İngilizce en hızlı nasıl öğrenilir ve kelimeler nasıl ezberlenir?

cowgirl

Hectopat
Bu derse katılmak için A1 düzeyinde olmanız gerekmektedir. A1 düzeyinde olmak isteyen bir kişi [özne + fiil + nesne, “be” fiili kullanımları, geniş zaman (present simple), şimdiki zaman (present continuous), basit geçmiş zaman (past simple), sahiplik (Have/Has GoT), emir cümleleri, soru kelimeleri, edatlar (prepositions)] gibi gramer yapılarına 1 veya 2 haftalık süreçte sıkıca hakim olabilir. Bu hakimiyetle birlikte ister istemez pasif biçimde 500e yakın basit kelime haznesine kolayca erişebilir.

Bu ders, dil becerilerini geliştirmenin en etkili yolu olan extensive reading yöntemine dayanmaktadır. Extensive reading için elimizde bulunması gereken 2 unsur vardır. 1-) Edinilmiş kelimeler 2-) Basit gramer yapısı

Dil öğrenmenin zorluğu, kelimeleri kalıcı hale getirmekte yatar. Bunun en etkili yolu ise aralıklı tekrardır. quizlet, bu süreci kolaylaştıran en iyi araçlardan biridir. Ben de sizin için en popüler 3500 (+ ek anlamlar) kelimeyi içeren bir set hazırladım. (quizlet'in bazı özellikleri ücretli, ancak durumu olmayanlar için alternatif yollar mevcut. Dikkatli olmanızda fayda var.)

Link: Quizlet en popüler 3500 kelime

takip etmeniz gereken süreç şu şekildedir;

Kelime ezberi

• İlk gün 50 adet kelimeyi favorileyin.
  • 1. gün öğren, 2. gün test et şeklinde (...tanesini çalışın) sekmesinden sadece favorilediklerinize çalışın. (ilk edinim 1-2 saat civarındadır, her tekrarda kısalacaktır.)
  • 3. gün 50 kelime daha favorileyip seçtiğiniz Total'de 100 adet kelimeyi 2 gün boyunca öğrenip tekrar etmeye devam ederek her 2 günde bir 50 yeni kelime ekleyin. (haftada 150-200 kelime ediyor.)
  • 1 ay boyunca her gün her kelimeyi aralıklı olarak tekrar edeceğiniz için zamanla kalıcı hafızanıza yerleşecek. Aynı zamanda her kelimenin yanında örnek cümle ile bağlam içinde görülerek hatırlamanıza destek olacak.
  • 1 ay boyunca Total'de 750 kelime öğreneceksiniz. 4 ay sürdürmeniz durumunda, en popüler 3000 kelimeye kalıcı olarak sahip olacaksınız.
Extensive reading
  • A2 düzeyinden B2 düzeyine ulaşmak için extensive okuma yapmanız gereken kitap sayısı ortalama 25'tir.
  • Okuyacağınız kitapların her sayfasının ortalama %90'ını anlamanız gerekmekte.
  • Ağır edebi metinler yerine 18 yaş altı kitleye hitap eden kitaplar okuyarak başlamalı ve idrak yeteneğiniz geliştikçe seviyeleri artırmalısınız.

Son düzenleme:
Ön ek olarak "rehber" eklersen daha iyi olurdu.

Sonradan başlık düzenleyemiyorum sanırım tag ekledim.
Ayrıca umarım konuyu gören ihtiyaç sahipleri çok fazla sorgulamadan uygulamaya başlar. Çünkü dil edinmek isteyen kişiler dili edinmeye başlamak yerine dil edinme yollarını sorgulamakla geçiriyor ömürlerini. Tekrar etmek istiyorum extensive okuma yöntemi kanıtlanmış açık ara en hızlı dil edinim yöntemidir. Diğer yöntemler ya süreci uzatır ya da hiçbir şey bilmeyenlere boş hayaller satar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı