İnform UPS şarj olmuyor

Eymenz

Hectopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prıme B450M-K 2
Amd Ryzen 5 5600
Galax Rtx 2060 Plus
Merhaba inform UPS var aküleri yeni fakat şarj olmuyor şebekeden elektrik gidince veya ani dalgalanmalar olunca kapanıyor direk.

Akü voltajlarını ölçün. Verilen aralıktan düşükse şoklamak gerekebilir.

Bir elektronikçiye götürüp ölçtürün. Belli bir değerlin altındaysa nominal şarj voltajının üstünde bir gerilim verilerek canlandırılabilir aküler ancak o da çok uzun ömürlü olmaz.

Bir elektronikçiye götürüp ölçtürün. Belli bir değerlin altındaysa nominal şarj voltajının üstünde bir gerilim verilerek canlandırılabilir aküler ancak o da çok uzun ömürlü olmaz.

Aküler daha yeni ama.

O zaman şarj devresinde veya bağlantısında bir sıkıntı olabilir hocam. Tam modelini yazar mısınız?

Hocam; garanti süresi halen devam ediyorsa İnform yetkili servisine UPS'nizi tamir için verin ve mevcut durumunu da anlatın, ücretsiz olarak sıkıntılı olan iç aküleri değiştirilip UPS' niz eski haline döndürülür. Tunçmatik LITE 650'de ayni durum 2009 yılında benim de başıma geldi, akülerin iç elektroliti kullanılan ortamda içten kurumuş ve beklenen destek süresi 15-25 dakika yerine sıfır dakikaya inmişti. Kolay gelsin.

Hocam; garanti süresi halen devam ediyorsa inform yetkili servisine UPS'nizi tamir için verin ve mevcut durumunu da anlatın, ücretsiz olarak sıkıntılı olan iç aküleri değiştirilip UPS' niz eski haline döndürülür. Tunçmatik Lite 650'de ayni durum 2009 yılında benim de başıma geldi, akülerin iç elektroliti kullanılan ortamda içten kurumuş ve beklenen destek süresi 15-25 dakika yerine sıfır dakikaya inmişti. Kolay gelsin.

Garantisi yok aküleri yeni değiştirdim olmadı bir elektrikciye gostereyim sağ olun yorumunuz için.

Anladım, inverter devresinde bir iç sıkıntı (MOSFET'lerle veya iç elektronik bağlantılarıyla) bu sıkıntı direk ilgili olabilir. Ama bir elektrikçi yerine bence bir elektronikçi veya UPS genel servisine (bütün markalara bakıp tamirini yapabilen) gösterin. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı