İngilizce nasıl öğrenilir?

Çınar Velit

Centipat
Katılım
16 Haziran 2020
Mesajlar
146
Arkadaşlar uygulamalardan falan öğrenilebilir mi, öğrenen var mı?
Cambly falan tamam yurtdışındaki gibi konuşarak öğreniyorum ama diğer türlü ben hiç faydasını görmüyor gibi oluyorum. Bir şekilde öğrwnmem lazım İngilizceyi. Dilgoo'yu bugün bayağı bir araştırdım başta hoşuma gitti sonra yorumları okuyunca saçma olduğunu söyleyenlerde olmuş vazgeçtim ben de.
Ben 10. sınıfım TYT AYT'ye hazırlanıyorum günde 1 saat pratik ve İngilizce kursuna gitsem yarım bir şeyler öğrenir miyim? Tavsiyeniz nedir lütfen çok önemli.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 10. sınıfım TYT AYT'ye hazırlanıyorum günde 1 saat pratik ve İngilizce kursuna gitsem yarım bir şeyler öğrenir miyim?
Dil okumayacaksan asılmana gerek yok.

Bunun dışında yabancı dizi izleyerek, yabancı forumlarda takılarak öğrenme imkanın var bedava şekillerle düşünürsek. Bir de doğrudan kendi başına öğrenme şekli var, Youtube'da İngilizce anlatan hocaları dinlemek gibi.
 
Duolingo.
 
Hocam yabancı dizi izleyip altyazısını İngilizce yapın. Kelime kelime çeviri yapın ilk başta sözlükler de bayağı zaman geçireceksiniz. Bir zaman sonra ise ufak ufak kendiniz çevrilebilecek hale gelirisiniz. Sabır işi biraz öyle anında olmuyor. Bir kaç ay İngilizce film dizi izleyin İngilizce alt yazı bayağı gelişir ingilizceniz.
 
Duolingo.
Hocam gerçekten duolingo ile öğrenen var mı? Eğer varsa gerçekten kullanıcam
 
İngilizce kitaplar oku, İngilizce sözlüğünden grammer öğren, eğer cümle kalıbının nasıl olduğunu kavramışsan sadece kelime çalışabilirsin.
 
Hocam gerçekten Duolingo ile öğrenen var mı? Eğer varsa gerçekten kullanacağım.

Hocam en iyi öğrenme şekli konuşarak ben İngilizce ve Rusça'yı bildiğim kadarını oyunlarda yabancılarla konuşarak öğrendim dualingoyu da kullanıyorum çekimleri o sayede öğrendim cambly de çok pahalı diye hiç almadım. Ve okulda boşuna uğraşma öğretirler diye öğrettikleri hiçbir şey yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı