İngilizce nasıl öğrenilir?

Hocam 4 ay gibi bir sürece iyi bir azim ve çalışmayla nasıl bir duruma gelebilirim. Hızlı ve ezberi kuvetli olan biriyim.
4 ay gibi bir sürede sıkı çalışmayla tabiki baya ilerleme sağlarsın. Dil öğrendim bitti denilen birşey değil bu arada. Ama şuda var bir yere kadar öğrendikten, temeli oturttuktan sonra öğrenmen daha kolaylaşıyor. Zamanla kelimeleri daha kolay öğreniyorsun. 4 ayda sıkı çalışırsan baya bi ilerlersin. İngilizce zor bir dil değil.
 
En basitinden 9gag de chat odalarına katıl orada random sohbet et
Bol bol alt yazılı yabancı dizi izle mümkün olduğu kadar kullandığın her şey İngilizce olsun
Ben bu şekilde anadilim gibi İngilizce öğrendim ortaokulda.
 
Bugün İngilizce kursuna kayıt oldum ve içimde gerçekten bir öğrenme isteği var sizce nasıl bir taktik ile yoluma devam edeyim?
En basit tekniği her gün 5-10 kelimeyi telafuz ve anlamı ile öğrenip. Sık sık öğrenilen kelimeyi tekrar yapmaktır. Kısaca kelime kapasiteni geliştirmen gerek daha sonra kalıp cümlelerin nasıl kurulduğuna dair dil bilgisini öğrenirsen derdini anlatmaktan ötede bir ingilizcen olmuş olur. Bu bir alıntıdır. Elraen bir yayınında nasihat veriyordu. Kendisi bir dönem Amerika'da yaşadığı için kayda değer olacağını düşündüm. (Ben bu taktiği uyguluyorum ve ilerleme gördüm ama baya sabır ve özen istiyor.)
 
Kurslar genelde sadece akademik İngilizce öğretir onlar da yetersiz kalıyor. (Genel olarak Türkiye'de ki İngilizce eğitiminin durumu vahimdir) Ana dili inglizce olan kişilerle konuşmak + kurs çok daha iyi olur. Aklına geldikçe tekrar tekrar izlediğin film ve dizileri önce Türkçe altyazılı olarak izle daha sonra İngilizce altyazılı en son da altyazısız izlemeni tavsiye ederim. Ayrıca @Yennefer O. V önerdiği Reader at Work 1 ve 2 başlangıç için çok iyidir. Oynadığın oyunları İngilizce olarak oynayabilirsin. Telaffuz için ya Native speaker ile sesli konuş ya da geç ayna karşısına kendi kendine telaffuz çalış. Bu çok kullanılmaz ama gerçekten etkili bir yöntemdir.
 
Günümüzde bilgi ve internet çağında en faydalı yöntemlerden birisi de İngilizce bir videoyu önce alt yazısız daha sonra İngilizce alt yazılı olarak seyderedip, en son Türkçe altyazılı izleyip bilinmeyen kelimeleri veya diyalogları not almaktır. Ben kendi seviyeme ve ilgi alanıma göre Ted konferaslarından bilimsel içerikli videolar bulup hem genel kültürümü arttırıyorum hem de bu videolar sayesinde yeni kelimeler öğrenip kulağımı da geliştiriyorum. Diğer akradaşlarımızın da ifade ettiği gibi İngilizce alt yazılı oyunlar oynanabilir kendi adıma çok fazla faydasını gördüğümü söyleyebilirim.​
 
Son düzenleme:
Ortadoğu ve Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanmış iki ciltten oluşan kitap. Özellikle akademik anlamda İngilizce öğrenmek isteyenlerin ilk adım olarak kullanması gereken kaynaklardan biri. İnternette PDF olarakta bulunabiliyor.
Ben de akademik olarak geliştirmek istiyordum.🤩
Tabii önce normali halledeyim sonra akademik.😆
Ortadoğu ve Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanmış iki ciltten oluşan kitap. Özellikle akademik anlamda İngilizce öğrenmek isteyenlerin ilk adım olarak kullanması gereken kaynaklardan biri. İnternette PDF olarakta bulunabiliyor.
Şu da olur mu hocam? More to read falan da diyor. PDF İndir - Pdf Kitap İndir Türkiye'nin Dev PDF İndirme Arşivi O.V
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı