Her oyun olur, bazı istisnalarım var mesela FromSoftware oyunlarından İngilizce öğrenemedim çünkü farklı tip İngilizce kullanıyor.Daha çok hangi oyunlardan.
Hiçbir eğitime gitmeden B2 seviyesine geliştirdim hocam. Yaptığım taktik ise şuydu.
1. olarakdan izlediğiniz dizi ve filmleri Türkçe alt yazılı olarak izleyin, anlamaya çalışın söylediklerini.
2. Duolingo'yu çok kişi tavsiye etmemiş ama bir yere kadar kelime haznesini geliştiriyor, tavsiye ederim.
3. oyun oynuyorsanız insanlarla konuşmaya maruz kalacak yabancı Server'larda oynayın. Ben mesela GTA 5'in roleplay hali olan FiveM benzeri bir sunucuda oynayıp rol yapmaya çalışarak çok geliştirdim.
4. olarak kesinlikle batırmaktan korkmayın. İçinizde en ufak korku olduğu zaman hiçbir şekilde geliştiremiyorsunuz.
Bilmediğim bir kelime duyunca Türkçesini altta görmek çeviriye yazmaktan daha pratik hocam zaten her saniye bakmamak lazım altyazıya dinleyip anlamak lazım anlamayınca altyazıya bakmak lazım.İngilizce seslendirme ve İngilizce alt yazılı olması daha iyi. Ben İngilizcemi oyunlardan öğrendim filmlerden ise çok az öğrendim Türkçe alt yazı ile izlediğimin bir faydasını görmedim.
Peki akılca kalıcı mı? Beynini o kelimeyi anlamak için zorlamadıktan sonra ne anlamı kalıyor bu yaptığının. Yabancı birileriyle konuşmak en etkili yöntem çünkü rahat değilsin ve stres altındasın hata yapmamaya çalışıyorsun ve bu sayede öğreniyorsun çünkü beynini zorluyorsun gidip de yayıla yayıla keyif yaparak izlediğin film sana listening dışında bir şey katmaz.Bilmediğim bir kelime duyunca türkçesini altta görmek çeviriye yazmaktan daha pratik hocam zaten her saniye bakmamak lazım altyazıya dinleyip anlamak lazım anlamayınca altyazıya bakmak lazım.
Temel olması gerekiyor. Eğer konuşulan kelimelerin çoğunu anlamazsanız duyduğunuz ingilizce hangi kelimenin hangi kalıbın türkçe'de aşağı yukarı neye denk geldiğini kafanıza eşleştirmezsiniz. Sadece altyazıyı okursunuz İngilizce arkada çalan fon muziği gibi kalır ona hiç dikkat etmezsiniz. Etkili olması için tüm dikkatin ingilizce'yi anlamaya çalışmada olması altyazının destek olması gerekiyor.Bu taktiği bende çok denedim ama niyeyse hiç etkisini görmedim, ama çevrem çok işe yaradığını söylüyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.