Rehber İngilizce nasıl öğrenilir?

Katılım
7 Mayıs 2019
Mesajlar
5.828
Makaleler
2
Çözümler
21
Yer
Ojom - Umbara
Selam millet, forumda İngilizce ile sorun yaşayan bazı arkadaşlar görmeye başladım ve yazılım öğrenmek isteyenler için de gerekli o yüzden bir rehber yapayım dedim. Ben lise son, dil öğrencisiyim, 3 yıldır İngilizce kurslarına gidiyorum ve yabancı öğretmenlerden ders alıyorum, tecrübelerimi ve öğrendiklerimi paylaşmak istedim. Rehberdekileri yaparak tamamen öğreneceksiniz demiyorum ama epey yol kat edip belli bir seviyeye geleceksinizdir diye düşünüyorum, adım adım anlatacağım, hadi başlayalım.

Temeli tamamen sıfır olanlar varsa önce VocaGarden sitesinden A1 bölümündeki kelimeleri öğrensin.

1-)Gramer:
Arkadaşlar önce grameri aradan çıkarmamız gerekiyor, bazı dilbilimciler önce kelime ve cümle kalıpları öğrenilmesi gerektiğini söylüyor bazıları gramer, ben de ilk gramerin halledilmesi gerektiği taraftarıyım, çünkü ilk cümle kalıplarına, kelimelere dalarsanız sürekli bilmediğiniz kurallar çıkacak ve kafanızı karıştıracak, o yüzden önce bunu bir halledin, YouTube üzerinde milyon tane video var, hangisinden izleyeceğiniz size kalmış ben size gerekli temel konuları yazacağım siz uygun bulduğunuz bir kanaldan izleyip bitirin ardından İngilizce bir soru bankasından testlerini çözüp pratik yapın, kitap olarak önerim ELS Inside and Out, temelden zora doğru çok güzel bir şekilde öğretiyor, biraz pahalı ama kitapçılarda vs. uyguna bulursunuz diye düşünüyorum, bu olmadı herhangi bir soru bankası veya internet üzerinden de test çözebilirsiniz,

Konular:
Pronouns
Tenses
Modals
Passives
If-Wish Clauses
Relative Clauses
Noun Clauses
Gerund Infinitive
Adjective Adverbs
Conjunctions
Quantifiers
Prepositions

Bu konuları bitirmek için kendinize 4-5 gün zaman tanıyın direkt hücum etmeyin kafanız karışır, önce 1 konuyu bitirin üstüne tekrar yapıp test çözün. Konu anlatımı için tavsiye YouTube kanalı:
Biraz temeliniz var ise - Hakkı Şahin
Temelim hiç yok sıfırım diyorsan - 1-)Etkili Pratik İngilizce 2-)Özer Kiraz,

2-)Kelime-Phrasal Verb:
En önemli kısım bence burası çünkü Gramer'de üstat bile olsan kelime olmadan konuşamaz ve anlayamazsınız, kelimeyi nereden bulacağız derseniz önce benim attıklarımı öğrenin ondan sonra dizi, film, oyun karşınıza çıkan her kelimeyi bir deftere not edin. Bu kelimeleri sürekli okuyup ezberlemeyeceksiniz öyle olursa gördüğünüzde hatırlarsınız ama konuşurken aklınaza gelmez ve kullanamazsınız o yüzden kelime öğrenirken cümle kurup o kelimeyle pratik yapmanız gerek, kendi kendinize o kelimeyi kullanarak cümleler söyleyin öyle yaptıkça aktif olarak kullanabilir hale gelirsiniz, Google arama çubuğuna kelime ve yanına in sentence yazın, örneğin (difficult in sentence) böyle yapınca İngilizce anlatımı çıkacak anlayamazsanız Google çeviri ile bakabilirsiniz, ilk öğrenmenizi tavsiye ettiğim kelimeler ve phrasal verbler:


3-)Listening:
Konuşulanları anlamanız için iyi bir listening olması gerek, bunun için benim verebileceğim en büyük tavsiye her gün 1 saate yakın VoScreen'den pratik yapmanız, tamamen ücretsiz, telefon ve bilgisayardan girilebiliyor, bu uygulamada İngilizce kısa bir video gösteriliyor sonra size iki seçenek veriyor doğru Türkçe cevabı buluyorsunuz, sonra cevabı işaretlediğinizde İngilizce metni de geliyor, benim önerim her videoyu en az 3-4 kez İngilizce metni okuyarak dinleyin bu listening konusunda gerçekten çok işe yarıyor. Onun dışında sevdiğiniz İngilizce şarkıların çevirisini açıp şarkıyı dinlerken okumanızda çok etkili, bunlar kelimelerin hem nasıl telaffuz edildiğini öğretir hem de anlamanızı geliştirir.

4-)Speaking:
Evet geldik en sinir bozucu konuya, üsttekilerin hepsini dört dörtlük yapsanız da pratik yapmadan konuşamazsınız, bunu nerede yapacağız derseniz, cambly uygulamasından veya bir kursa giderek oranının speaking sınıfından, ama para ödemeniz gerekecek, onun dışında evde kendi kendinize de yapabilirsiniz veya arkadaşınız kardeşiniz varsa, bir şekilde yolunu bulup yapmanız gerek, size kalmış.

Yapmanızı önerdiğim şeyler:
Yabancı dizi veya film izlerken bunu Türkçe dublaj İngilizce alt yazı yaparsanız daha verimli olur kelime bilginiz artar, İyi bir seviyeye gelmeden İngilizce dublaj yaparsanız çoğu kelimeyi anlayamayacaksınız, dediğim gibi dublaj Türkçe, alt yazı İngilizce olacak. İngilizce kitap okuyun ve bilmediğiniz kelimelerini çıkarıp çalışın. En en en önemlisi belli bir seviyeye geldikten sonra aşağıya bıraktığım kanaldan izleyebildiğiniz kadar çok video izleyin. Technopat İngilizce bölümünde de birbirinizle pratik de yapabilirsiniz.


@Zeuszeus2023 @Melihh35
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize sağlık. Eklemek istiyorum bir mahsuru yoksa:

 

Geri
Yukarı