İngilizceyi anlayamıyorum ve aksanıyla konuşamıyorum

Daha fazla  
İngilizceyi mesaj olarak iyi konuşuyorum, yani WhatsApp'ta İngilizce bilen bir arkadaşımla konuşuyorum ama yüz yüze sesli bir şekilde konuşunca ben onu anlamıyorum gerçekten aksanıyla konuşuyor o. Ama bende Türk aksanı olduğu için o beni tam anlamayabiliyor bir de çok hızlı konuşuyor. Ben aksanıyla konuşabilmem için önce karşımdakini anlamam lazım. "anlıyorum ama konuşamıyorum" sorunu da yok bende, bende daha beteri var, hem anlamıyorum hem de konuşamıyorum. Ama gelin isterseniz bana İngilizce bir şey yazın mesaj olduğu için iyi konuşurum ama sesi konuşamıyorum. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İngilizceyi mesaj olarak iyi konuşuyorum, yani WhatsApp'ta İngilizce bilen bir arkadaşımla konuşuyorum ama yüz yüze sesli bir şekilde konuşunca ben onu anlamıyorum gerçekten aksanıyla konuşuyor o. Ama bende Türk aksanı olduğu için o beni tam anlamayabiliyor bir de çok hızlı konuşuyor. Ben aksanıyla konuşabilmem için önce karşımdakini anlamam lazım. "anlıyorum ama konuşamıyorum" sorunu da yok bende, bende daha beteri var, hem anlamıyorum hem de konuşamıyorum. Ama gelin isterseniz bana İngilizce bir şey yazın mesaj olduğu için iyi konuşurum ama sesi konuşamıyorum. Ne yapabilirim?

Sana tavsiye verebilecek kadar İngilizcem yok muhtemelen ama listening ve Speaking'i basite indirgeyen kaynaklardan, atıyorum B2 isen B1 kaynaklarından başlayarak çalışmalısın.

Oyun da etkili bu arada.

Bol bol film veya dizi izle altyazıyla. Bir seviyeyi geçtikten sonra hiç altyazı kullanmadan izle. Bir seviyenin üstünede bu arada çıkılmıyor düzenli olarak İngilizce konuşabileceğin birisi olmadan.
Sana tavsiye verebilecek kadar İngilizcem yok muhtemelen ama listening ve Speaking'i basite indirgeyen kaynaklardan, atıyorum B2 isen B1 kaynaklarından başlayarak çalışmalısın.

Oyun da etkili bu arada.
Katılıyorum. Yabancı dizi arıyorsan The Walking Dead'i öneririm.
Günde en az 3 saat cs2 oynuyorum oyun dilini ingilizce yaptım birde yabancılarla ingilizce konuşuyorum sesli onunda faydası az çok oluyor. Yabancı dizide izleyeceğim. Teşekkürler >3

Tüm telafuzlara kulak aşinalığı yapmalısın. Konuşma olarak klasik ABD tarzı konuş, ama anlamak olarak enazından çoğu telafuzu ve ağzı kavra. Her toplumun farklı telafuz şekilleri var ne yazıkki, aynı İstanbul Türkçesi, Karadeniz ağızı, Anadalo ağızı gibi. Bazen bizde Karadenizli insanların ne dediğini hiç anlamıyoruz, o zamanda o Karadenizli arkadaşlarımızda alçak gönüllülük yapıp düzgünce konuşmaya çalışıyorlar veya iletişim kopuyor.
Arkadaşından rica et "Yavaş konuş" diye.

Birkaç IPA ve telaffuz videosu izlemenizi öneririm. Türkçede olmayan sesleri öğrenirsiniz. Anlamadığınız kelimeleri kolaylıkla kontrol edebilirsiniz ve söyleyemediğiniz kelimeleri de doğru şekilde telaffuz edebilirsiniz. Gerisi de mümkün olduğunca dinleme ve konuşma yapmanıza kalıyor. Hikayeli oyunlar, filmler ve podcast tarzında içerikler yardımcı olur.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı