İngilizce öğrenmeden yazılım öğrenilmeli mi?

İngilizce öğrenmeden yazılım öğrenmeli miyim?

Ana amacım siber güvenlik, yazılımı iyi bir şekilde öğrenmek istiyorum fazla bilgiden zarar gelmez.
Ama kafamda bir soru var önce İngilizce öğrenip mi yazılım öğrenmeliyim, yoksa ikisini birden devam mı ettireyim?

Yazılım öğrenirken biraz ingilizcen gelişir bence.

Hocam o sertifakalar hiçbir işe yaramaz. Eğer yazılım sektöründe bir işe girmek istiyorsa kişi, GitHub'a kendi yapmış olduğu projeleri açık kaynak bir şekilde yüklemeli. İşe alacak firma böyle sertifikalara bakmaz. Ya düzgün bir üniversitenin diploması ya da yazılım bilginizi gösterecek olan projeleriniz.

Hocam selam ben ekonomi bölümü okuyorum İzmir'de yazılımda seviyorum 4 sene boyunca günde 2-3 saat yazılım öğrenmeye çalışırsam ekonomi mezunu olmama rağmen yazılım firmalarında çalışabilir miyim yazılımcı olarak?

Hocam biraz falan değil kesinlikle iyi derecede İngilizce bilmek zorundasın. Yazılım öğrenirken projeler yapman gerekiyor, bu projelerde takıldığın, yanlış yaptığın yerler olacak. Senin geçtiğin yollardan geçmiş önceki kişiler internette bunlar ile ilgili makaleler vs. yayınlamış olacak bunları anlayarak okumak zorunda kalacaksın yoksa takıldığın yeri geçemezsin (Veya aklında kalan bütün diğer sorular için de geçerli). Türkçe kaynaklar çok kısıtlı ve anlatımı kötü. Eğer hobi olarak yapacaksan tamam ama eğer dersen ki bu sektörde gelişeceğim, ilerde işe gireceğim, söylediğim gibi kesinlikle ama kesinlikle iyi derece İngilizce şart.
Yorumlarda biraz öğren diyenler olmuş kanım çekildi.

Bu arkadaşın yorumunu dikkate al ve İngilizceni yazılımla beraber ilerlet, kesinlikle ve kesinlikle öğren İngilizceyi.

Hocam selam ben ekonomi bölümü okuyorum İzmir'de yazılımda seviyorum 4 sene boyunca günde 2-3 saat yazılım öğrenmeye çalışırsam ekonomi mezunu olmama rağmen yazılım firmalarında çalışabilir miyim yazılımcı olarak?
Bu rehberimde sorduğun konuyla ilgili detaylı cevap mevcut dostum.

Hocam eğer iyi bir üniversitenin yazılım bölümünden mezun olursanız iyi olur fakat bu sektörde üniversite okumak şart değil. Söylediğiniz gibi günde 2-3 saat öğrenmenin bir önemi yok bu saatleri ne kadar verimli geçirdiğinizin önemi var. Sadece yazılımı öğrenmek yetmiyor. Yazılımı iyi kavramanız gerekiyor bunun için aklınıza gelen bütün program fikirlerini yapmaya çalışın bu projelerinizi Github'a yükleyin. Yazılımda kendinizi geliştirdikçe daha büyük programlar yapın. Mesela örnek vermem gerekirse kendi kod editörünüzü yapabilirsiniz. İleride işe girmek istediğinizde firmalar sizin geçmişte yapmış olduğunuz bu projeleri inceler, eğer başarılıysanız zaten işsiz kalma ihtimaliniz yok, hatta onlar sizi bulur.

İngilizce öğrenmeden yazılım öğrenmeli miyim?

Ana amacım siber güvenlik, yazılımı iyi bir şekilde öğrenmek istiyorum fazla bilgiden zarar gelmez.
Ama kafamda bir soru var önce İngilizce öğrenip mi yazılım öğrenmeliyim, yoksa ikisini birden devam mı ettireyim?

Aynı anda da öğrenmeyi deneyebilirsiniz, hem yazılım konusunda sorununuzu ararken ingilizce metinleri okumayı deneyebilirsiniz.

Arkadaşlar teşekkür ederim fakat, Tek çalışmam gereken onlar değil başka şeylerde var.

TYT - Network - Fitness - Evde egzersizler.

Ingilizce konusarak mesleki bir tartismanin icine giremiyorsan bilmiyorsun ve yetersizsin demektir.
A2, C8, B9 falan alayi uydurma.

Biraz lazim diyenler olayi Google aramasi yapip dokuman okumaktan ibaret saniyorlar herhalde.

Bu isi meslek edinecek, ciddiye alacaksan konusabilir, yazabilir, tartisabilir seviyede bileceksin.

Mustafa Bilincik’in “80 saatte aranan Piton uzmani olma” kursundan ogrenip islak ruyalar alemine dalacaksan gerek yok Ingilizceye, Mustafa Turkce anlatiyor.

Ingilizce konusarak mesleki bir tartismanin icine giremiyorsan bilmiyorsun ve yetersizsin demektir.

Biraz lazim diyenler olayi Google aramasi yapip dokuman okumaktan ibaret saniyorlar herhalde.

Bu isi meslek edinecek, ciddiye alacaksan konusabilir, yazabilir, tartisabilir seviyede bileceksin.

Mustafa Bilincik’in “80 saatte aranan Piton uzmani olma” kursundan ogrenip islak ruyalar alemine dalacaksan gerek yok Ingilizceye, Mustafa Turkce anlatiyor.
Bayıldım bu yoruma. 🤣

Biraz lazım kısmına patladım ben de, cidden İngilizce öğrenilmeden yazılımcı olma hayallerine dalanlar var.

Bayıldım bu yoruma. 🤣

Biraz lazım kısmına patladım ben de, cidden İngilizce öğrenilmeden yazılımcı olma hayallerine dalanlar var.

Teşekkürler reis ben o zaman ingilzicemi B2-C1 seviyesine çıkaracağım bu sırada attığım doküman çalışığ sonra algoritma öğreneceğim iyi İngilizce ve algoritma öğrendikten sonra sevdiğim dile geçeceğim yazılımda teşekkürler bilgi için

Hocam çok teşekkür ederim siz sanırım "Udemy" sevmeyen taraftasınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı