bakarsan sıcaklıkları çok sorun olmaz.

Güncelleme:

n11'le tekrar görüştüm. incehesap isimli firma ürünün hasar gördüğünü, bu yüzden kargolanamayacağını, iptalini gerçekleştireceklerini söylüyor.

n11 geciken kargolamaya düşmesini beklemem gerektiğini sonrasında kargolanmazsa tarafıma kupon tanımlanarak mağduriyetimin giderileceğini ifade etti.

Durum bundan ibaret.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…