İndirme yapmadan İnternet'i meşgul etmek

Makaleler
1
Merhaba, TürkNet'in kopma sorunlarından bıktım. Biraz önce sayesinde oynadığım tek oyun olan CS:GO'dan 1 hafta ban yedim. İndirme yapmadan İnternet kullanımı nasıl arttırabilirim? Durduk yere hattı meşgul etmek istiyorum. Aklıma torrent kullanarak oyun indirmek silip yeniden indirmek geliyor fakat bu da SSD için pek iyi değil. İndirme yapmadan hattı meşgul etme olayını nasıl yapabilirim?

Bana kalırsa böyle bir şey yapma. Sen stabil kullanamıyorsun diye başkasının internetini yavaşlatma. ISS değiştirebilirsin.

Bunu yapınca intikamınızı almış veya Turknet'e ders vermiş olmuyorsunuz, diğer kullanıcılara zarar vermiş oluyorsunuz sadece. Böyle çocuksu düşünceler benimsemeyin onun yerine farklı bir alternatif bakmaya başlayın.

Zaten taahhütlü değilsiniz. Şuan aktif bir hat kullandığınız için yeni bir servis sağlayıcıya geçerken müsait hat yok gibi bir bekleme yaşamazsınız. Hattı meşgul etmeniz boşuna elektrik, bilgisayar parçalarınızın boşuna çalışması olarak size geri dönecek. Sonuçta bir saldırı düzenlemiyorsunuz sadece hattınızı kullanıyorsunuz. Anlamsız bir uğraş olur, mantıklı davranın başka bir sağlayıcıya geçin.

İnternet yetersiz geliyor diyerek alt yapı geliştirsin.
YAPA olduğu için önce buradan çıkmam gerekiyor ve bunun da tek çaresi interneti iptal ettirmek. YAPA'dan çıkmayı talep ettim fakat yapmadılar.
Hattı meşgul etme? Ping artırma gibimi yoksa hızlandırmamı?
Kullanımı arttırma. Mesela normal bir aylık kullanımımda 250-300 GB kullanıyorsam bunu indirme yapmadan 800-1000 yapmak. İndirme yaparak bu değerlere ulaşırım ama SSD'ye acıyorum.
Bana kalırsa böyle bir şey yapma. Sen stabil kullanamıyorsun diye başkasının internetini yavaşlatma. ISS değiştirebilirsin.
Başka türlü alt yapıya önem vermeyecekler. Zırt pırt kopan internetten bıktım. Hat benim üstüme olsa şimdiye kadar çoktan değiştirmiştim ama hat babamın üstüne ve internetle pek alakası olmadığı için bu durumu ona anlatmak zor. Ayrıyetten YAPA olduğum için geçiş için önce interneti iptal etmem gerekiyor.

Yanlış bilmiyorsam kotasız internetlerde bile 1tb kota olduğunu okumuştum sanki emin değilim. Kota aşımından yavaşlama olabilir diye düşünüyorum eğer dediğim doğruysa. Tek başınıza bunu yapmanız bir fayda sağlamaz haberiniz olsun. Bulunduğunuz bölgede gerçekten yüklenilse internete, o zaman bir çalışma olabilir yada planlanan bir çalışma sıraları vardır belki. Bu dediklerim varsayım, mantıklı olan atıyorum türk telekoma geçip türknet’ten ayrılmak. Hangisi mantıklı geliyorsa değiştirin sağlayıcınızı. Yada sağlayıcınızla görüşüp sorununuzu bildirin ve incelenmesini isteyin, ısrar edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…