İngilizce Öğrenmeye Nereden Başlanmalı?

Gerçekten sıfır isen direkt kendini kelime havuzuna atmanın ya da sadece grammer'a odaklanmanın sana bir faydası olmayacak, aksine seni dilden bezdireceğini bilmen lazım. Başlangıç olarak kulağının buna doygun olması gerek. Tavsiyem Youtube üzerinden İngilizce Konu Anlatımı videolarına başlaman. Anlamını bilmediğin kelimelere açıp bakmak kesinlikle sana birşey katmayacak. Kelimeyi öğrenmek için yapman gereken bu oluyor, konuya bakmanı şiddetle öneririm. Kelime bilgisi tek seferde öğrenilecek birşey değil, bu tek seferlik şey ezber olur ve kalıcı değildir. Kelime bilgisi için süreç gereklidir. Dilin temel kurallarını anladıktan sonra dili Native Speaker'ından öğrenmen gerekecek. Burada bu kanalı öneriyorum. Hatta şu videosuna bakarak, anlayıp anlamama durumuna göre direkt bu kanal ile de başlayabilirsin.

Kelime konusunda ek olarak sakın Tureng ya da Google Translate gibi ''sözlükleri'' kullanmayın. Her zaman ilk önceliğiniz Oxford veya Cambridge Dictionary olsun. Çok zorlandığınız ya da birden fazla bilmediğiniz kelime ile karşılaştığınızda bakmaya gayret gösterin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu kanaldan başlamayı düşünüyorum dediğiniz videoya baktım fakat anlamadım
Sana net bir Youtube kanalı vereyim ordan başla. Ömer Kiraz bence Türkiye'nin en iyi İngilizce öğretmenleri arasında. Baştan başla sindire sindire öğren. Buyrun oynatma listesi: Sırayla Bütün Videolarım - İngilizce Konu Anlatımı - YouTube
Aynen ben de bu kanaldan başlamayı düşünüyordum teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı