Merhaba, Udemy'den İngilizce kursu aldım, kurs: https://www.udemy.com/course/ingilizce-egitim-seti/ bu ancak derslere nasıl çalışmam gerektiğini tam olarak anlayamadım.
Günde yaklaşık 1-1, 5 saat İngilizce çalışıyorum ancak sadece bir konu üzerinde yoğunlaşıyorum. Bu yöntemin verimli olmadığını düşünüyorum çünkü konuyu anlasam bile kelime çalışması yapmam gerekiyor; kelime bilmeden cümle kuramam. Nasıl bir çalışma programı izlemeliyim? Örneğin, önceki konuyu tekrar et, ardından kelime çalış sonra İngilizce video izle tarzı bir program yapabilir misiniz?
Merhaba, Udemy'den İngilizce kursu aldım, kurs: https://www.udemy.com/course/ingilizce-egitim-seti/ bu ancak derslere nasıl çalışmam gerektiğini tam olarak anlayamadım.
Günde yaklaşık 1-1, 5 saat İngilizce çalışıyorum ancak sadece bir konu üzerinde yoğunlaşıyorum. Bu yöntemin verimli olmadığını düşünüyorum çünkü konuyu anlasam bile kelime çalışması yapmam gerekiyor; kelime bilmeden cümle kuramam. Nasıl bir çalışma programı izlemeliyim? Örneğin, önceki konuyu tekrar et, ardından kelime çalış sonra İngilizce video izle tarzı bir program yapabilir misiniz?
Teşekkür ederim ben üniversiteye gidiyorum başka bir önerebileceğin kaynak var mı?Kelime öğrenmek için MEB'in İngilizce kitaplarının son sayfalarında kelimeler oluyor onları çevirip ezberlerseniz basit kelimeleri öğrenmiş olursunuz.
Teşekkür ederim, Peki gün içinde çalışma şekli nasıl olmalı mesela dünkü konuları tekrar et ardından kelime çalış yeni konuyu bitir ingilizce pratik yap ingilizce video,film izle kitap oku gibi bir program yapabilirmisiniz ilk günler sizin dediğiniz programı uygular zamanla kendime göre şekillendilebilirim.Kral İngilizce konusunda kelimeler öğren gramerin mantığını anlamaya çalış. Öğrendiğin kelimeleri sürekli cümle içinde kullan. Ve cümleler ile kısa hikayeler oluşturmayı dene. Tabii ki de herkesin öğrenme mekanizması farklı. Dinleyerek, yazarak, okuyarak veya konuşarak. Bir de İngilizce konusunda kelimelerin arasında bağlantı kurmaya çalış hatırlaması daha kolay. Ve özellikle yapay zekadan yardım almanı tavsiye ederim. Telefonda sesli şekilde pratik yapabilirsin veya sana testler hazırlamasını isteyebilirsin. Hatta kelimelerin arasında anlamlı bir bağlantı kurmasını da isteyebilirsin. Önemli olan mantığı kavrayabilmek. Bu konu da bazı YouTube kanallarına da bakabilirsin bir iki tane kanalın videolarını bırakıyorum kanalları boş vaktinde incele.
Yapay zeka konusunda chat GPT'ye de bakmanı öneririm.
Allah zihin açıklığı versin iyi günler.
Hocam aslında ingilizcem A1 seviyesinde olduğunu düşünmüyorum günlük bir sohbette denilenin çoğunu anlıyorum fakat cümle kurmada ve İngilizce konularında kötüyüm ,Bir kişiyle ingilizce sohbet etsem çok sıkıntı çekmeden anlayabilirim fakat cevap verebileceğimi düşünmüyorum aslında düşünmüyorum değil de tam olarak düzgün kurallı bir cevap veremem.Şöyle bir şey önerebilirim
İlk önce seviyeniz A1 civarı ise kesinlikle kitaplarla ve kurslarla bu seviyeyi yükseltmeye çalışın. A1 seviyesinde film izlemek pek faydalı olmayabilir. Seviyenizin biraz biraz yükseldiğini hissettikce alt yazılı film izleyebilirsiniz ve gunluk hayatta kullanilan Türkçe cumleleri İngilizceye cevirmeyi deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederim ben üniversiteye gidiyorum başka bir önerebileceğin kaynak var mı?
Teşekkür ederim, Peki gün içinde çalışma şekli nasıl olmalı mesela dünkü konuları tekrar et ardından kelime çalış yeni konuyu bitir ingilizce pratik yap ingilizce video,film izle kitap oku gibi bir program yapabilirmisiniz ilk günler sizin dediğiniz programı uygular zamanla kendime göre şekillendilebilirim.
Hocam aslında ingilizcem A1 seviyesinde olduğunu düşünmüyorum günlük bir sohbette denilenin çoğunu anlıyorum fakat cümle kurmada ve İngilizce konularında kötüyüm ,Bir kişiyle ingilizce sohbet etsem çok sıkıntı çekmeden anlayabilirim fakat cevap verebileceğimi düşünmüyorum aslında düşünmüyorum değil de tam olarak düzgün kurallı bir cevap veremem.
Teşekkür ederim ben üniversiteye gidiyorum başka bir önerebileceğin kaynak var mı?
Teşekkür ederim, peki gün içinde çalışma şekli nasıl olmalı mesela dünkü konuları tekrar et ardından kelime çalış yeni konuyu bitir İngilizce pratik yap İngilizce video, film izle kitap oku gibi bir program yapabilir misiniz ilk günler sizin dediğiniz programı uygular zamanla kendime göre şekillendilebilirim.
Hocam aslında İngilizcem A1 seviyesinde olduğunu düşünmüyorum günlük bir sohbette denilenin çoğunu anlıyorum fakat cümle kurmada ve İngilizce konularında kötüyüm, bir kişiyle İngilizce sohbet etsem çok sıkıntı çekmeden anlayabilirim fakat cevap verebileceğimi düşünmüyorum aslında düşünmüyorum değil de tam olarak düzgün kurallı bir cevap veremem.
Teşekkür ederim, peki gün içinde çalışma şekli nasıl olmalı mesela dünkü konuları tekrar et ardından kelime çalış yeni konuyu bitir İngilizce pratik yap İngilizce video, film izle kitap oku gibi bir program yapabilir misiniz ilk günler sizin dediğiniz programı uygular zamanla kendime göre şekillendilebilirim.
Hocam aslında İngilizcem A1 seviyesinde olduğunu düşünmüyorum günlük bir sohbette denilenin çoğunu anlıyorum fakat cümle kurmada ve İngilizce konularında kötüyüm, bir kişiyle İngilizce sohbet etsem çok sıkıntı çekmeden anlayabilirim fakat cevap verebileceğimi düşünmüyorum aslında düşünmüyorum değil de tam olarak düzgün kurallı bir cevap veremem.