İngilizce öğrenip Türkçe ikinci plana mı atmalı?

mtrex222

Hectopat
Türkçe dilini çok seviyorum ve İngilizce'den daha estetik buluyorum ancak bilgiye ulaşmak açısından İngilizce düşünmeye alışmak, özne fiil +...daha mı uygun olur? Bazıları İngilizce cümle yapısının daha başarılı düşünme sürecine sahip olduğunu söylüyorlar, bizim fiili sona koymamız öncesinde gelenleri unutmamıza yol açıyormuş falan.

Dünyanın en saçma sorusu olsa da cevap vereyim.

Türkçe Türkiye dışında kullanmaya ihtiyacın olmayacak bir dil. Kaldı ki anadilin Türkçe olduğunu varsayarsak Türkçe'yi en fazla ne kadar unutabilirsin ve unutsan bile ne olacak? Türkçenin kime ne faydası var? Her yeni bir dil yeni bir insan demektir. İngilizce öğrenince gidip de anlaşamayacağın ülke sayısı çok az. Bu tarz yok filli sona koy öne koy falan gibi gereksiz şeylere takılmayıp dil öğrenmeye odaklan.

İngilizce global açıdan çok daha iyi olacağı gibi ileride işinize çok yarar. Ancak kendi dilimizi unutmamalı ve ona özen göstermeliyiz. Eğer Türkiye'de yaşıyorsan sakın ikinci plana atma. İngilizce'yi öğren ve evinde yoğunlaş. Ancak Türkçe'den de sakın kopma. Ancak yabancı bir ülkede yaşıyor veya ileride gitmeyi düşünüyorsan İngilizce'ye büyük oranda yoğunlaşmanı tavsiye ederim. Sorun çok saçma ama verebileceğim en iyi cevap herhalde bu.

Türkçe dilini çok seviyorum ve İngilizce'den daha estetik buluyorum ancak bilgiye ulaşmak açısından İngilizce düşünmeye alışmak, özne fiil +...daha mı uygun olur? Bazıları İngilizce cümle yapısının daha başarılı düşünme sürecine sahip olduğunu söylüyorlar, bizim fiili sona koymamız öncesinde gelenleri unutmamıza yol açıyormuş falan.
O dediğin şeyi yapmana gerek yok.
İngilizceni geliştir ama ingilizceyi düzgün konuşmak için ana dilinin ingilizce olması gerekmiyor.(Bunu diyen her kimse ben o kişiye buradan selamlarımı iletiyorum.)

Tabi belki yaptığın iş gereği ingilizce ile o kadar yakın olursun ki zamanla ana dilin haline gelir orası ayrı ama ingilizce düşünmek için özel bir çaba vermene gerek yok. Yani Türkçe düşünmeni korumak için de İngilizce düşünmek için de özel bir çaba göstermene gerek yok.

Bazıları İngilizce cümle yapısının daha başarılı düşünme sürecine sahip olduğunu söylüyorlar, bizim fiili sona koymamız öncesinde gelenleri unutmamıza yol açıyormuş falan.
Buradaki kasıt İngilizce düşünmekse, Türkçe konuşurken neden İngilizce düşünesiniz? Yani İngilizce düşünmeyi öğrendikten sonra Türkçe düşünmeyi unutmazsınız ki. Akıcı İngilizce konuşmak için İngilizce düşünebilmek önemli, evet. Zaten zamanla, kullana kullana İngilizce düşünmeyi de öğrenirsiniz ama bu Türkçe düşünmenizi bozmaz, mantıklı gelmedi bana.

Bir de zaten o akıcılığa geldiğinizde yüklemi, özneyi vs. düşünmüyorsunuz ki.

Türkçe yüklem sonda olduğu için beyin daha fazla çalışıyor gibi bir şeyler duyduğumu hatırlıyorum ama ne kadar doğrudur, bilmiyorum. Ayrıca bunun bizim dert etmemiz gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Açıkçası ben sizin nerede takıldığınızı anlayamadım.

Tabiiki de İngilizce öğrenmelisin. Türkçe ne ki? "Türkçe" diyenlerin arka sekmesinde bu şarkı çalıyor. Yemin edebilirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı