İngiltere’de 10 Mbit İnternet Yasal Hak Oluyor

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

Yapılan kanuni düzenlemeler İngiltere’de 2020 yılında yürürlüğe girecek. İngiltere, yüksek hızlı interneti her vatandaşına sağlamak amacıyla önemli adımlar atıyor. 2020 yılında yürürlüğe girecek kanuni düzenlemelerle birlikte, internet hizmeti almak isteyen herkese en az 10 Mbps hızında internet sağlanması zorunlu hale gelecek. İngiltere’nin internet servis sağlayıcılarından BT, geçtiğimiz yaz aylarında herkese internet sağlamak için gönüllü olduğunu […]

İngiltere’de 10 Mbit İnternet Yasal Hak Oluyor Technopat

Daha fazlası...

Vay arkadaş, TR=16 Mbit net---50 TL EN=10 Mbit bedava, zaten fiber de bedava denilecek kadar ucuz oralarda. Ne gerek var böyle aksiyonlara, hiç vatandaşa hizmet etmeden dayayacaksın, 50-60 siterline interneti bak bakalım devlet nasıl kalkınıyor.

Türkiye hala 3 Mbit'lerde sürünsün. Şimdi siyasete girmek istemiyorum ama gereğinden fazla vergi alınmaz be kardeşim!

Yanılıyorsunuz. Eski yıllarda Türkiye de internet altyapısı yoktu. Ancak Avrupada bakır kablolarla internet altyapısı vardı. Türkiye de internet altyapısı kurulmaya başlayınca ağırlık fiber optik kablolara verildi. Yani anlıyacağınız Avrupadan daha üstün bir seviyedeyiz. Kaynağım üniversitedeki hocam: Doç.Dr. Vedat TOPUZ

Yanılıyorsunuz. Eski yıllarda Türkiye de internet altyapısı yoktu. Ancak Avrupada bakır kablolarla internet altyapısı vardı. Türkiye de internet altyapısı kurulmaya başlayınca ağırlık fiber optik kablolara verildi. Yani anlıyacağınız Avrupadan daha üstün bir seviyedeyiz. Kaynağım üniversitedeki hocam: Doç.Dr. Vedat TOPUZ
Güzel kardeşim tamam bağlantı sistemimiz iyi ama biz neden bu bağlantı sistemini tam performansıyla kullanmamıza izin verilmiyor? Tamam Avrupa'dan daha iyi bağlantı kablolarına sahip olabiliriz ancak bu Avrupa'nın bizden daha iyi internet hizmeti verdiği gerçeğini değiştirmiyor. İsterse Dünya'nın en güçlü kabolarına sahip olalım o en güçlü kablonun özelliklerinden faydalanamadığımız sürece o kablolar bir şey ifade etmeyecek.

Güzel kardeşim tamam bağlantı sistemimiz iyi ama biz neden bu bağlantı sistemini tam performansıyla kullanmamıza izin verilmiyor? Tamam Avrupa'dan daha iyi bağlantı kablolarına sahip olabiliriz ancak bu Avrupa'nın bizden daha iyi internet hizmeti verdiği gerçeğini değiştirmiyor. İsterse Dünya'nın en güçlü kabolarına sahip olalım o en güçlü kablonun özelliklerinden faydalanamadığımız sürece o kablolar bir şey ifade etmeyecek.

Bu düşünceye nereden vardınız? Bir ara BTK'nın AKK uygulamasını çıkarması sonucu kullanıcılara büyük bir darbe oldu. Ancak 2018 sonunda tamamen kalkacak. 25 Mbps internet kullanıyorum gayette memnunum. Bu arada 3 Mbps internet almak zorunda değilsiniz. Başka şeylere tonlarca para yağdırırken internet için cimri davranmamız dürüst olmaz. Türkiyenin(bizim) Online oyunlarda hatrı sayılır belirli bir ağırlığı var. Hatta bakarsanız oyunların Türkçe versiyonları oldukça yaygınlaştı. Buna Türkçe programlar, siteler de örnek olarak verilebilir. Bunları göz önünde bulundurursanız bizim internetimizin ne kadar aktif ve güçlü olduğunu görürsünüz.

Son düzenleme:
Bu düşünceye nereden vardınız? Bir ara BTK'nın AKK uygulamasını çıkarması sonucu kullanıcılara büyük bir darbe oldu. Ancak 2018 sonunda tamamen kalkacak. 25 Mbps internet kullanıyorum gayette memnunum. Bu arada 3 Mbps internet almak zorunda değilsiniz. Başka şeylere tonlarca para yağdırırken internet için cimri davranmamız dürüst olmaz. Türkiyenin(bizim) Online oyunlarda hatrı sayılır belirli bir ağırlığı var. Hatta bakarsanız oyunların Türkçe versiyonları oldukça yaygınlaştı. Buna Türkçe programlar, siteler de örnek olarak verilebilir. Bunları göz önünde bulundurursanız bizim internetimizin ne kadar aktif ve güçlü olduğunu görürsünüz.
İnternetim 3 Mbit değil zaten 16 Mbit. Ama bizim 16 Mbit'e verdiğimiz paranın aynısını adamlar 100 Mbit internete veriyorlar. Benim derdim bu.

16 MBPS internet paketim varken niye 3 alıyorum? Kimse de zaten ben 3 MBPS istiyorum deyip aldıktan sonra şikayet etmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı