İngiliz Aksanı nasıl öğrenilir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben normalde 1.siyim ama arada vitesi 3'e taktığım da oluyor.

British aksanını tavsiye etmiyorum. Çünkü Amerikan aksanı çok daha rahat anlaşılabiliyor.

Tam tersi değil mi? Amerikan aksanında kelimeleri yutuyorlar. Bazen anlaşılabiliyor olmuyor. İngiliz aksanında daha anlaşılıyor ve tane tane konuşuyorlar. Kelimeler daha rahat anlaşılıyor.

Aksanın sonradan değişebilen bir şey olduğunu sanmıyorum.
Hocam öğrenenler var diye biliyorum. İngilizceyi sonradan öğrendiğimiz için bence değişebilir.
Tam tersi değil mi? Amerikan aksanında kelimeleri yutuyorlar. Bazen anlaşılabiliyor olmuyor. İngiliz aksanında daha anlaşılıyor ve tane tane konuşuyorlar. Kelimeler daha rahat anlaşılıyor.

Hocam İngiliz aksanı biraz değişik anlaşılması daha zor. Amerika'nın bazı aksanlarında öyle. Güney aksanı olması lazım. Tamer Karadağlının bir videosu vardı orada söylüyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıkçası garsonu ben şahsen çok daha iyi anlıyorum. Belki kulak alışkanlığıdır.

Sadece örnek başka aklıma gelmedi.

Dil çok pratikle öğrenilir. Bazı şeylere dikkat etmek için gramer öğrenilir ama olay tamamen pratiktedir. Sonuçta hiçbir bebeğe sen oturup ders çalıştırmıyorsun, o o kadar çok duyuyor ki neyin nasıl ve nerede söylendiğini anlıyor. Amerikada uzun yıllar kalmış Türklerin de aksanlarının değişmesinin sebebi budur.

Aksanını gidip orda 10+ yıl yaşamadan değiştirmen pek mümkün değil. Senin aksanın Türk aksanı istediğin kadar uğraş ingilizce konuşurken ingiliz gibi konuşamazsın.

Hocam keşke ingiltereye gitme şansım olsa.. Ama elimden geldiğince çalışacağım yapacak bir şey yok.
Aksanını gidip orda 10+ yıl yaşamadan değiştirmen pek mümkün değil. Senin aksanın Türk aksanı istediğin kadar uğraş ingilizce konuşurken ingiliz gibi konuşamazsın.
Hocam o konuda haklısınız tabiki ingiliz gibi kolay kolay konuşamam ama mesela şuanda ingilizce konuşurken amerikan aksanına sahibim ve artık bazı kelimeleri british aksanıyla söylemeye başladım. Bence bu yaştan alışırsam daha iyi olur. O yüzden bu konuyu açtım. En azından ingiliz aksanı ağırlıklı konuşabileyim.

Bu video sırf dalga geçmek için abartılmış gibi duruyor. Ben izlediğim İngiliz yapımı ve İngiliz oyuncuların olduğu filmlerde bu tarz bir şey ile karşılaşmamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…