Tekrar merhaba

En önemlisi kelimenin Türkçe karşılığını yazmanın işi tamamen zora soktuğunu belirtmek istiyorum. Çünkü beynimiz ister istemez kolay olan, zaten bildiği şeyi hatırlamayı tercih ediyor. Bu nedenle de İngilizce-Türkçe ezber yapıldığında "ya ben yabancı kelimesini biliyordum ama hatırlamıyorum" deriz. Çünkü yabancı kelimesini zaten biliyordur, onu akılda tutması, ona dikkat etmesi daha kolaydır.
- Bence yazabilirsiniz ama alt alta değil. Her hafta farklı anlamlarını yazabilirsiniz. Zaten bir süre sonra cümlenin bağlamından kelime anlamını anlamayı öğreniyorsunuz. Bu yöntemin asıl faydası, okuma yaparken kelimeyi bilmeseniz bile takılmamanızı sağlıyor aslında.
- Phrasal verbler ayrı kelime olarak değerlendirilmeli.
Püf noktası alfabetik sırayla yazmamak, çok yakın anlamlıları art arda yazmamak. Beynimizin zayıf noktalarını böylece ekarte etmeye çalışıyoruz aslında.
Ben bu başlıkta zaten sadece kelime öğrenmeyi anlattım. İngilizce nasıl öğrenilir diye değil
Bir dili öğrenmek için aynı anda çalışılması gereken dil bilgisi (gramer), kelime, okuma, yazma, dinleme, konuşma alanları vardır. Bir ayda öğreneyim, hiç kullanmayayım, işim düşerse 5 sene sonra yine konuşabileyim demeyecek kadar bilince sahip olduğunu varsayıyorum insanların.
Benim kardeşim de dahil olmak üzere çoğu lise öğrencisi o kadar dersleri arasında kelimeleri öğrenememekten şikayet ediyorlar. Bu yöntem de sadece bir adet sorunlarına basit bir çözüm sunuyor, o kadar
Bu arada kelimelerin okunuşlarını, aksanlarına göre incelemek isterseniz de şuraya bakabilirsiniz:
Forvo: Telaffuz kılavuzu. Dünyadaki bütün kelimelerin yerlisinden telaffuzları
Telaffuzum berbat diye de kimse düşünmesin. Anadiliniz gibi konuşmak zorunda değilsiniz. Bir İngiliz Türkçe konuşurken aksanımızı yapamıyor diye güler misiniz? Aksine hoşunuza gider. Önemli olan o dili konuşup, anlayabilmeniz. Aksan çok da gerekli değil, sadece estetiktir.
Wild Western diye bir kullanım yaygın değil. Amerika'ya giden kovboyları kastediyorsanız "American Frontier" kullanılabilir. Wild Western bir çizgi roman adı bu arada, karışabilir.