İngilizce öğrenmeye nasıl başlanır?

Ester Hirsch

Hectopat
Katılım
23 Haziran 2019
Mesajlar
2.030
Çözümler
1
Yer
İsrail
Merhaba arkadaşlar, internette araştırdım bu konuyu fakat çoğu kişi yabancı insanlarla tanış, sohbet et diyor. Haklı olabilirler, evet ama benim sohbet edebilecek kadar İngilizcem yok ki. Nereden, nasıl başlamalıyım, arkadaşlar?
 
Önce açıp normal ders çalışıp belli gramerleri öğrenmen gerekiyor. Uzman değilim ingilizcemde süper değil fakat bence önce ders çalışıp sonradan film müzik sohbet vs.ye geçmen gerekiyor.
Youtube, Udemy gibi yerlerden ders çalışmaya başlayabilirsin. Kitapçılardan yeni başlayanlar için ingilizce kitaplar alabilirsin.
Belli şeyleri öğrendikten sonra bana en çok yardımcı olan müzikler oldu. Açıp hem müzik dinledim hemde lyriclerine baktım. Dinleme yeteneğimi ve bildiğim kelime sayısı arttırdı. Hikaye kitapları okumakta faydalı.
Yaşınızı bilmiyorum ama üniversite seçerken hazırlık bölümünün olmasına veya bölüm türkçe olsa bile isteğe bağlı olarak hazırlık okunmasına izin veren bir üniversite seçmeniz size çok yardımcı olur. Hazırlık eğitimleri güzeldir. Şu an hazırlıktayım ve güzel bir eğitim var.
Şu konulara bir göz at;
 
Hocam yaşınız kaç, eğitim durumunuz nedir bilmiyorum fakat ben üniversitede hazırlık okuyarak öğrendim. En sağlam öğreneceğiniz yollardan birisidir diyebilirim. Bolca yabancı insanlarla konuşma fırsatınız oluyor, konuşmadan bu işi öğrenmek çok zor maalesef. Öğrenseniz bile pratiğe dökemedikten sonra bir işinize yaramaz.
 
Oyun oyna. 1 saatlik oyun 1 senelik derse bedel. Onun dışında her gördüğünüzü İngilizce'ye çevirin. İngilizce dizi izleyin, şarkı dinleyin, internetten bir şeye bakacağınızda İngilizce bakın. Kısacası İnglizce2ye maruz kalmanız, onu kullanmanız gerek.
 

Geri
Yukarı