İngilizce öğrenmeye nereden başlanmalı?

ViScE

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Az buçuk ingilizcem var ama sıfırdan başlamayı düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İleri düzey İngilizcesi olan biri olarak Almanca öğrendiğim Duolingo'da, ''İngilizce'yi nasıl yapmışlar acaba'' diye gireyim bakayım dedim, güzel buldum. Konuşma egzersizi, telaffuz, gamify özellikleri olarak başarılı. Hikaye içeriği de olduğu için öğrendiğiniz kelimeleri canlı bir konuşmada nasıl kullanabileceğinizi de görüyorsunuz. Oyun tarzı olduğu için angarya iş yapıyor hissiyatı da vermiyor. Oturup gramer açıklaması yapmadığı için ek kaynakla birlikte kullanmanız gerekebilir. Eksileri, aynı ünite içerisinde bazen çok tekrara düşebilmesi.

Başlangıç olarak idare eder buluyorum ben. Bedava zaten, deneyebilirsiniz. Mobil versiyonunda kalpleriniz sınırlı, website versiyonunda herhangi bir kalp vs. olmadığı için daha serbest takılabiliyorsunuz. Anlamadığınız yerlerde, soruya ilişkin aşağıda çıkan tartışma seçeneğine basarak sizin gibi konuyu anlamamış kişilerin yazdıklarını da görebildiğiniz için bir nevi ''sınıf'' gibi oluyor. Website versiyonun eksisi telaffuz dersi yok. Çok büyük eksiklik mi, değil. Nihayetinde mobilde telaffuz ettirdiği kelimeyi çok iyi söylemeseniz de doğru kabul ediyor çoğunlukla.

Bol kelime ve temel düzeyde grameri öğrendikten sonra yapacağın şey internet üzerinden rastgele konuşma platformları üzerinden bol bol pratik yapmak. Herkes İngilizce biliyorum diyor ama 1 dakika bile konuşacak kadar pratiği yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı