İngilizce öğrenirken çok sorun yaşıyorum

ErrorCorrection

Hectopat
Daha fazla  
Ben B1 seviyesindeyim. Yani bir Friends veya How I Met Your Mother gibi dizileri baştan sona izliyebiliyorum ve vocabulary seviyem biraz daha iyi olsa çok daha iyi anlarım diye düşünüyorum çünkü aralarda anlamadığım sözcükler oluyor.
Şimdi soruna geçelim.
1. olarak Vocabulary'de kötüyüm ve yeni kelimeler öğrendiğimde hepsi farklı türde oluyor. Mesela bir sözcük yemek ile ilgili diğer araba ile ilgili olunca haliyle kafam karışıyor.
2. olarak Grammer'de o kadar eksiğim yok anlıyorum ama kendim cümle kurmaya kalkınca aklım çok karışıyor ve bir anda her şey aklımda oluyor ama çorba oluyor :(
Ve son olarak bağlaçlarda eksiğim var. Bir sürü bağlaç var. Meanwhile, therefore gibi yeni yeni bir sürü bağlaç çıkıyor karşıma.

Tavsiyeleriniz neler?
@Jira @oynozan

Son düzenleme:
1. olarak Vocabulary'de kötüyüm ve yeni kelimeler öğrendiğimde hepsi farklı türde oluyor. Mesela bir sözcük yemek ile ilgili diğer araba ile ilgili olunca haliyle kafam karışıyor.
Genele hitap eden kitaplar ve haberler okuyun. Niş konulara değindikçe öğrendiğiniz kelimeler de o alanlara hitap eder. İngilizcenizi yazılım okuyarak geliştirirseniz yazılımcı İngilizceniz olur, gastronomi okuyarak geliştirirseniz yemek alanına hitap eden bir İngilizceniz olur vb. Gündelik hayata hitap eden kaynaklar okumanız lazım.

2. olarak Grammer'de o kadar eksiğim yok anlıyorum ama kendim cümle kurmaya kalkınca aklım çok karışıyor ve bir anda her şey aklımda oluyor ama çorba oluyor :(
Tamamen tecrübe. Kendi kendinize İngilizce konuşma pratiği yapın, İngilizce içerik tüketin. İngilizce konuşmak için Discord sunucuları var, orada Beginner / Intermediate / Advanced şeklindeki odalardan tecrübenize uygun olana girin ve insanlarla konuşun.

Ve son olarak bağlaçlarda eksiğim var. Bir sürü bağlaç var. Meanwhile, therefore gibi yeni yeni bir sürü bağlaç çıkıyor karşıma.
Çok fazla bağlaç olduğu doğrudur hocam, kitap ve yazı okudukça neredeyse tüm bağlaçlar karşınıza çıkacaktır zaten. Henceforth gibi bağlaçlar var mesela ama o kadar sık kullanılmıyorlar, aynı günümüzde shall modal verb'ünün çok kullanılmaması gibi.

Genele hitap eden kitaplar ve haberler okuyun. NIS konulara değindikçe öğrendiğiniz kelimeler de o alanlara hitap eder. İngilizcenizi yazılım okuyarak geliştirirseniz yazılımcı İngilizceniz olur, gastronomi okuyarak geliştirirseniz yemek alanına hitap eden bir İngilizceniz olur vb. Gündelik hayata hitap eden kaynaklar okumanız lazım.

Hocam gündelik hayat İngilizcesi ve yazılım odaklı İngilizce ile ilgileniyorum ama mesela bir dizi açıyorum bir sürü karmaşık sözcük veyahut bir kitapta stage 1 kitap diyor ama daha ilk paragrafta bir sürü C1 sözcük oluyor.

Tamamen tecrübe. Kendi kendinize İngilizce konuşma pratiği yapın, İngilizce içerik tüketin. İngilizce konuşmak için Discord sunucuları var, orada Beginner / Intermediate / Advanced şeklindeki odalardan tecrübenize uygun olana girin ve insanlarla konuşun.

Konuşma pratiği yapıyorum evet. Writing yapmak etkili olur mu?

Çok fazla bağlaç olduğu doğrudur hocam, kitap ve yazı okudukça neredeyse tüm bağlaçlar karşınıza çıkacaktır zaten. Henceforth gibi bağlaçlar var mesela ama o kadar sık kullanılmıyorlar, aynı günümüzde shall modal verb'ünün çok kullanılmaması gibi.

Hocam peki kitap tavsiyeniz var mı ya da yazı için bir site?

Hocam gündelik hayat İngilizcesi ve yazılım odaklı İngilizce ile ilgileniyorum ama mesela bir dizi açıyorum bir sürü karmaşık sözcük veyahut bir kitapta stage 1 kitap diyor ama daha ilk paragrafta bir sürü C1 sözcük oluyor.
Yapacak bir şey yok hocam, kelimeleri tek tek çevirmek zorundasınız, ben de öyle yapıyorum :D

Konuşma pratiği yapıyorum evet. Writing yapmak etkili olur mu?
Evet olur.

Hocam peki kitap tavsiyeniz var mı ya da yazı için bir site?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı