İngiltere, Microsoft- Activision anlaşmasına karşı çıktı, engelledi

Ne olacak şimdi satın alım olmayacak mı yani? Microsoft patladı mı?

Ne olacak şimdi satın alım olmayacak mı yani? Microsoft patladı mı?
Henüz kesin bir sonuç yok. Zaten Amerika, Avrupa vs. kabul etmişken İngiltere kabul etmeyince direkt suya düşmezdi bu anlaşma. Ha Microsoft kendini bile zora sokacak şeyler teklif etmişken İngiltere'nin hâla kabul etmemesi çıkmaza sokacak bir şey.

Çarşı karışır. Sony sabahtan akşama ağlıyordu şimdi seviniyordur, Tencent zaten devdi şimdi iyice vites artıracak.
Tencent "ben satın alsam olur mu Call of Duty'yi" dese, bence onay verirdi İngiltere. Asıl tehlikeli şirketi görmüyorlar.

Tencent "ben satın alsam olur mu Call of Duty'yi" dese, bence onay verirdi İngiltere. Asıl tehlikeli şirketi görmüyorlar.
Tencent ve Sony şirket satın aldığı zaman o şirketlere yaptırdıkları oyunu yüksek fiyattan satıyorlar. Fakat Microsoft tam tersi. Oyunculara ucuz şekilde oyun oynamalarını sağlayacağız diyorlar. İngiltere'nin bir sebebi de bu olabilir. Daha ucuza oyun deneyimi karşı tarafa daha az vergi ödemek demek.

Ama şu açıdan bakarsak Tencent bu denli devasa bir alıma gitmedi daha önce, Activision Blizzard çok büyük bir şirket. Tencent'in de Ubisoft'ta gözü var ama onlara da onu aldırmazlar. Hissedar şeklinde takılıyorlar ortamlarda.

Ubisoft konusu biraz karışık hocam. Ubisoft kendini satmayı denemiş ve batmanın eşiğinde olan bir firma. Ubisoft'u ayakta tutmak için biri satın almak istese karşı çıkan olmaz bence. Öte yandan Activision- Blizzard hem Diablo hem Overwatch hem de Call of Duty ile sanki bir Sony, Microsoft gibi para kazanıyordur.

İngiltere'nin kabul etmemesi bir önem taşımıyor bu satın alım gerçekleşecektir. Sony'ye de bu yaptığının bedelinin ödetilmesi gerekir. Microsoft yüzlerce avukatla sadece oyun değil Sony'nin etkin olduğu bütün alanlarda Sony'e yüzlerce dava açmalıdır. Microsoft gibi bir dev ile oyun oynanmaz Sony bunun cezasını çekecek.

Hocam merakımdan soruyorum. Microsoft, Sony'e hangi gerekçeler ile dava açacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…