İndirme hızı sürekli 0'a düşüyor

ErenBey99

Decapat
Katılım
20 Aralık 2020
Mesajlar
105
Tarayıcı olsun, Steam olsun hatta Windows Store olsun indirmeye başlıyorum 5-10 saniye sonra indirme hızı 0'a düşüyor. Modemi kapatıp açtım, sıfırladım olmadı.

Ardından bunu gördüm ve denedim fakat Wi-Fi'yi bozdu, o yüzden bilgisayara format attım fakat hala indirme hızım 0'a düşüyor. Telefondan vb. indirme yaparken böyle bir problem yok ne yapacağımı bilmiyorum.

Turkcell Superonline 100Mbps paketine sahibim. Normalde 5G ağına bağlıyım, dün problem yoktu bugün bir anda böyle bir problem çıktı.

Ethernet ve 2G Wi-Fi ağına bağlandığımda sıkıntısız indirme yapabiliyorum.
 
Son düzenleme:
Wi-Fi adaptörü mü kullanıyosunuz?

Ethernet ile denediğiniz'de de aynı sorun var mı?

Diskinizde sorun olabilir. İndirme sırasında disk kullanımı yüzde kaçlarda oluyor?

Wi-Fi adaptörü kullanmıyorum. Ethernet ile sıkıntısız indirme yapabiliyorum. Diskimde bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü Ethernet ile indirme yapabiliyorum.

Güncelleme: İnternette sıkıntısız dolaşabiliyorum, YouTube'dan 4K videoları donmadan izleyebiliyorum fakat Wi-Fi üzerinden indirme yapamıyorum.
Ethernet ile bağlanınca sıkıntı yok, 2G Wi-Fi ve 5G Wi-Fi ikisinde de indirme yapamıyorum. Speedtest.net'de Multi testim olması gerektiği gibi fakat Single da 1 bazen 0.5 Mbps hız alıyorum.

Bu sıkıntı sadece Dizüstü bilgisayarında, diğer bilgisayar ve telefonlarda indirmede bir sıkıntı yaşamıyorum... Kafayı yiyeceğim ne yapmalıyım?
 
Wi-Fi adaptörü kullanmıyorum. Ethernet ile sıkıntısız indirme yapabiliyorum. Diskimde bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü Ethernet ile indirme yapabiliyorum.

güncelleme: İnternette sıkıntısız dolaşabiliyorum, YouTube'dan 4K videoları donmadan izleyebiliyorum fakat Wi-Fi üzerinden indirme yapamıyorum.
Ethernet ile bağlanınca sıkıntı yok, 2G Wi-Fi ve 5G Wi-Fi ikisinde de indirme yapamıyorum. Speedtest.net'de multi testim olması gerektiği gibi fakat Single da 1 bazen 0.5 Mbps hız alıyorum.

Bu sıkıntı sadece dizüstü bilgisayarında, diğer bilgisayar ve telefonlarda indirmede bir sıkıntı yaşamıyorum... Kafayı yiyeceğim ne yapmalıyım?

Benim adaptörümdede aynı sorun vardı sürücü sürümünü düşürdüm düzelmişti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı