İngilizce nasıl öğrenilir?

Ben yurtdışında İngilizce şekilde ders alabilecek bir İngilizce yeterliliğine sahip biri olarak sana sistemli çalışmanın lazım olduğunu söyleyebilirim. Aşağıda seviyeler var. 3 ayda A1, A2 bitirirsin eksiksiz.

A1(Başlangıç)
A2(Başlangıç)
B1 (Başlangıç-Orta)
B2 (İyi)
C1(Aşırı iyi)
C2 (Ana dili olanlar)

Sistemli çalışacaksın bir yerden başla ve aynı kaynaktan devam et.

Sistemli çalışma olarak nasıl yapabilirim? Yani nasıl çalışmalıyım?
Uygulamalar mevcut, ben hiç kullanmadım. Genelde Discord üzerinden tanışıp arkadaş oluyorum ve konuşuyorum. Yurtdışına gittiğimde orada da tanışıp konuştuklarım var. Maalesef pek bilgim yok.
Tamam hocam çok teşekkür ederim.
 
Önce bol bol kelime ezberle, sonra kelimelerin telaffuzuna alış, ardından bol bol İngilizceye maruz kal mesela; altyazılı dizi/film izle, müzik dinle.
Bunlardan sonra gramer öğrenmeye başla, ondan sonra oyunları anlayabildiğini fark edeceksin.
 
Ben 4 sene gibi bir süre yurtdışında kaldığımda kendi kendime öğrenmiştim, fakat bu zaten çok bilindik bir yöntem, yurtdışına çıksanız konu açmazdınız diye tahmin ediyorum :D. Evde topyekün ingilizce konuşma akımı başlatabilirsiniz, kardeşime bebeklikten intibaren ingilizcede öğretmek için evde en az 1,5-2 sene onun yanında ingilizce konuştuk hep. Tabii ilk öğrendiği dil olduğu için onda biraz hızlı gelişmiş olabilir bu süreç fakat eminim sizdede işe yarar. Öte yandan Cambly ile öğrenmek isteyen bir arkadaşım vardı bayağı da gelişti son 6-7 ayda. He unutmadan izlediğin filmleride sürekli olarak altyazılı izle, 3-5 bir şey katıyor gerçekten.
 
Özel ders alacak maddi durumunuz var mı? Belirli bir seviyeye geldikten sonra hocayla öğrenemiyorsunuz zaten kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Ancak ilk başlangıçta arkanızdan biri ittirmeli.

Hocam öyle bir sıkıntım yok ama canlı derslere girdiğim için hele sınava çok az kaldı günlük dersleri çalışırken fazla vaktim kalmayacak o yüzden şimdilik günlük işlerim için öğrenmek istiyorum.
Ben 4 sene gibi bir süre yurtdışında kaldığımda kendi kendime öğrenmiştim, fakat bu zaten çok bilindik bir yöntem, yurtdışına çıksanız konu açmazdınız diye tahmin ediyorum :D. Evde topyekün İngilizce konuşma akımı başlatabilirsiniz, kardeşime bebeklikten intibaren ingilizcede öğretmek için evde en az 1, 5-2 sene onun yanında İngilizce konuştuk hep. Tabii ilk öğrendiği dil olduğu için onda biraz hızlı gelişmiş olabilir bu süreç fakat eminim sizde de işe yarar. Öte yandan cambly ile öğrenmek isteyen bir arkadaşım vardı bayağı da gelişti son 6-7 ayda. He unutmadan izlediğin filmleride sürekli olarak altyazılı izle, 3-5 bir şey katıyor gerçekten.

Teşekkür ederim hocam cambly bir deneyelim bari :) :D.
 
Film izleyerek öğrenmek iyi bir yöntem mi? İngilizce öğrenmek için ingilizce dizi/film izlemek yeterli mi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı