İngilizce nasıl gelişir?

cozz

Kilopat
Katılım
18 Haziran 2016
Mesajlar
158
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Normal konuşmalarda sıkıntı yaşamıyorum rahatça konuşuyorum ama teknik İngilizce falan bilmiyorum. Mühendislik okuyacağım için geliştirmem lazım İngilizce mi? Neler tavsiye edersiniz geliştirebilmem için.
 
İngilizce okuman, dinlemen, yazman ve konuşman gerekiyor.
  1. İngilizce forumlara kayıt ol, İngilizce konuşan kişilerle tartış, (ortaokul seviyesi bile olsa) İngilizce kitap oku. Örnek olarak yabancı Discord sunucularına katılmak olabilir.
  2. İngilizce videolar izle. Eğer İngilizce'de yeniysen başta konuşulanlardan bir şey anlamazsın. Altyazıları aç ve videoda söylenilen kelimeleri altyazılardan takip etmeye çalış.
  3. Bu sitedeki İngilizce soruları oku, düşün ve İngilizce cevap ver. Site sana yazdığın metinde nerede hata yaptığını söyleyecektir. Cambridge English Write & Improve
Kısaca, İngilizce'ni geliştirmek için kendini İngilizce'ye maruz bırakman gerekiyor. Örneğin telefonunun dilini İngilizce'ye al, okul için yaptığın ders programındaki gün isimlerini İngilizce yaz vs.
İlkokul-Ortaokul-Lise'deki öğretmenlerin verdiği "Kitaptaki bu paragrafın İngilizce'sini ve Türkçe'sini deftere geçir", "Bu kelimenin anlamını 100 kere deftere yaz ki aklında kalsın" vb. ödevlerin sana yararı neredeyse yoktur ve zaman kaybıdır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı