İngilizce Öğretmeni Olmak İçin Hangi Dersler İyi Olmalı?

Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Ben liseden sonra sınava girmedim 2020 mezunuyum, bu sene gireceğim sınava o yüzden okuldan puan alabilir miyim bilmiyorum, Bahçeşehir Üni. istiyorum.
Hangi sınavlara girmem lazım?
Okuldan puan alacaksınız tabii. TYT ve YDT sınavına girmelisiniz.
 
TYT netlerim nasıl olmalı? Bir bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?
Mesela İngilizce öğretmenliği bölümünün atamaları nasıl?
Teşekkürler şimdiden.
İngilizceniz C1 olduğu için 2 yanlış yaptığınızı ve ortaöğretim başarı puanınızın 80 olduğunu varsayarsak TYT’de 60-65 net yapmanız size 5000-7000 arasında bir sıralama getirir, bu da İstanbul Marmara Üniversitesi’nde veya İstanbuldaki birçok vakıf üniversitesinde %100 burslu olarak İngilizce Öğretmenliği okumanıza olanak sağlar. Hedefiniz TYT’de 60 net ve üstü, YDT’de 77.5 net ve üstü olmalı. Marmara Üniversitesi’ni garantilemek istiyorsanız TYT’yi en az 65 nette tutmanızı öneririm. Eğer vakıf üniversitesinde burslu okurum diyorsanız 57-60 net yapmanız yeterli olur.
İngilizce Öğretmenliğinin atama sayısı diğer branşlara baktığınızda hatrı sayılır bir seviyede. Kaldı ki öğretmenlik yapmanıza da gerek kalmayabilir. Tercümanlık, rehberlik bile yapabilirsiniz; siz kendinizi geliştirdiğiniz sürece her meslekte olduğu gibi önü açık bir meslek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı