İngilizce öğrenmek için öneriler

• Konuyu başlatan efew0
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 2.316
Ben babam sayesinde İngilizce öğrendim. Şu anda B2 seviyesinde ingilizcem var. Babam her gün rast gele 5 İngilizce kelime ezberlememi söylerdi. Böyle böyle 5 yıldır kelime ezberliyorum. Sana tavsiyem her gün kapasiten kadar kelime ezberlemen. Ancak şunu unutma bir sonraki gün ezberlediğin kelimelerin yanına geçen gün ezberlediğin 5 kelimeyi de kat ki bir öncekileri unutmayasın.

Kendi kendinize konuşuyorsaniz İngilizce konuşun samimi söylüyorum faydası oldu.
Evet inanılmaz işe yarıyor çok ilginç. Fakat bunun için biraz da olsa ingilizce bilgi birikimine sahip olmak gerekir.

Ben babam sayesinde İngilizce öğrendim. Şu anda B2 seviyesinde ingilizcem var. Babam her gün rast gele 5 İngilizce kelime ezberlememi söylerdi. Böyle böyle 5 yıldır kelime ezberliyorum. Sana tavsiyem her gün kapasiten kadar kelime ezberlemen. Ancak şunu unutma bir sonraki gün ezberlediğin kelimelerin yanına geçen gün ezberlediğin 5 kelimeyi de kat ki bir öncekileri unutmayasın.
cümle kurabiliyormusun peki ?

Sadece kelime yetmiyor hocam. İşin zor kısmı grammar.

Yazılım işiyle uğraşıyorum ama şu ana kadar hiç İngilizce işine okul dışında girmedim. Şu anki İngilizcem bile İngilizce sayılmaz da neyse, hal hatır sorarım en fazla. Fakat şimdi üstüne düşeceğim birazcık. Orta seviye İngilizce'ye sahip olsm ileriye doğru bayağı gelişir o bence. Peki önerebileceğiniz bir çalışma tarzı, kaynak vs. var mı?
Kelime ezberi için Post It alıp onları sürekli gördüğün yerlere yapıştırabilirsin.

Evet inanılmaz işe yarıyor çok ilginç. Fakat bunun için biraz da olsa ingilizce bilgi birikimine sahip olmak gerekir.
Elbette kendinizle konuşurken bilmediğiniz bir kelime olduğunda buna bakarak gelistiriyorsunuz. Bu sayede unutmuyorsunuz da gün gelir gene aynı kelimeler geçer.

Sadece kelime yetmiyor hocam. İşin zor kısmı grammar.
Hayır asıl işin zor kısmı kelimedir. İngilizce dil bilgisi en kolay olanlarındandır. Zor olan o kelimeleri cümle içinde kullanarak ezberlemeye çalışmak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı