İngilizce dersinde zorlanan biri ne yapmalı?

Makaleler
1
11.sınıf dil bölümündeyim aşırı zorlanıyorum tenseleri çoğu şeyi hatta hiçbir şeyi anlayamıyorum mesela. Dersler benim için hep boş geçiyor bir şey öğrenemiyorum. Ne yapacağım hakkında da bir fikrim yok. Nelere çalışmakla başlamalıyım tavsiye verebilir misiniz?

Son düzenleme:
Önce kelime ezberlemelisin. Her şeyin başı cümle kurabilmen. Kelimeleri ezberlediğinde cümle yapılarını anlayacaksın. Tense'ler zaten cümle yapısına bağlı olduğu için onları da kavrayacaksın, tabi Tense'ler farklı kurallar içerdiği için zorlayabilir. Örneğin Past Tense için fiillerin 2. halini ezberlemelisin. Örnek verirsem Türkçe'de "çizdim" diyorsun, ama İngilizce de "I draw" değil, "I drew" diyorsun. Ama bence önceliğin cümle yapısı ve telaffuz olsun.

Önce kelime ezberlemelisin. Her şeyin başı cümle kurabilmen. Kelimeleri ezberlediğinde cümle yapılarını anlayacaksın. Tense'ler zaten cümle yapısına bağlı olduğu için onları da kavrayacaksın, tabii Tense'ler farklı kurallar içerdiği için zorlayabilir. Örneğin Past Tense için fiillerin 2. halini ezberlemelisin. Örnek verirsem Türkçede "çizdim" diyorsun, ama İngilizce de "I Draw" değil, "I drew" diyorsun. Ama bence önceliğin cümle yapısı ve telaffuz olsun.

Bence telaffuz hiç önemli değil. Sınavda zaten telaffuz sormuyolar. Ve Türk aksağanıyla İngilizce konuşmak İngilizcenin kötü olduğu anlamına gelmiyor.

11.sınıf dil bölümündeyim aşırı zorlanıyorum tenseleri çoğu şeyi hatta hiçbir şeyi anlayamıyorum mesela. Dersler benim için hep boş geçiyor bir şey öğrenemiyorum. Ne yapacağım hakkında da bir fikrim yok. Nelere çalışmakla başlamalıyım tavsiye verebilir misiniz?

Maddi açıdan sıkıntı olur mu bilmiyorum ama perfect English gibi kurumlar YDT sınavına çok güzel hazırlıyor, 11. sınıfta 20 net yaparken sınavda 75 net yaptım ve büyük miktarda kursa borçluyum. Hem gerekli konuları güzel öğretiyorlar hem de aşırı miktarda soru ve deneme çözdüğünüz için çok gelişiyorsunuz. Eğer imkanınız yoksa YouTube'dan YDT video serisi takip edin ve mümkün olduğunca soru, deneme çözün.

Lise sona kadar İngilizce gördük fakat sorsanız Present Simple diye anca onu çat pat anlatırdım. Lise zamanında birkaç kur İngilizce kursu aldım, hızlandırılmıştı. Toplam 4-5 ay gitmişimdir. A1-B2 arasındaki gramerleri öğrendim ve daha iyi anladım fakat zamanla unuttum. Sonra İngilizce bölüme girdim ama hala sorsanız tense nedir bilmiyordum. Kendim kelimeler ve gramerler için kitap aldım fakat oturtamadım. YÖKDİL sınavında iyi not aldım biraz çalışınca fakat yeterli gelmedi. Ben de YDS'ye yönelik YDS Time kursu aldım, şu an her şeyi çok net kullanabiliyorum. Öbür hafta sınav var ama kurs almasam hiçbir şey yapamazdım, kurs sayesinde sınav kaygım bile yok.

Özetle, aldığım iki kurs işime yaradı. Bir de Modadil kursu almıştım ama çok kötü bir kurstu. Adam tek cümleyi 10 dakikada didik didik anlatıyordu. Hiç ama hiç gerek yoktu.

Maddi açıdan sıkıntı olur mu bilmiyorum ama perfect English gibi kurumlar YDT sınavına çok güzel hazırlıyor, 11. sınıfta 20 net yaparken sınavda 75 net yaptım ve büyük miktarda kursa borçluyum. Hem gerekli konuları güzel öğretiyorlar hem de aşırı miktarda soru ve deneme çözdüğünüz için çok gelişiyorsunuz. Eğer imkanınız yoksa YouTube'dan YDT video serisi takip edin ve mümkün olduğunca soru, deneme çözün.
Aynı şeyi söylemişiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı