İngilizce öğretmenliği vs Almanca öğretmenliği

Yer
İstanbul
Sizce İngilizce öğretmenliği mi bana daha iyi bir gelecek sunar Almanca öğretmenliği mi?
(İngilizce ogretmenligi okursam celta belgesi falan almayi düşünüyorum. Almanca ogretmenligi içinde bildiğiniz cesitli belgeler varsa yazarsaniz sevinirim.)

İngilizcenin çok daha geniş alana hitap ettiğini düşünüyorum, fakat bunu herkes bildiği için İngilizce öğretmenliğine yönelme çok fazla oluyor, ama yine de ingilizce öğretmenliğini seçerdim.

Merhaba. Öncelikle celta belgesini iyice araştırmanızı öneririm. Bildiğim kadarıyla her geçen gün daha zorlaşıyor bu belgeyi almak. Ben de İngilizce veya Japonca öğretmenliği arasında kalmıştım ama sonra hocalarım Japonca öğretmenliği bölümünde dilin değil öğretmenliğin daha yoğun işleneceğini söyledi. Üstelik 4 yıllık dil edebiyat bölümlerinde bile dil tam olarak öğrenilemiyor çoğu zaman. Bu Almanca için de böyle olabilir. İkinci dil hep biraz risklidir. Puan tuttu diye Almanca seçmek hatta çok riskli olabilir. Almanca seviyorsanız ve belli bir birikiminiz varsa belki önerilebilir. Ama her zaman İngilizce'ye talep fazla olur. Hangi dili seviyorsanız ve başarılı olacağınızı düşünüyorsanız onu öneririm.

Kimya okumasaydım İngilizce öğretmenligi okuyacaktım. İş imkanın çok daha fazla oldugunu söyleyebilirim. Yukardaki arkadaşın Japonca öğretmenligi lafına gülücük kondurup geçin. Türkiye gibi bir yerde İngilizce'den başka yabancı dilin öğretmenliginde iş bulamazsınız. Eğer direkt olarak öğretmenlik bölümünü kazanamazsan asla ama asla X dili ve edebiyatını okumanı önermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…