Steam İndirme hızı düşük kalıyor

yexx

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, bugün yeni bilgisayarımı teslim aldım oyunları indiriyorum Steam üzerinden ancak Ethernet ile internete bağlanmama rağmen internet çok yavaş, en düşük değerlerde. İndirme hızı yavaşça hızlanıyor ve bir noktadan sonra düşüyor, Oyun inerken tahmini indirme süresi bitince internet hızı tamamen kesiliyor oyun indirme kısmında kalıyor. Sonra indirmeyi duraklatıp tekrar başlatıyorum ancak sonuç değişmiyor. Belki hızlandırır diye WARP VPN indirip denemiştim ancak sonuç gene hüsran. Arada da Ethernet kablosu bağlı olmasına rağmen tamamen interneti kesiyor. Steam ayarlarından İndirme önbelleğini temizledim ve indirme konumunu değiştirdim ancak her şey gene aynı.

Arada da sistem indirmeyi otomatik olarak durduktan sonra MSN diye bir tarayıcı açıyor.

Gece gece sinirim çok bozuldu, daha bugün elime geçen bilgisayar.

Selamlar, bugün yeni bilgisayarımı teslim aldım oyunları indiriyorum Steam üzerinden ancak Ethernet ile internete bağlanmama rağmen internet çok yavaş, en düşük değerlerde. İndirme hızı yavaşça hızlanıyor ve bir noktadan sonra düşüyor, oyun inerken tahmini indirme süresi bitince internet hızı tamamen kesiliyor oyun indirme kısmında kalıyor. Sonra indirmeyi duraklatıp tekrar başlatıyorum ancak sonuç değişmiyor. Belki hızlandırır diye WARP VPN indirip denemiştim ancak sonuç gene hüsran. Arada da Ethernet kablosu bağlı olmasına rağmen tamamen interneti kesiyor. Steam ayarlarından indirme önbelleğini temizledim ve indirme konumunu değiştirdim ancak her şey gene aynı.

Arada da sistem indirmeyi otomatik olarak durduktan sonra MSN diye bir tarayıcı açıyor.

Bahsettiğiniz durumun birkaç SS şeklinde yollar mısınız bir bakalım. Bir de Speedtest yapıp onun SS ini de yüklerseniz iyi olur.

Selamlar, bugün yeni bilgisayarımı teslim aldım oyunları indiriyorum Steam üzerinden ancak Ethernet ile internete bağlanmama rağmen internet çok yavaş, en düşük değerlerde. İndirme hızı yavaşça hızlanıyor ve bir noktadan sonra düşüyor, oyun inerken tahmini indirme süresi bitince internet hızı tamamen kesiliyor oyun indirme kısmında kalıyor. Sonra indirmeyi duraklatıp tekrar başlatıyorum ancak sonuç değişmiyor. Belki hızlandırır diye WARP VPN indirip denemiştim ancak sonuç gene hüsran. Arada da Ethernet kablosu bağlı olmasına rağmen tamamen interneti kesiyor. Steam ayarlarından indirme önbelleğini temizledim ve indirme konumunu değiştirdim ancak her şey gene aynı.

Ethernet kablosunda sorun olabilir bu sadece Steam üzerinde mi oluyor yoksa tüm her şey de mi oluyor?

Ethernet kablosunda sorun olabilir bu sadece Steam üzerinde mi oluyor yoksa tüm her şey de mi oluyor?
Zannetmiyorum hocam her zaman kullandığım ethernet kablosu, yavaş indirme sadece steam üzerinde oluyor ancak internet kesilmesini steam harici yaşamadım.

Bahsettiğiniz durumun birkaç SS şeklinde yollar mısınız bir bakalım. Bir de Speedtest yapıp onun SS ini de yüklerseniz iyi olur.
Ekran görüntüsü 2025-06-15 021003.png

Buyrun hocam, başka neyin ss'i lazım bana söylerseniz daha iyi olur.

Hocam Steam ile bir alakası yok. Eğer bilgisayarla alakalı bir sorun değilse sizin internetiniz zaten çok yavaş.

Bu testi telefon gibi rastgele bir cihazdan deneyebilir misiniz modemin yanına gidip?

Hocam Steam ile bir alakası yok. Eğer bilgisayarla alakalı bir sorun değilse sizin internetiniz zaten çok yavaş.

Bu testi telefon gibi rastgele bir cihazdan deneyebilir misiniz modemin yanına gidip?
İnternetim yavaş ancak 3 senedir aynı hızda önceden laptop kullanıyordum asla ethernet takılıyken hızı düşmedi internet kesilmedi.

Modemden uzak 1.4 mb civarı geliyor

İnternetiniz yavaş, ama bazen kablolar yüzünden falan da olabiliyor bu sorun galiba, ben de yaşamıştım bir anda internetim kötü çekmişti, ben şahsen kabloları kontrol ettim, herhangi bir koparıklık veya hasar falan görmedim, ama kablolar çok kıvrışmıştı, onları düzenleyince daha iyi oldu. Bunu deneyin belki işe yarar sizde de.

Modemden uzak 1.4 mpbs mi geliyor mb mi? Modemin dibinden kaç alıyorsun wifi ile?
Buyrun hocam biri modemin dibinden biri evin en uç köşesinden

İnternetiniz yavaş, ama bazen kablolar yüzünden falan da olabiliyor bu sorun galiba, ben de yaşamıştım bir anda internetim kötü çekmişti, ben şahsen kabloları kontrol ettim, herhangi bir koparıklık veya hasar falan görmedim, ama kablolar çok kıvrışmıştı, onları düzenleyince daha iyi oldu. Bunu deneyin belki işe yarar sizde de.
ne kadar bir fark elde ettiniz?

Dosya Ekleri

• IMG_3735.jpeg
    IMG_3735.jpeg
    56,1 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_3736.jpeg
    IMG_3736.jpeg
    98 KB · Görüntüleme: 8
@yexx Anakart modelinizi yazabilir misiniz? Anakart üreticisinin önerdiği Ethernet sürücüsünü kurmayı deneyelim.

Geri
Yukarı