İngilizce öğretmenliği iyi para kazandırır mı?

896035

Attopat
12. sınıfım. Dil bölümündeyim. İleride devlette öğretmen olmak istiyorum. Seviyorum mesleği. Tabii ki bunun maddi kazanci da önemli. Bir öğretmen ne kadar kazanir?

Öğretmenlik artık girmesi 10 yıl süren bir süreç başlattı. 2 yıl akademiye gireceksin, 2-3 yıl sözleşmeli çalışacaksın, 3-4 yıl doğu görevi yapacaksın da ondan sonra istediğin yerde öğretmenliğe başlarsın. Tercümanlığa gir, oradan sonra kendi yolunu çizersin.

Öğretmenin şu an maaşı devlette 50 bin TL civarında. Özelde ise asgari ücret.

İyi para kazanır ilkesi kişiden kişiye değişebilir hocam lakin iyi kazanıyorlar bence. Bizim okuldaki beden öğretmenleri en son 45 bin TL maaş aldıklarını söylemişti kaç ay öncesinden. Yaptıkları tek şey de öğrencileri serbest bırakmak arada egzersiz yaptırmak. Bu yüzden İngilizce öğretmenliğinin iyi para kazandıracağını düşünüyorum.

Uzak dur. Ne hayallerle girdim, nelere döndü bölüm. Son gelen düzenlemelerden dönecekleri kesin gibi bir şey kanaatimce ama sistemi düzenleyen idari birimlerin ne kadar egoist olduğunu da hesaba katmak gerek.

2020 girişliyim, 24 yaşındayım ve 30-35 arasına kadar kadrolu öğretmenlik hayalden ibaret. En azından ben ve benimle benzer dönemde giren öğrenciler için.

Yeni müfredatta 4 senelik birikim isteyen derslerin olmadığını varsayarsak belki denenebilir ama dediğim gibi, çileden ibaret bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…