İngiltere, Microsoft- Activision anlaşmasına karşı çıktı, engelledi

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci

İngilizce kaynak:

Satın alımın reddedilme sebebi:
Satın alımın büyüyen bir sektör olan buluttan oyun hizmetlerinde rekabeti olumsuz etkileyecek olması olarak gösterildi.

Yorum:
Herkes Microsoft taraftarıyken İngiltere bu alımı engellerse o büyümekte olan sektöre tam anlamıyla girmek istediklerinde çevreleri düşmanlarla dolu olacak. En kötüsü de ne biliyor musunuz? O düşmanlar onların bu sektörde en çok ihtiyaçları olan kişiler olacak. Oyuncular.

Herkes Microsoft taraftarıyken İngiltere bu alımı engellerse o büyümekte olan sektöre tam anlamıyla girmek istediklerinde çevreleri düşmanlarla dolu olacak. En kötüsü de ne biliyor musunuz? O düşmanlar onların bu sektörde en çok ihtiyaçları olan kişiler olacak. Oyuncular.

Çok doğru. Artı olarak bence burada rekabeti olumsuz etkileyen bir durumda yok hatta daha çok rekabet bile doğurabilirdi.

Ekstra olarak şimdi Microsoft Activision'u resmi olarak satın alamıyor mu demek oluyor İngiltere'nin karşı çıkması?

Tencent önüne geleni yiyip süpürürken bu karar ibretlik.
Daha bir kaç gün önce Sony Playstation'da 3A multiplayer bir oyun yaptırmak için yeni şirket aldı. Adamlar bir Microsoft'a engel oluyor.

Çok doğru. Artı olarak bence burada rekabeti olumsuz etkileyen bir durumda yok hatta daha çok rekabet bile doğurabilirdi.

Yahu ortada rekabet diye bir şey yok zaten. Sony, pazarın %70'ine hakim, ne olacakta rekabet bozulacak? Bir Call of Duty ile Microsoft çağ atlamayacak.

Game Pass açısından düşündüğümüz zaman çok ağır bir üstünlük sağlardı diğer firmalara bu durum, bence kısmen doğru.
Bu yorumu yapmak için pazar payı haritasına bakmamış olmanız lazım. Şu anda Sony Playstation dediğimiz cihaz Xbox'a göre Amerika kıtası hariç her yerde üstün. Amerika'da Xbox'ın popüler olma sebebi ise Microsoft'un direkt Amerika şirketi olmasından kaynaklı. Adamlar yerli ve milli diye alıyorlar.

Yahu ortada rekabet diye bir şey yok zaten. Sony, pazarın %70'ine hakim, ne olacakta rekabet bozulacak? Bir Call of Duty ile Microsoft çağ atlamayacak.
Kaldı ki Microsoft sırf anlaşma için Sony dahil herkesle 10 yıllık anlaşma imzalamaya çalıştı. COD MW2 dediğimiz oyun bile artık Nintendo konsollara çıkacak sırf anlaşma sebebiyle. Tabii o 10 yıllık anlaşmayı reddedip sebep olarak ise "Bize oyunları bozuk ve eksik olarak çıkarırsınız. Size güvenmiyoruz." diye mızmızlanan ve 10 yaşındaki çocuğun bile yapmayacağı saçma açıklamayı yapan tek şirket Sony'di.

İngilizce kaynak:

Satın alımın reddedilme sebebi:
Satın alımın büyüyen bir sektör olan buluttan oyun hizmetlerinde rekabeti olumsuz etkileyecek olması olarak gösterildi.

Yorum:
Şu anki durumda reddedilmesi gerektiğini düşünenlerden biri de benim. Ama İngiltere reddetmek için bahane uydurmuş gibi duruyor, bulut sektörü ne alaka bu satın alımla? Zaten adamlar oyunları getirdi bulut servislerine 10 yıl herkese. Sıkıntı, PS’a 10 yıl boyunca COD’ların çıkacağının garantisinin verilmesinin yeterli olmaması. Bu garanti olması gereken şeylerden biri, bu sürede Sony kendi COD benzeri oyununu rahat rahat yapar. Ancak yapana kadar Xbox ilk günden Game Pass’e COD’ları getireceğim dediği anda, sadece COD-FIFA için konsol alan kitle kayacak XBOX’a. Kimse 10 dolara oynamak varken 60 dolar vermek istemez her sene. Bu da, bu süre zarfında Sony’ye büyük zarar verir ve uzun vadede tekel bir Xbox ile karşı karşıya kalırız. Demeyin ki şu anda da Sony tekel, böyle bir durum henüz söz konusu değil. Üstünlüğü elde tutan taraf olduğu bariz ama Xbox ile hala rekabet halinde. Kaldı ki konsol satışlarına bakarak da bu sonuca varmak yanlış çünkü Xbox oyunlarını PC’ye de çıkarıp üstüne ilk günden Game Pass’e çıkarmasıyla adeta “Benden konsol da alma, oyun da, Game Pass yeter bana.” diyor. Dolu dolu kütüphanesi sayesinde gayet başarılı sayıda bir abonesi var ve her geçen gün artıyor. Bunun yanında Sony’nin oyunlarının pek çoğu PC’ye yeni geliyor, yeni çıkanlar zaten Exclusive bir kaç yıl. Abonelik servisini de yeni çıkardılar ve ilk günden oyunlarını getirme şansları olmadığından muhtemel asla Game Pass kadar abonesi olmayacak, bundan tek bir platformda olmasının da payı büyük tabi. Eğer Xbox “Ben COD’ları 3-4 yıl Game Pass’e getirmeyeceğim.” derse, bence o zaman kabul edilmeli.

Eğer Xbox “Ben CoD'ları 3-4 yıl Game Pass'e getirmeyeceğim.” derse, bence o zaman kabul edilmeli.

O zaman satın almasının ne anlamı kaldı? 68 milyar doları boşa verirler o zaman. Tabii ki doğal olarak Game Pass'e getirecekler, bu normal.

Ayrıca Call of Duty'yi Microsoft alsa bile sadece 1 oyun ile tekel olması imkansız, küresel pazarda zaten PS'ye oranla çok az satış yapıyorlar.

Sen istiyorsun ki Xbox tekel olacağına Sony olsun.

Bunun yanında Sony'nin oyunlarının pek çoğu PC'ye yeni geliyor,

Evet geliyor, 2013 yılında çıkan The Last of Us 10 sene sonra PC'ye geldi, şu an ben 2020'de çıkan THOU 2'yi oynamak istiyorum ama oynayamıyorum, o da 2030'da çıkar belki.

Abonelik servisini de yeni çıkardılar ve ilk günden oyunlarını getirme şansları olmadığından muhtemel asla Game Pass kadar abonesi olmayacak

3 yıl önce çıkan THOU 2'yi bile getirmemişler ki abone servislerine? Hadi ilk 1-2 yıl çıkarmayıp "oyun satış yapsın" dese neyse diyeceğim ama 3 sene olmuş ve hala abone sisteminde yok, bu bana göre saçma.

THOU 1'i bile PS Plus'ta göremedim, o bile yok heralde 😀

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı