haylou.jpg


HAYLOU GT1-PRO İNCELEME

Kablosuz bluetooth kulaklıklar son 1-2 senedir baya bir revaçta. Fakat fiyatları da aynı oranda artmaya devam eden bu tür cihazlarda f/p ürün bulmak için çalışmalara başladığımda bulduğum kulaklık : Haylou GT1-Pro. Peki ben ne buldum bu kulaklıkta? memnun muyum? neleri eksik? yeterince kaliteli mi? vesaire sorularına yanıt bulmaya çalışacağım incelememe hoş geldiniz. Umarım beğenirsiniz. Beğeninizi konuyu beğenerek gösterebilirsiniz. Hadi başlayalım.


CİHAZIN ÖZELLİKLERİ​

resim_2020-12-21_134244.png


DENEDİĞİM CİHAZLAR/PROGRAMLAR VE ÖZELLİKLERİ​

Telefon : Xiaomi Redmi S2 Bluetooth 4.2
Laptop : Dell Inspiron 3576 Bluetooth 4.2
Spotify (Telefon ve Laptop üzerinden)
Youtube Music (Telefon ve Laptop üzerinden)
Netflix (Telefon ve Laptop üzerinden)
Mobil Oyunlar (Telefon üzerinden)
PC Oyunları (Laptop üzerinden)


DENEYİM SÜRESİ / FİYAT BİLGİSİ / DAHA ÖNCEKİ BLUETOOTH KULAKLIKLARIM​

5 AY / 21 TEMMUZ 2020'DE 136 ₺ ye Amazon.com.tr üzerinden aldım.

Daha önce bluetooth kulaklık olarak Anker Soundbuds Slim kullandım. Tek tarafından ses gelmemeye başladı. (1.5 sene kullandım.)



quality.png SES KALİTESİ​

(Performansa Göre : 6/10)(Fiyatına Göre : 9/10) GENEL : 7,5/10​

Haylou GT1-PRO ses kalitesi olarak beklentimin tam üzerine bastı. Ne düşük ne yüksek kalite. Orta ayarda, standart bir müzik dinleyicisi olarak beni üzmedi. Lakin müzik zevkini çok yüksek seviyede yaşamak isteyenler için üzücü haber: ses kalitesi sizi memnun etmez. Tabi onlar mecburen paraya kıymak zorunda. Çinko karbonlar konuyu okumaya devam edebilir.

Müziklerimi genelde Spotify üzerinden dinliyorum. Onun dışında Youtube Music'de kullandım. Kulaklığın bassları yeterince vurucu değil. Yani bassları çok beğenmedim. Tizlerde daha başarılı geldi. Ama bu demek değil ki basslar çok kötü. Hayır değil. Ben biraz fazla bass seven biri olarak çok beğenmesem de genel olarak yine ödediğim ücretimin karşılığını aldığımı düşünüyorum. Netflix üzerinde bir problem yaşamadım ses kalitesi olarak ama ses seviyesi konusunda ayrıca değineceğim. PC oyunlarında başarılı bulmasam da mobil tarafı kotarmış.

Ekolayzer programı var mı?

Resmi bir ekolayzer programı yok. Spotify içinde ki ekolayzer ile ayarlar yapabilirsiniz. Ama ben ihtiyaç duymadım.

Telefon çağrılarında durum nasıl?

Üzücü. Açıkçası bu alanda bir kulaklık arıyorsanız aradığınız cihaz bu değil. Zaten benim bu yönde beklentim olmadan aldım. Ama bu yönden tercih etmek isteyen çok fazla insan olduğu için uyarıyorum kesinlikle tatmin edici değil. Sesiniz biraz bulanık gidiyor karşı tarafa. Ayrıca kalabalık, gürültülü alanlarda sesiniz karşı tarafa neredeyse hiç gitmez. Dediğim gibi kulaklık kesinlikle bunun için üretilmemiş çok belli. İdarelik koyulmuş mikrofonu. En iyi çalıştığı alan akıllı asistanlar.



volume.png SES SEVİYESİ​

(Performansa Göre : 8/10) (Fiyatına Göre: 9/10) GENEL: 8,5/10​


Haylou GT1-PRO ses seviyesi konusunda bence fiyatına göre piyasada ki birçok bluetooth kulaklıktan iyi konumdadır. Yüksek ses seviyelerinde çevrenizdekileri duymaz hale geliyorsunuz. Full seste ise kulaklarınız patlayabilir. Gerçekten bu anlamda beni şaşırtmış bir kulaklık kendisi. Spotify, Youtube Music gibi uygulamalarda bir problem yaşamazken Netflix'de ses seviyesini beğenmedim. Sanırsam bu birazda Netflix kaynaklıymış.

Kulaklığı birçok kalabalık ortamda kullandım. Bunlardan en başta gelenler otobüs durakları ve otobüs yolculukları, şehir içi yürürken, AVM, üniversite kampüsü... Hiçbir alanda beni ses seviyesi üzmedi. Müziğime odaklanabildim.

Ses seviyesi arttıkça kalite bozuluyor mu?

Hayır. En azından öyle bir şey hissetmedim diyebilirim.

Ses seviyesinde azalma oluyor mu?

Çok üst düzey kulaklıklar kullanmak nasip olmadı ama şuana kadar kullandığım tüm kulaklıklarda bu sıkıntıyı yaşadım, yaşıyorum. Ses seviyesi zamanla azalıyor. Buna son seste dinlemek etki ediyor olabilir. Bu yüzden full seste dinlemeyin diye uyarayım. (Bu bilgiden emin değilim) Bu azalma şuanda aşırı düzeyde değil ama 1-2 yıl sonra sanırsam eski hissiyatını kaybedecek.

Telefon çağrılarında nasıl?

Ses seviyesi telefon çağrılarında gayet iyi. Ama kalabalık ortamlar hariç.

Mikrofonu nasıl?

Mikrofonu sessiz ortamlarda telefon ile konuşmak için yeterli ama telefonunuzun mikrofonundan kötü olma ihtimali çok yüksek. (Ses seviyesi olarak) Kalabalık ortamlarda hoşuma gitmedi.



BLUETOOTH.png BAĞLANTI KALİTESİ / MENZİL​

(Performansa Göre: 7/10) (Fiyatına Göre: 10/10) GENEL : 8,5/10​


BAĞLANTI KALİTESİ​

Bağlantı kalitesi olarak AAC desteği bulunuyor. Gayet kaliteli bağlantısı. Kopma hiç yaşamadım. Ama bazen kulaklığı bağlayamadım oluyor. Bunun sebebini anlamadım ama bazen tek kulaklık kendini bağlatmıyor. Kırmızı-beyaz ışık aynı anda yanıp sönüyor falan. Resetleyince kendine geliyor. Ama bu üzücü bir durum. Nadiren yaşansa da yaşanıyor. (Genelde çok sık cihaz değişimi yaptıktan sonra oluyor.) En önemli eksiği ise çoklu bağlantı ve NFC olmaması. Bu durum bazılarını kulaklıktan uzaklaştırabilir. Aynı anda sadece tek bir cihaza bağlanabiliyorsunuz. Bu fiyatlarda genelde bu özellikler olmuyor zaten. Ama olsa güzel olurdu be!

MENZİL​

Kulaklık bu alanda beni şaşırttı. Fiyatına göre özellikle menzili beni memnun etti. 1+1 60 m2 evimde çekmediği nokta olmadı. En uzak köşeden köşeye denedim ve evet gayet iyi geliyor ses. Menzil konusunda böyle şeyleri çok dert eden olduğunu sanmıyorum ama başka bir odaya geçtiğinizde her türlü çekeceğine emin olun. Genelde insanlar cihazın yanında oluyor zaten ama bazen uzaklaştığınızda eğer öyle kat değişikliği falan yapmıyorsanız gayet yeterli.



finger.pngKONTROL / DOKUNMATİK​

(Performansa Göre : 4/10) (Fiyatına Göre: 7/10) GENEL: 5,5/10​

Kulaklığın kontrol şeması dokunmatik. Kulaklığın yüzeyi dokunmatik ekran hissiyatında değil. Çevresel şeylerden etkilenmiyor. (Yastığa yattığınızda kontrol şemaları çalışmıyor. Sadece parmağınızı algılıyor. ) Peki iyi mi bu? Açıkçası keşke düğmeli olsaymış. Gerçekten alışması zor. Ben genelde kullandığım cihaz üzerinden kontrol ettiğim için çok batmadı ama kulaklıktan kontrol etme durumumda sinirlerimi hoplatıyor. Çünkü operasyona çıkmış FBI ajansı gibi parmağımla kulaklığıma dokuna dokuna bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama olmuyor. İleri alırken şarkı duruyor. Geri sarıyor. Bilmem neler. Gerçekten alışması zor bir dokunmatiği var. Nereye dokunacağımı 5 ay oldu çözemedim. Bazen çalışıyor bazen deli ediyor. Genel olarak hiç beğenmedim. Ama dediğim gibi ben dinlediğim cihaz üzerinden kontrol ediyorum. Ayrıca ses artırma ve azaltma kontrolü yok. Cihaz üzerinden ayarlıyorsunuz. Bence büyük bir eksik bu.


battery.pngŞARJ SÜRESİ / ŞARJ VE SAKLAMA KUTUSU​

(Performansa Göre: 8/10) (Fiyatına Göre: 10/10) GENEL : 9/10​


Kulaklığın başarılı yaptığı alanlardan biri daha. Şarj süresi gayet yeterli. Günde 2-3 saatlik kullanımla, kulaklığın şarjı full şarj kutuyla birlikte 7 güne kadar gidebiliyor. Kutusu da gayet hızlı şarj oluyor. Yani şuana kadar hiç yarı yolda bırakmadı. İstediğim zaman hep şarjı vardı. Kutusu gayet küçük ve şık. Kulaklık kutudan düşmüyor. 5 aydı kutunun hiçbir şekilde eskidiğini hissetmedim. Hala ilk günkü gibi tok kapanıyor ve sağlam. Bu açıdan yüksek fiyatlı kulaklıklara bile kafa tutar. Kesinlikle bu konuda sizi üzmeyecektir.



SON DEĞERLENDİRME​

(Performansa Göre: 6,6) (Fiyatına Göre: 9/10) GENEL : 7,8/10​

  • Konfor açısından değerlendirmeye alma gereği duymadım çünkü standart bir kulak içi kulaklık. Kulaktan falan düşmüyor tabi ki. Uzun süre kullanımda rahatsız edebilir.
  • Kullanımı kontrol açısından zor olsa da cihazdan kontrol edildiği zaman gayet keyif verici bir kulaklık. Kablosuzun ferahlığı da cabası.
  • Müzik alanında gayette F/P ürünü.
  • Genel olarak memnunum. Ödediğim ücretin karşılığını aldığımı düşünüyorum.


İnceleme bitti. Eğer hoşunuza gittiyse konuyu beğenerek bunu gösterebilirsiniz 👍

Sorularınızı ve görüşlerinizi de bekliyor olacağım. Herkese iyi forumlar.





 

Geri
Yukarı